Jump to content

3. БЪЛГАРИЯ - ПЪЛЕН НЕУТРАЛИТЕТ


Recommended Posts

3. БЪЛГАРИЯ - ПЪЛЕН НЕУТРАЛИТЕТ

ЛЮБОВ И БЕЗСМЪРТИЕ . Лекция от Учителя, държана на 17 ноем . 1943 г. - В: Новият светилник . Общ окултен клас. Г. XXIII. София . 1946. с. 135-136

„Сега цяла София е неспокойна, разтревожена. - Защо? - Защото политиците не послушаха.Казваше им се да пазят неутралитет. Виж„Изгревът", том II,с. 317, с,198,България пълен неутралитет!)

Българите запазиха неутралитет само с Русия , а на другите обявиха война. Какво ще спечелят с тая война? Тук имаше някакво користолюбие. Свързаха се с Германия, за да им даде Македония. Не са Германците, които ще им дадат Македония, нито останалите велики сили могат да ги задоволят. Казват , че Русия ни освободила .

Казано е,обаче, в Свещените книги , че само Бог освобождава . Следователно , Бог ни освободи чрез Русия. Каквито са заблужденията на народите и държавите, такива са и на отделните хора.

Бащата казва: Да порасне веднъж сина ми, че да ме замести.- Не уповавай на сина си. Ти си син на Бога, временно си заел службата на баща и мислиш, че синът ти може да те замести. Като син, ти нямаш никакво отношение към Бога, а искаш твоят син да те замести. Мислиш, че си баща - това е въображение. Невежият човек още не е станал син или дъщеря, а си въобразява, че може да стане майка или баща. Когато станете добри и послушни синове и дъщери, едва тогава можете да станете бащи и майки. В това има известно съотношение."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...