Jump to content

7 . КЪДЕ ПАДАТ БОМБИТЕ ?


Recommended Posts

7 . КЪДЕ ПАДАТ БОМБИТЕ ?

ЧОВЕШКА И БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ . Беседа от Учителя , държана на 28 ноем . 1943 г. - В: Новото начало . Утринни слова. София .1943. с. 142-153

„Благодари за всичко, което придобиваш в живота. - Искам да бъда щастлив.На земята щастие няма. В бъдеще , щастието ще дойде на земята , но при сегашните условия е невъзможно . Бог приготвя бъдещите условия. Как е възможно днес да се говори за щастие, когато хората воюват, когато опитват силата на четири-пет тонните бомби?

Защо става война между народите? - Защото не обичат Бога. Ако народите, както и отделните хора, обичаха Бога, войната никога нямаше да стане. Всички проявяват любовта си по свой начин. Германците проявиха любовта си към англичаните по свой начин - 600 пъти бомбардираха Лондон. Сега англичаните им отговарят със своята любов. Те започнаха да бомбардират Берлин. Всички воюващи прилагат Мойсеевия закон: „Око за око, зъб за зъб." След всичко това, хората разискват върху въпроса, кой народ е прав. От Божествено гледище, никой не е прав. Право има само Божията Любов . Без любов към Бога нищо не се разрешава . Това е закон, който се отнася, както за отделния човек, така и за всички народи, за цялото човечество, за цялото небе. Без любов към Бога нищо не се постига. Дръжте се за Божията Любов, като условие за истинския живот.

Човешката любов е на страха , а Божията любов - на свободата . Ако искаш да се освободиш от страха, трябва да станеш слуга на Божията Любов. Само Божията Любов е в състояние да кредитира и помага на хората. От човека се иска истинско служене на Божията Любов. Това всеки трябва да знае и да го изисква от себе си, а не от другите."

„Като дойдоха бомбите над София, всички се уплашиха, трепериха от страх. Някъде се събираха по много души заедно, да си дават кураж. Те не знаят, че така привличат вниманието и могат да пострадат повече, отколкото, ако човек остане сам. При това, не забравяйте, че от невидимия свят е определено, де да падне бомбата. Мислите ли, че за Христа не беше определено, да бъде разпнат? Христос се моли, ако е възможно да се отмени горчивата чаша Не е лесно да съзнаваш, че си Син Божи и да бъдеш разпнат като най-голям грешник. Най-после, като мина през големи страдания , Христос се подчини на един закон , който ще изучавате в бъдеще. "

„Сега, да се молим, да не ни намерят бомбите. Ако вървим по пътя на човешката любов, ще ни намерят. Ако вървим по пътя на Божията Любов, няма да ни намерят. (Виж "Изгревът" том IIс. 296-297, N170.)

Да се молим на Господа: Господи, избави ни, за да можем отсега нататък да се посветим, да служим на Твоята Любов. Ако не се молите, бомбите ще ви посещават. Тия посещения показват, че още сте в човешката любов. - Какво трябва да се прави, за да не ни посещават бомбите? - Молете се. Кажете: Избави ни, Господи от злото, за да Ти служим!

Кога ще дойде мирът? - Когато пожелаем - от нас зависи. Мирът ще дойде по нов начин - по Божия път. Единственият, Който може да донесе мира в света е Бог. Когато се обърнем към Бога с всичката си душа, с всичкия си ум, с всичкото си сърце, с всичката си сила, мирът ще дойде. Когато всички народи се обърнат към Бога и Го възлюбят, мирът ще дойде.

„Да възлюбим Господа с всичкия си ум, с всичкото си сърце, с всичката си душа и с всичката си сила."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...