Jump to content

6. СТАНЕТЕ СЛУГИ НА ДОБРОТО И ГОСПОДАРИ НА ЗЛОТО


Recommended Posts

6.СТАНЕТЕ СЛУГИ НА ДОБРОТО И ГОСПОДАРИ НА ЗЛОТО

СИТО И ДАРМОН . Беседа от Учителя , държана на 2 ян . 1944 г. - В: Вечното благо . София . 1944. с. 394-395

„Днес всеки се интересува какво носи новата 1944 г. Тя носи новата мисъл, че който прави добро, всякога печели. Това се крие в едната четворка. Другата четворка подразбира: който не прави зло, всякога печели.

Бог учи народите да правят добро и да не правят зло, за да печелят всякога. Сега народите се бият, не изпълняват Божия закон, поради което губят.

Новата година казва на цялото човечество: Ако правите добро и не правите зло, ще спечелите толкова, колкото никога не сте печелили. - Вярно ли е това? - Вярно е 101 %. Това е абсолютен закон, който всеки трябва да запише в ума, в сърдцето и в душата си.

За да изпълнят този закон, някои искат да премахнат злото от света. Това е невъзможно. Махне ли се злото, половината свят престава да съществува. Злото е толкова необходимо , колкото и доброто. Следователно, не се стремете да унищожите злото, но бъдете будни да не правите зло. Това се постига с прилагане на доброто. Ще правите добро и ще работите за доброто. Ще се пазите да не правите зло и ще оставите злото да работи за вас. Досега хората са работили за злото, т.е. те са били слуги на злото, а господари на доброто.Сега ще обърнете нова страница на живота: ще станете слуги на доброто , а господари на злото .

Направете доброто господар и го оставете свободно; то знае, какво да прави. Ще кажете, че не знаете, как да направите доброто господар."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...