Jump to content

КАК ДА ОБИЧАМЕ?


Recommended Posts

КАК ДА ОБИЧАМЕ?

Как да обичаме хората? - Като себе си. 145-316.

Когато любовта посети човека, тя ще го научи как да обича, как да постъпва с всички хора. Любовта е най-добрата учителка. 145-164.

Различни са поводите, за които човек може да бъде обичан. Днес обичате човек за хляба, който ви доставя, за парите, които ви дава, за знанията, които черпите от него и т. н. Докато обичате човека за това, което носи в себе си, вашата любов не е истинска. Истинската любов има предвид самия човек, неговата неизменна вечна същина. 145-155.

Обичате ли някого, вие трябва да засеете поне едно от трите блага в него: или светлина, или топлина, или сила. Ако внесете светлина в него, небето му ще се проясни. Ако внесете топлина в него, растенията му ще се развият добре. Ако внесете сила, здравето му ще се увеличи. 70-6.

Отношенията между хората, които се обичат, трябва да бъдат такива, каквито са отношенията на дясната ръка към лявата, на дясното око към лявото, на дясното ухо към лявото. Като носиш една кофа вода, първо дясната ръка я взема, после лявата и така работата върви хармонично. 145-60.

Стремете се да обичате всички хора в сегашните им прояви, но като души. Откривайте великото и красивото в човека, както бижутерът различава скъпоценните камъни от обикновените и ги продава скъпо. Най-малкият проблясък в душата на човека е скъпоценен камък. Намерете този камък, турете го на мястото му и отдайте му нужната цена. Това значи да повдигнеш човека. 35-100.

Който ви обича, той намира, че всичко у вас е добро. Вземете например майката. Каквото и да направи детето й, тя се радва, че всичко у него е добро. 132-169.

Обикнете първо ума на човека, после сърцето му, душата му, духа му и най-после неговото тяло. Обикнете ли човека по този начин, и той ще ви обича. 145-299.

Не говорете, че обичате Ивана или Драгана, защото всъщност вие обичате онова светло същество, което го е посетило. Онзи, Който посещава човека, влиза в него периодически. 145-157.

Докато живееш в Божията Любов, ти ще ходиш при хората, а не те при тебе. Първо ти ще обичаш хората, а после те ще те обичат. Ако живееш в човешката любов, хората ще дохождат при тебе. Следователно, ако чакаш хората да те обичат, ти живееш в човешката любов. Ако живееш в Божията Любов, ти обичаш хората. 112-125.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...