Jump to content

Светозар Няголов II. Как бе открита и намерена беседата от Учителя „За двете риби и петте хляба"


Recommended Posts

Светозар Няголов

II. Как бе открита и намерена беседата от Учителя

„За двете риби и петте хляба"

Случая с беседата от Учителя „Двете риби и петте хляба" , държана на 14.05.1938 г., събота , 18 часа

Майката на с. Станка Желева (София) след Паневритмията 1950 г. отива по пътеката да се види със сестра Невена Неделчева. На завоя на пътеката - срещу бараката на Колю Драгнев, намира един ръкопис. Пита по целия Изгрев на кого е, но никой не го знае. Той е взет от някой брат от стенограмите на брат Боев, написан ръкописно на български. Стенограмите на брат Боев - неговите 100 тетрадки бяха конфискувани от ДС (Държавна Сигурност) и ние не знаем къде се намират сега. Ако изобщо съществуват. В тях може да се намери стенограмата на брат Боев за тази извънредна беседа, държана от Учителя в салона. От този ръкопис е напечатана и беседата.

1938 г. братя и сестри се разговаряли с Учителя за Агарта пред салона. Тогава Учителят ги поканил да влязат в салона и да им поговори по интересуващите ги въпроси. Там, в събота, на 14.05.1938 г. в 18 ч. изнася беседата „За двете риби и петте хляба". Евангелие от Иоанна, 6 глава, 5-14 стих. В тези 100 тетрадки със стенограми има записани много разговори и беседи, изнесени пред някои братя и сестри. Обаче в ръкописа няма данни кога е държана беседата. По Словото от изнесената от Учителя беседа, аз потърсих в таблицата датата и годината, когато е държана беседата, като имах предвид казаното от Учителя, че всяка година змиорките пътуват на големи групи до Сарагосово море, където хвърлят хайвера си. Това са единствените риби, които тръгват от Европа и отиват в Сарагосово море да хвърлят хайвера си. Метеоролозите са открили, че на същото това място се образуват облаците - преселници на различна височина до 1000 метра, преминават през океана до Европа и се разсейват в Русия. „На едно и също място змиорките хвърлят хайвера си и се образуват облачни маси, които преминават над Европа Какво има в тази точка? ... На това място се намира Атлантида, континент вече изчезнал.

"...Днешната беседа е свързана с това преселение на змиорките, които сега започват да се връщат към Европа, понеже Слънцето е в зодиакалния знак Телец, а Луната ще влезе тази нощ в полунощ в зодиакалния знак Стрелец, и змиорките идват. Следователно окултните ученици и окултисти знаят, че през годината има едно събрание на много издигнати ученици, които постъпват като змиорките. Къде отиват те? На голямата церемония, на Вайзак, в Индия - Агарта, място, което посветените знаят добре... То се намира на 75° източна дължина и 30° северна ширина. Там в Агарта се събират всички посветени. В кое време? Всяка година в пълнолуние (Слънце опозиция Луна) месец май. Днес Луната е пълна и сме през май, 14-я ден, когато тя ще се намира в зодиакалния знак Стрелец, след полунощ. Всички истински ученици и посветени оставят своите физически тела и се отправят към това място в Индия , за да присъстват на голямата церемония на Вайзак с великите Учители на човечеството. Това, което става там, ще знаят само тези, които ще отидат тази вечер и следващите дни. Имам позволение да го говоря за тези неща, макар че е забранено да се говори в обикновено време."

Аз отворих таблицата и започнах да търся годината, през която в деня събота, 14 май, след разсипа на Луната (Слънце опозиция Луна), когатоЛуната от зодиакалния знак Скорпион ще влезе в Стрелец и намерих, че това е станало на 14 май 1938 г. - събота, когато в 10 И39' по Лондон става разсипа (Слънце опозиция Луна) и преди 24 часа Луната влиза в зодиакалния знак Стрелец.

Учителят обяснява, че всички религии са произлезли от Зодиакалния кръг и представляват една от неговите оси. Те са 6 на брой. Беседата се отнася за случая, когато Христос нахранва с две риби и пет хляба пет хиляди мъже и много повече с тях жени и деца. Обяснява ни, че в природата има три свята: 1. Свят на фактите, 2. Свят на законите и 3. Свят на принципите . Учителят засяга въпроса за съществуването на 4 области: областта на просветените, на ангелите, на архангелите и на Боговете. Разглеждайки кръга на зодиака и неговото движение във вселената, Учителят отбелязва важното значение на прецесията и прецесионната точка, която се мести и за 2160 години преминава в съседния знак. Това е живата точка на небесния свод, отговаряща на пролетното равноденствие, която се мести обратно на видимото движение на Слънцето в зодиака. Тогава в природата се събуждат нови сили, които от този момент започват да влияят на човечеството, чрез новото съзвездие, което предизвиква промени във всичките царства на живота.

Древните от Атлантида, Египет, халдейците, са познавали настоящето и бъдещото на прецесията.

Всяка религия се основава на две съзвездия, които са антиподи в Зодиакалния кръг. Християнството имаше за символ знака на Рибите. Казва се, че християнската религия е под влиянието на зодиакалния знак Риби и противоположния му знак - Дева. Риба-Дева, това е християнската ос на зодиака. Хората смятат, че рибите са много прости, животът им е еднообразен - постоянно си плуват във водата. Но ако разгледаме духовната същност на техния живот, ще видим, че те притежават велика духовна, езотерична култура, която е непонятна и за нас, умните и интелигентни представители на човечеството. Разглеждайки астрологически въпроса, ще видим, че господарят на зодиакалния знак Дева е планетата Меркурий - секретарят на боговете, който представлява природния човешки ум , който е основа и на останалите умове: ангелския и Божествения. Меркурий е символ на младо момче.

Над Риби стои Юпитер с Венера, която там е в екзалтация и Нептун - Божествената любов, която се прояви в християнството всеобемно. Юпитер е представител на Бялото братство на земята , което ръководи цялата Вселена . Главата на Бялото братство е Христос и затова оста Риби-Дева е оста на Христа. На гръцки той е наречен Ihtis (Ихтис) или риба. Знаците на тази дума служат като първи букви на изречението: Исус Христос Теос Сотирис (Исус Христос син на Бога, спасител.) Това говори, че Христос е роден от Девата (Божествената чистота) и представлява универсалната Риба - символ на Християнския морал: милосърдие, благоговение, доброта, чистота, целомъдрие и жертва.

Анатомически Дева се намира в Слънчевия възел, а Рибите са свързани с краката. Краката и слънчевия възел имат пряка връзка помежду си. Това е оста на Христос. Дева прилича на знака на Слънцето и под нея има две жлези с формата на риби. Там има и 5 жлези, които представляват 5-те хляба. Тук ние намираме символите на Христовата храна: двете риби и петте хляба. Една от рибите е женска, а другата - мъжка, които са свързани пряко помежду си. Исус Христос, при гонението на Ирод, напуснал Палестина и отишъл в Хималаите - Агарта, за да яде Божествената храна и на 30-годишна възраст се върнал в Палестина да нахрани хората с двете риби и петте хляба. Обаче рибите не са били физически , но духовни . Този, който знае да си служи с тези две риби, може свободно да пътува в пространството , ако ги е одухотворил и развил енергиите на 5-те хляба (добродетелите): Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Добродетел, което е живият Пентограм в човека в движение.

Тълпата около Христа над 5 хиляди души, това са нашите 3 милиарда и половина разумни души - нашите клетки, които поддържат изправно нашето тяло, които ги храним посредством нашия слънчев възел. Тук Учителят ни препоръчва да се свържем с неизчерпаемия източник на живота и гладът ни да бъде винаги задоволен. Ние трябва да пожелаем, да поискаме това знание, за да можем при всичките условия на живота да се храним с Божествената храна. Първото условие за придобиване на тези духовни дарби е човек да има абсолютна чистота в ума, сърцето и волята за да може свободно да влиза в Агарта,да може да пътува където пожелае и с придобитата силна интуиция ще предчувства настоящите и бъдещи събития. Тогава просветеният ще бъде озарен от Божията любов, която ще го изпълни с благост, милосърдие и смирение. Христос слезе на Земята да нахрани човечеството с манна - Божествата храна - Словото Божие и да го излекува от всичките му недъзи. Той освобождаваше готовите души от тъмните духове и ги вкарваше във враговете на новото учение, фарисеи и садукеи, където тези демони намерили богата храна да се хранят и работят.

Христос знае, че ще плаща за това духовно насилие от изгонването на демоните от готовите души и вкарването им във фарисеите и садукеите. Знае, че ще страда и ще бъде разпнат за Божието Дело. Тогава в 12 дом от хороскопа му, който е под ръководството на Риби, се появява това колективно същество Юда да го предаде и да бъде подложен на позор и кръстна смърт. Чрез зодиакалния знак Дева пред това невинно велико същество протича светлина, виделина, мъдрост и вътрешна свобода към последователите му. Той ни остави своя завет: „Възлюбете се усърдно един други от чисто сърце. Обичайте се един други с братска любов. Има приятел по тесен и от брат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...