Jump to content

4. Разпятието на Христа. Защо оста Исус - Христос, защо оста Риби - Дева доведе до разпъването на Христа ?


Recommended Posts

4. Разпятието на Христа. Защо оста Исус - Христос, защо оста

Риби - Дева доведе до разпъването на Христа ?

55. Защо оста Исус-Христос ,защо оста между Рибите и Дева довежда до разпъването на Христа ?

А) Ще трябва да се запознаете с Пасхата по времето на Мойсея. Пасхата е празник Господен за избраните и за онези, които имат белега на Завета Господен- белег, поръсен от кръвта на пасхалния агнец. Виж „Изгревът", том XI, стр. 13-16 Тя е доказателство, че человек не живее само с хляб, но с всяко Слово, което изхожда от устата на Господа. А това е Ангелът Господен.

Б) Ще трябва да се запознаете с Юдейската Пасха, която е примирителна жертва с пасхалния агнец, с поръсване на вратите с кръв от жертвеното агне, за възпоминание за излизането им от Египет чрез Ангела Господен и даване на закона, че има един Бог и едно царство. Виж „Изгревът", том XI, стр. 16-18.

В) Ще трябва да се запознаете с Пасхата на Новия завет , и че онзи, който става жив агнец и е принесен в жертва става сам Исус. А чрез преломяване на хляба и чашата с червено вино той се оприличава на жертвено агне и кръвта, която се пролива за Новия завет. Това е безкръвната жертва с приношение за грях. А самият пасхален агнец и кръвната жертва е самото му разпъване на кръста. Това е кръвна жертва за изкупуване на греховете на хората. Виж „Изгревът", том XI, стр.18-19,19-21.

Г) Ще трябва да се запознаете с Тайната вечеря, където става свързване на Юдейската пасха с Новата Пасха на Новия завет. Виж „Изгревът", том XI, стр. 21.

22. Това става чрез Ангела Господен, който носи със себе си Духът Господен.

Д) Разпятието на Христа на Голгота е оста между Рибата и Дева . Това е оста Исус Христос . От една страна са Рибите, които са в 12 дом, а от друга страна е Дева, която е в 6 дом. А при раждането на Исус се явява Витлеемската звезда, която е съвпад между планетите Марс и Юпитер в знака Риби.

Какво представлява Юпитер и Марс и тяхното неблагоприятно влияние в съвпада виж „Изгревът", том XIX, стр. 369-373. Според Учителя Дънов това е било най-неблагоприятно съчетание в хороскопа му, защото в него присъстват само квадратури. Това определя всички затруднения и борби, които има в 6 дом, и онези скрити врагове, които му се явяват в 12 дом виж в „Изгревът", том XVIII, стр. 659 за съвпада на Марс и Юпитер. А какви са знаменията при знаменията небесни, при неговото разпятие виж в „Изгрева", том XI, стр. 26. Тук се принася на живия небесен олтар в изкупителна жертва неговия пасхален Агнец - на Синът Божий в лицето на Исус.

Е) Възкресението на Исуса се отнася за Духа Господен. Възкръсналият Исус в духовното си тяло им се явява 40 дни и им отваря ума, за да разберат писанията за Царството Божие. На 40 ден се възнася, а на 50 ден, когато е празникът на юдейското законодателство, когато е даден Закона със скрижалите на плочите от Мойсея, то тогава слиза Светият Дух върху главите им и който за тях е бил живият небесен хляб. Започва ново Тайнство между Тайната вечеря и събирането на учениците, които са пеели, молили са се, пречупвали са хляба, пиели са чашите с вино и са извиквали Светия Дух, който се е изливал върху тях. Така че в VI дом се явява Божият син, роден от съзвездието Дева, а в 12 дом го разпъват на кръста като человечески син. А възкресението на Исуса, слизането на Светия дух и общението с духа Христов става вече чрез стълба Господен, който водеше евреите в пустинята като огнен стълб през нощта и като облачен стълб през деня и ги покриваше със своите криле, за да ги предпази от слънцето и жегата. А сутринта им отваряше небесните врати и им изсипваше манна - небесният хляб цели 40 години. Затова те приемали слизането на Светия Дух заедно с даровете, които той носи като небесна манна и небесен хляб за душите им. То е било небесен хляб за душите им. То е било видно за очите и за ушите им. Това са били чудеса от небето и знамения на земята чрез изливането, и даването на Светия Дух.

55.Б) Оста Риби-Дева е оста Исус-Христос . Тя свързва 12 дом, който е в знака от Зодиака Риби с 6 дом, който е в знака от Зодиака в Дева. Какво представлява 12 дом в знака Риби ?

Рибите от знака на Зодиака представляват принципа на жертвата, на саможертвата , както и самоотричането на личността. Те са свързани с милосърдието, благоволението, великодушието и любовта. Накрая те създават человеческия син , който трябва да стане пасхален агнец , за да се изяви накрая Ангелът Господен на Завета. Виж „Изгревът", том XVIII, стр 250.

Дванадесети дом . В него се намират лишенията, пречките, изпитанията, скърбите, грижите на човека. Тук са изпитанията в живота и тайните врагове на човека. Като реализация се виждат в затворите, скритите неприятности и скритите врагове. А това се дължи на неизплатеното наследство от минал живот или кармата на човека. Тук в този дом се изучава закона на жертвата съзнателно или несъзнателно. Тук човек е принуден да се разплати чрез полагане на живота си като пасхален агнец - да се жертва в името на Ангела Господен. Този дом има отношение към знака Риби от Зодиака, който е знак на жертвата и Пасхалния агнец. А при Исуса при неговото раждане в този дом е имало съвпад между Юпитер и Марс в съзвездие Риби, което означава, че предварително е определено да мине от пасхален агнец чрез Ангелът Господен и чрез Светия Дух да сътвори Новия завет на Ангела Елохил, който е Ангелът на Завета Господен. А освен това Рибите от Зодиака са съзвездие на Юпитер и това усилва изпълнението на всичко това, което изброихме за 12 дом. Ту се изплаща кармата на человеческия син.

55 . В) Оста Риби-Дева е оста Исус Христос . Какво представлява 6 дом в знака Дева ?

Девата от знака на Зодиака е свързана с Чистотата, с чистата природа, с плодородието на земята и възраждане на живота. Тя най-добре е олицетворена в житните класове на нивата, която очаква жетварите. Тя много добре е описана в „Изгревът", том XVIII, стр. 244-245. Тя е съзвездие на Меркурий. Девата създава вечния син на човечеството, който е Божият син, роден от Духа Божий. Само Божият син има власт над времената и съдбите на хората.

Шести дом . В него се намират здравето на човека, болестите, медицината с лекарствата, лекуване, отношение на господаря към слугите и подчинените му. А Меркурий в 6 дом дава разправии с братята и сестрите, близките и познатите във връзка с разплащане на кармата. Ти не можеш да излекуваш един човек, да го освободиш от болестта му, ако не заплатиш от себе си на оногова, който го е завързал чрез болестта. Трябва да го откупиш . А с какво се откупува? Чрез Силата на Духа Господен. Това го намираме в живота на Исуса. Той ги лекуваше чрез Силата и Властта. Чрез силата на Духа Господен, който бе в него и чрез Властта, която имаше да изгонва болестите от евреите. Защото беше син Божий, който държеше в ръцете си Сила и Власт, дадена му от Духа Божий.

56 . А как Исус лекуваше и изгонваше болестите им от човешките им тела чрез Сила и Власт е дадено много добре в Ев на Йоана, гл. 5. Прочетете цялата глава 10 пъти. Само Божият син лекува и съживява тези, които иска, защото Божият Дух е в него и има власт да извършва съдба и да разплаща . Ев. Йоана, гл. 5, стр.27. Един такъв пример, когато легион бесни духове обсебват едного и го мъчили и той ги хранел много добре чрез мъките и страданията си. Този случай е описан от Марка, гл. 5, ст. 1 - 20, където бесовете знаят, че Исус е Божият син и му се молят да не ги изпраща вън от живите твари, а да влезнат в свинете. Те влизат в свинете и те се спущат в езерото и се издавят. А излекуваният е изпратен от Исуса да разгласява за Сина на Всевишния Бог. Същото го описва Матея, гл. 8, стр. 28-34. При Лука, гл.8, стр. 26-39 бесовете знаят, че Исус е син на Всевишния Бог и му се молят да не ги отпраща в бездната на мъчения, а да им позволи да влезнат в стадото свине. А защо те се спуска т и се удавят в езерото, тези 2000 свине? Защото духовете влизат в свинете и не са доволни от своите нови свински жилища и за да си отмъстят на Исуса, препращат свинете да се удавят. И чрез страданията на свинете те се хранят, а след това стопаните на свинете идват и накарват Исуса да напусне местността. Така те отхвърлят неговото учение, защото са видели неговата сила да прави съдба върху евреите. Страданието на едного се отнема, но то се препраща да го носят мнозина.

Такъв е законът. Или един трябва да го носи или същото страдание да го носят мнозина. Но те отхвърлят това учение. Само изцеленият тръгнал сам да разгласява за Силата на Духа. И най-интересното е, че на евреите е било забранено да ядат свинете. Виж Левит, гл. 11, стр. 7. Второзаконие гл. 14, стр. 8. Яденето на свинското месо е била най-гнусната от всичките идолопоклоннически мерзости за евреите. Исая, гл. 65, ст. 4. А глава на Исая 65 започва така: „Потърсен бидох от онези, които не питаха за мене. Намерен бидох от онези, които ме не търсеха. Рекох: Ето аз! Ето аз! Към народ, който не призоваваше името ми." Това се отнася за онези, които отхвърлят Исуса като Син Божий. А в Исая, гл. 66 ст. 3, ст. 17 се споменава също за принасяне на жертвоприношения със свинска кръв и се освещават със свинско месо. И затова Господ ще дойде с огън и с ножа си ще съди всяка плът. Заради делата им и помишленията. А кой е този Господ? Ето как започва гл. 66 на Исая „Така говори Господ: Небето ми е престол, и земята подножие на нозете ми. Кой е домът, който искате да съградите за мене. И кое е мястото на упокоението Ми?"

А изпълняват ли евреите закона? Не го изпълняват. А защо развъждат свинете, когато е забранено от закона? Според някои стадото свине, което е било отглеждано е било предназначено за продажба на съседите им, които са били езичници и не са изповядвали Мойсея и закона. И това да е вярно, пак е нарушение на закона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...