Jump to content

ГОВОРЕНЕ НА ИСТИНАТА


mkitanov
 Share

Recommended Posts

ГОВОРЕНЕ НА ИСТИНАТА

Само чистият може да говори истината. 24-148.

Като говориш верни и истински неща, от ума ти излиза светлина. 93-146.

Най-първото нещо - ще любите Истината. Най-хубавото и най-красивото нещо е да говориш истината, да няма абсолютно никаква лъжа. 8-513.

Когато говорите истината, човек я чува отвсякъде. Дали от онзи свят ще му говорите или от този, Истината всякога се чува. 63-213.

Знаете ли какво би станало, ако човек престане да говори истината? Представете си, че една чешма се задъни в своя кран, а напорът на водата е много голям. Какво ще стане? Ще се разпука. Аз трябва да говоря истината, за да не се разпукам, а когато нещо се разпука, направя хиляди злини. Една необходимост е да говорим истината. Горко ни, ако не я говорим! И в края на краищата, всеки от вас в края на своята еволюция ще бъде заставен да изкаже абсолютната истина, тъй, каквато си е. 122-166.

Кажете истината каквото и да ви коства! Но спрете се първо да попитате: Любовта в сърцето ви ли е, Мъдростта в ума ли ви е - кажете истината и не се бойте! 122-306.

Ще говорите истината, когато и вие, и окръжаващите са готови за нея. Изкуство е да знаете кога и как да говорите. 146-298.

Аз разбирам да говориш истината в името на Любовта. 122-313.

Да живеем без лъжа. Ето Истината. 102-15.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...