Jump to content

ГОВОРЕНЕ НА ИСТИНАТА


Recommended Posts

ГОВОРЕНЕ НА ИСТИНАТА

Само чистият може да говори истината. 24-148.

Като говориш верни и истински неща, от ума ти излиза светлина. 93-146.

Най-първото нещо - ще любите Истината. Най-хубавото и най-красивото нещо е да говориш истината, да няма абсолютно никаква лъжа. 8-513.

Когато говорите истината, човек я чува отвсякъде. Дали от онзи свят ще му говорите или от този, Истината всякога се чува. 63-213.

Знаете ли какво би станало, ако човек престане да говори истината? Представете си, че една чешма се задъни в своя кран, а напорът на водата е много голям. Какво ще стане? Ще се разпука. Аз трябва да говоря истината, за да не се разпукам, а когато нещо се разпука, направя хиляди злини. Една необходимост е да говорим истината. Горко ни, ако не я говорим! И в края на краищата, всеки от вас в края на своята еволюция ще бъде заставен да изкаже абсолютната истина, тъй, каквато си е. 122-166.

Кажете истината каквото и да ви коства! Но спрете се първо да попитате: Любовта в сърцето ви ли е, Мъдростта в ума ли ви е - кажете истината и не се бойте! 122-306.

Ще говорите истината, когато и вие, и окръжаващите са готови за нея. Изкуство е да знаете кога и как да говорите. 146-298.

Аз разбирам да говориш истината в името на Любовта. 122-313.

Да живеем без лъжа. Ето Истината. 102-15.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...