Jump to content

ИСТИНОЛЮБИВ ЧОВЕК


Recommended Posts

ИСТИНОЛЮБИВ ЧОВЕК

Най-възвишеното, най-красивото в човека, това е истината. 42-10.

Ние се нуждаем на земята от хора на Истината! 8-512.

Да носиш истината в себе си, това значи да имаш светлина в ума си, топлина в сърцето си, да си свободен в своите вярвания и убеждения. 24-193.

Човек трябва да съзнава, че Бог е вложил Истината в него. Истината се заключава в това: да съзнава човек, че Бог живее в него и той живее в Бога. 133-209.

Първото нещо, което се изисква от ученика е да даде място на Истината в себе си. 71-111.

Докато Истината е с тебе, ти си свободен. Истината освобождава и дава простор на човека да ходи дето пожелае. Имаш ли страх в себе си, ти си далеч от Истината. Човек, който не обича Истината, не може да се нарече син Божий. Когато влезе в човека, Истината обхваща неговият ум, неговото сърце и неговата душа и човек може да бъде чедо Божие. Казано е в Писанието: „Бог е възлюбил Истината в човека.” 70-61.

Ще бъдеш истинолюбив като самата Истина. 8-512.

Срещнете ли човек, когото всички нападат, ще знаете, че или той не носи Истината в себе си или обществото, в което се движи стои далеч от нея. 24-193.

Казано е в Писанието: „Бог възлюби Истината в човека.” Който съзнава това, е носител на Истината, той никога не отпада, никога не лъже. Истинолюбивият живее в светлина. Който отрича Истината, живее в сянка, в тъмнина. Тази е причината за погрешките, на които постоянно се натъкваме. Невъзможно е човек да се движи в тъмнина и да не прави погрешки. 26-4.

Искате ли да бъдете красиви, да ви обичат хората, приложете Истината в себе си. Някой се оплаква, че пожълтял, не знае какво да прави да придобие жизнен вид на лицето си. Много просто, той трябва да приложи Истината. Тя ще му даде, какъвто цвят иска. 24-19.

Красив и благороден човек е онзи, който носи Истината в себе си. 104-32.

Ако Истината е в душата ви, тя ще ви направи свободни. Ако Истината е в душата ви, ще имате широк замах в действията си и ще дадете свобода на себе си, и на окръжаващите. 71-100.

Човек на истината може да претърпява външни промени само, но дълбоко в душата си остава неизменен. Външните промени пък все повече обогатяват душата му с опитности и засилват духа му. Такъв човек е винаги млад по душа, чист по сърце и крепък по дух. 45-115.

Ама как трябва да бъда истинолюбив? - Тъй, както Бог е истинолюбив. 8-512.

Който носи истината в себе си, е здрав, умен, щастлив, красив, силен човек. 24-72.

Който носи истината в себе си, той е безсмъртен; той е господар на положението, цялата природа го познава. Отдето мине, всичко живо го поздравява: цветя, животни, хора, даже реките, изворите и планината го поздравяват. 24-193.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...