Jump to content

ПРАВДА - КАКВО Е ПРАВДА


Recommended Posts

ПРАВДА

Правдата е излязла от рая, за да управлява хората. 47-169.

КАКВО Е ПРАВДА

Когато Любовта е проявила най-голямата си горещина, тя се е превърнала в Правда. 129-13.

Правдата има предвид нуждите на всички живи същества. 145-174.

Красива и мощна си ти и разпределяш всичко в света. 201-108.

Добродетелта и Истината, съединени - това е Правдата. 4-151.

Правдата представлява водата на земята. Каквато е водата по отношение на твърдата почва, такова е отношението на правдата към човешкия живот, защото тя е, която смекчава твърдите тела. Хора, които са се озлобили, втвърдили са се, защото нямат правда, а онези, които са станали меки, имат правда. Дайте на един човек право - не въображаемо, а същественото, което той иска, което му се пада, и той ще омекне. Когато се озлоби те един към друг и станете твърди, това тълкувам с липса на влага у вас - на правда. Отде ще намерите тази влага - тази правда? Ще я вземете отвън, от извора и ще я полеете във вашата саксия. Тази влага се налива чрез ушите по 1 ÷ 2 ÷ 3 капчици и оттам влиза в мозъка. Най-добрият метод е да оставаме на всеки човек правото, което му се пада, защото както водата е необходима за растенията, за организираните същества, тъй и правдата е необходима за нашите умове, души и сърца. Без нея, растеж не може да има. Всеки, който иска да еволюира правилно, непременно трябва да влага правда в себе си, в другите, а те - в него. Когато трябва да кажете правдата, истината, кажете я, макар и земята да се обърне с главата надолу дори когато това ви коства живота. 116-113.

Правдата се обуславя от един вътрешен закон в човека. 127-187.

Тя е свързана с Божествения свят, с разумността, с живота на хората, с доброто, с материалния живот на нашите ближни. Правдата има само една допирна точка до нас. Тя представлява източниците на вечното благо. Доброто е водата в реката, а разумността е изворът, от който изтича водата, а Правдата е онова неизвестно, скрито място, откъдето иде енергията. 48-242.

Онзи, който няма светлина, няма правда. 6-47.

Светът се нуждае от правда. 190-167.

Единствената етика, с която трябва да започнете е правдата. 43-168.

Търсите ли топлина, горещина идете при Правдата. Дойде ли Правдата в света, тя ще нагорещи всички живи същества. 129-13.

Всеки човек, който иска да бъде обичан от Господа, трябва да обича правосъдието, а да отхвърля от душата си грабителството и неправдата. 126-183.

Пред Бога този е велик, в душата, на когото няма грабителство и неправда. 126-184.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...