Jump to content

Recommended Posts

МЕТОДИ

Помнете: Както съществуват физически и материални методи за постигане на нещата, така също са известни и духовни или психически методи. И едните, и другите са прилагани от най-древни времена. 64·157.

Ако хората не успяват в живота си, това се дължи на факта, че те разместват методите, с които си служат. 80-46.

Ако прилагате методи, те трябва да бъдат изпитани не само от другите, но и от самите вас. Например англичаните и американците си служат с някои методи на индусите и вместо положителни резултати, те получават отрицателни. Всеки народ, всеки човек трябва да си служи с методи, които отговарят на самия него. Това са методите на природата. Те са лесни и безопасни. 38-124.

При малките мъчнотии ще си послужите със закона на Любовта. Намерите ли се пред големи мъчнотии, вие ще си послужите със закона на Вярата. 80-46.

Вярата побеждава големите мъчнотии, а Любовта - малките. 80-46.

Всички големи борци са започвали със закона на Любовта, а са свършвали с вярата. За да развият мускулите си, те са започвали с любовта. Те са обичали работата си и затова са имали разположение да правят ред упражнения, всеки ден да ги увеличават, да пристъпват към все по-тежки и сериозни. Като дойдат до известно постижение, те излизат на борба с по-слаби от себе си, за да придобият вяра в своите сили. Постепенно те излизат срещу все по-силни борци, докато един ден се уверят напълно в своята сила и се обявят за готови борци. Те имат вече вяра в себе си и работят с нея. 80-48.

Вие не трябва да си създавате илюзии в ума, че природата ще създаде за вас специален метод. Не, всинца ще спадате към тази категория на оня метод, към който са подложени всички живи същества, без разлика. 39.14-4.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...