Jump to content

"Прохождането" на мама


Recommended Posts

"Прохождането" на мама

9.09.1943 година – Изгрева – София.

%D0%A0%D0%B8%D1%81%D1%83%D0%BD%D0%BA%D0%B0%2057.png?height=299&width=400

Днес е неделя. Предният ден мама ми каза, че ще дойдат с татко на беседа, в 10 часа. Видях, че мама влезе сама в салона и седна на един стол. Учителят вече беше започнал беседата си. След молитвата и след като всички изпяхме една песен, отидох при нея и я попитах, къде е татко? Тя ми каза, че тръгнали заедно, но в гората ги срещнал един негов колега, с когото татко тръгнал да се разхожда и оставил мама, сама да дойде на беседата. Тя много се страхувала да мине сама през гората и бързала, молейки се по пътя. След беседата се видяхме и с брат Христо, разправих му всичко и почакахме, да се извърви народът, по стълбата за пред стаята на Учителя, че и ние да се качим горе и да му целунем ръка, а той да ни благослови. След беседа в 10 часа, Учителят много щедро благославя чрез Светия Дух, който говори през него.

Най-после, след като народът се извървя, аз, мама и брат Христо също се изкачихме по стълбата и целунахме светата десница на Учителя. Аз започнах да му разправям, как мама сама е минала гората, но тя ме прекъсна – сама продължи – как непрекъснато се молела и бързала през гората... Учителят я погледна с любов и каза:

– Ти нали знаеш, когато детето е малко, как пълзи по земята – и с краченцата си, и с ръчичките си. Но като поотрасне, то започва да се изправя на краченцата си и се лови с ръчичките си по стената.

Учителят показа с ръцете си:

– Най-напред, ръцете на майка му го подпират, а като заякне още, то вече само стъпва с краченцата си, без чужда помощ. Така, рекох, и ти направи!

Не останахме на обяд, защото масите бяха препълнени, а си слязохме в града.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...