Jump to content

МЕТОД „С ДОБРО”


Recommended Posts

МЕТОД „С ДОБРО”

Който отговаря на злото със зло, той следва пътя на падналите духове. 24-38.

Пазете се от злото, без да се страхувате, но не мислете, че можете да го победите. Това не значи, че то е всесилно. Помнете, че злото отстъпва пред доброто. Като знаете това, не се борете със злото, но турете доброто срещу него, то да го възпитава и укроти. 64-141.

Само доброто е в сила да превърне злото в добро. 64-43.

Оставете доброто да се справя със злото. Щом се натъкнеш на злото, викай за посредник доброто. Вместо тебе, нека то се разправя със злото. Ако искаш сам да се разправяш със злото, непременно ще бъдеш бит. 91-232.

Ако искате да измените състоянието на човека, непременно трябва да му дадете нещо реално. За тази цел човек трябва да знае какво да даде и как да постъпи. 48-236.

Когато правя добро и помагам, не е важно да ме познаят хората. Важно е, какво са придобили те от хубавите плодове и как благодарят на Бога за направеното добро. Ако познаят любовта, аз се радвам на доброто, което съм направил. Ако оня, който е изял хубавите плодове, отива да мъчи хората, аз търся начин да му помогна да влезе в пътя на доброто и любовта. Аз търся причината в себе си и казвам: втория път ще му внеса повече сладчина в тия плодове. 70-326.

С добри мисли само ще побеждаваме нашите неприятели. 0-1.2.91.

Доброто е магия, с която човек превръща отрицателните сили в положителни. 86-26

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...