Jump to content

Пакет Слово 03.07.2014г.


Recommended Posts

https://petardanov.com/files/file/888-%7B?%7D/


image003.png

Приятели, с огромна радост искам да ви представя подаръка, за който споменах в събитието за 150- годишнината на Учителя.В пакета сме подготвили 4 прекрасни неща, които ще опиша накратко тук.
  1. Този пакет съдържа всички беседи, подредени по класове, хронология и азбука.


В него има два основни стартиращи файла и една папка. Двата файла са „Беседи_хронология” и „Беседи_а-я”, а папката е „Класове”.
Двата основни файла черпят информацията от папката „Класове”. От тях имате достъп до всички класове и беседи.
Ето основния файл как изглежда: Беседи в хронологичен ред

Пакетът разполага с всички издадени беседи до сега. Неиздадените беседи са отбелязани с червено. Много време ни отне да отбележим на всички беседи мястото на изнасяне и съкращението зад тях, което показва от кой клас са.

Пакетът е направен така, че може да се използва и без интернет.

Има някои беседи, които са отбелязани в два или три класа, защото те отговарят на два или повече класа. Най-често това са извънредните беседи, рилските беседи и съборните беседи.
В началото на всеки списък са описани съкращенията и има таблица, която позволява лесно достигане до годините, през които са изнасяни беседите. Също и до всяка година в самия списък има едно надписче “нагоре“, което улеснява връщането в началото на списъка. Също така навсякъде е отбелязан броят на беседите. Целият списък е проверен по каталога на Елена Андреева и също е допълнен с беседите, които там са пропуснати.
Спирам до тук с описанията - вие сами ще разгледате и оцените самата работа по таблиците и текстовете.

По направата на пакета и списъците работихме трима човека - аз, Анета Цонева и Владимир Пеков над 4 месеца. А по сайта www.petardanov.com се работи вече 4 години.

Винаги съм мечтал да имаме всичките беседи, в пълен списък и добре подредени.

С тази работа, смятам, че последното изречение от последните думи на Учителя се изпълни.

” Една малка работа се завърши добре и сполучливо, и една голяма работа започва.
Във всичко на първо място туряйте Божественото!
Имайте хармония и обич помежду си!
Хубаво да се живее, това е важното!
Молете се, усърдно се молете!
В каком направлении быт будете жить?
Хорошо!
Да се оформят нещата.”

Интересно, че завършването на работата по пакета съвпадна с юбилейните 150- години от раждането на Учителя.

По този начин Словото може да се разпространява и изучава по-лесно. Така също се придобива представа за огромния обем от информация и беседи.

За в бъдеще очаквайте в текстовете на беседите, да се включат и беседите със стария правопис от първите издания. По идеята за беседите със стария правопис вече работим ето тук http://beinsadouno.bg
image003.png
2.Втората изненада е:

Един файл, по който работихме доста време също. Той се казва „Списък за отбелязване на прочетените беседи”

Това е списък на всички беседи, подредени хронологично, предназначен за отпечатване на хартия и на него може да си отбелязвате кога и коя беседа сте прочели. Списъкът може да е много полезен на хора, които искат систематично да четат беседите. Във файла, като се кликне на някоя беседа се отваря текстът, на беседата от сайта. Списъкът може да се използва и от братските групи, които четат беседите и също от хора, които тепърва започват да четат систематизирано Словото. Имайте предвид, че Учителя е казал, че е добре да се прочетат по три пъти беседите, така че този списък е уникално и практично нещо, което се прави за първи път. Идеята е на Владимир Пеков.

Списъкът е 94 страници и в него също са отбелязани, мястото и класа на беседите, както и неиздадените беседи, които са 66 на брой.
image003.png
3.Третото нещо е много полезно.

Това е търсеща програма, която може да търси по ключови думи във всички беседи и изобщо в папки с текстове. Тя се намира в папка „Търсеща програма в беседите” - там са две версии на програмата - в папката „Archivarius 3000 4.54 (32 bit + 64bit) + Serial” е версията, която се инсталира, а в папката „Archivarius 3000” е версията, която не се инсталира. Владо е направил и кратко клипче, на което показва как се използва програмата. http://youtu.be/_fr7Xo1riDs

С нея лесно може да се намират ключови думи, което е изключително важно и полезно. С тази програма може да търсите не само в беседите, а и в целия сайт www.petardanov.com. Това може да стане като свалите копията, които правя на сайта и посочите на програмата да търси в тази папка.

Огледално копие на сайта

Пакети с томчета с беседи

В бъдеще ще дам допълнителна информация и съвети какво може да направите и как да търсите с нея във всички пакети, които пускам.

image003.png
4.Четвъртото нещо, което ви изпращаме, са текстовете на 1-ви до 25-ти том от Изгревите. Те се намират в папката „Изгревът 1-25” . Основният файл, който трябва да се стартира се казва „Izgrevat_local”, който се намира в папката. Той зарежда таблица със заглавията на всички 25 тома. А самите текстове се намират в направеното локално копие на пакета, който сте свалили.

Другият файл „Izgrevat” зарежда текстовете от сайта.

В двата файла отгоре има таблица за по-лесно достигане на томчето. В текстовете на всичките Изгреви също може да търсите по ключови думи с помощта на програмата, като я настроите да търси в тях.

Поздрави от мен на всички приятели.

Христо Вътев 03.07.2014г.

image004.pngПоследните думи на Учителя:

Една малка работа се завърши добре и сполучливо, и една голяма работа започва.
Във всичко на първо място туряйте Божественото!
Имайте хармония и обич помежду си!
Хубаво да се живее, това е важното!
Молете се, усърдно се молете!
В каком направлении быт будете жить?
Хорошо!
Да се оформят нещата.”

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...