Jump to content

Практиката ми в детската градина

Recommended Posts

https://petardanov.com/files/file/1480-%7B?%7D/

МИЛКА ПЕРИКЛИЕВА

ПРАКТИКАТА МИ

В

ДЕТСКАТА ГРАДИНА

(ВТОРО ПРЕРАБОТЕНО ИЗДАНИЕ)

* * *

СОФИЯ * 1946

Печатница „Житно зърно“ – Изгрев, София XIII

* * *

Изказвам благодарност към всички автори, които ми позволиха да приложа техни стихотворения, приказки, песни, игри и гатанки.

Приказките без подпис са от съставителката на книгата. Всичко оставало — песни, игри и гатанки поместени без автор са подбрани и предпочетени в практиката ми, като добър материал, без да е бил известен техния автор. От всички непознати автори искам извинение, че са оставени творбите им без подпис.

Материалът и в трите отдела е съкратен до възможния предел, с оглед на техническите възможности, с които се разполага в момента.

Както теорията, така практиката и материалите не са достатъчни, но все пак, биха оправдали изданието, ако малко помогнат на колежките и ги поощрят към по-вдъхновена творческа дейност.

АВТОРКАТА

* * *

КНИГАТА „ПРАКТИКАТА МИ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА" ОТ МИЛКА ПЕРИКЛИЕВА ВТОРО ПРЕРАБОТЕНО ИЗДАНИЕ ИЗЛЕЗЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ ЮЛИ 1946 ГОДИНА В СОФИЯ. ОТПЕЧАТА CЕ. В ТРИ ХИЛЯДИ И ПЕТСТОТИН ЕКЗЕМПЛЯРА II ПЕЧАТНИЦА „ЖИТНО ЗЪРНО" — СОФИЯ

ОТ СЪЩИЯ АВТОР:

1. 36 МУЗИКАЛНИ ИГРИ — изчерпана.

2. ИГРИ С ПЕСНИ — изчерпана.

БИБЛИОТЕКА „ДЕТСКИ МУЗИКАЛНИ ЗАБАВИ":

3. ЦАРИЦА ЕСЕН, ДЯДО МРАЗ И ПЪРВА ПРОЛЕТ — пиески 50 лв.

4. ВОЛНИ ПТИЧКИ — игри и балети — 50 лв.

КНИГИТЕ СЕ ДОСТАВЯТ ОТ ВСЯКА КНИЖАРНИЦА ИЛИ ОТ АВТОРА: МИЛКА ПЕРИКЛИЕВА, ул. ПАТР. ЕВТИМЙ, 14, СОФИЯ, ЧЕКОВА СМЕТКА 6647