Jump to content

Земята излиза от 13-та сфера


Recommended Posts

4. ЗЕМЯТА ИЗЛИЗА ОТ 13-ТА СФЕРА И МИНАВА В 12-ТА.

ЗАПОЧВА НОВА ЕПОХА

 

При сегашните условия ние наближаваме да излезем из областта на Вселената, която наричат тринайсета сфера. Тъй я наричат – сфера на най-големите противоречия. (146, с. 211)

 

Онези, новите хора, турят един нов ред на нещата. Иде един нов ред, понеже Земята излиза из 13-та сфера и влиза в 12-та сфера. Тринайсетата сфера е място на нещастия, зло. Всичките лоши работи са там, в тринайсетата сфера. Цялата Слънчева система е излязла вече и влязла в дванайсетата сфера и се оправя към едно ново Слънце. Създава се нов свят. Пророците, които са чувствали, казват, че Господ създава нов свят, ново Небе, нова Земя. Цялата наша Земя влиза вътре, не знаем къде е. (42, с. 164)

 

Днес човечеството излиза от 13-та сфера на Земята. То минава през нови области, дето се твори нова Земя. Следващите години ще бъдат щастливи. Те приготвят условия за новата Земя и новото Небе. Който го опита, ще повярва. Който не вярва, да се моли да бъде свидетел на тия времена. Това, което светлината внася в ума на човека, е вярно. Това, което силата внася в човешкия организъм, е вярно. Това, което подмладява човека, е всякога вярно. Това, което усилва вярата ти в хората, е вярно. (69, с. 81)

 

От 25 години небето в България почва да става лазурно. То е резултат от добрите мисли, които се пращат в България от духовния свят, а с това става и климатическо изменение. Това се забелязва от много чужди хора, които са дошли в България. Затова и някои хора ги обхваща отчаяние. Те не могат да понасят тая светлина. Това се казва непоносима светлина! В света има особено мнение – или да, или не. Който възприеме, ще расте, който не – остава за други еволюции. Затова в духовния свят бързат да вземат всичките – които не влязат, ще паднат надолу. От 13-та сфера има и други сфери, още по-надолу, но няма да остане никой незасегнат от еволюционните процеси. Всички ще влязат в сферата на тая вълна. Избраните са посветените. (2, с. 105)

 

От окултно гледище Земята има кухина вътре в центъра. Вътре в топката на Земята има друга топка, която се движи. Всяка топка си има своя магнитен пояс. Земята в центъра си е най-плътна. Там има машинария, лаборатория, механици, които движат Земята. Там е малката мистерия. Който се посвещава, трябва да слезе долу, да види. Малцина могат да слязат. Другите остават по нея отгоре. Всяка година има магнитни течения, по които може да се слезе до центъра. За там се отнася текстът „В бездната да слезем, хоругва да поставим“ от песента „Напред да ходим смело“. Тя е под 13-та сфера. Който падне, мъчно излиза. Остава за друга еволюция. Духовете, които сега връзват, там ще бъдат вкарани, поставени, и земята ще бъде преграда да не излязат. Има само отдушници, там е поставен ангелът с меча на вратата, за да не излязат. Една душа, която оттам излезе на земята, е в рая. Когато някой каже „черната земя“ – това е именно бездната. (2, с. 184)

 

Има окултисти, които казват, че ако човешката душа не се развива правилно, ще се върне в 13-та сфера долу, ще дойде в Божествените корени и ще се разруши. Питам: тия адепти ходили ли са в Божествените корени, та да видят как става това? Туй са теории. Не искам да споря с тях, но казвам, че това са техни заблуждения. Има такива процеси, наистина, но те не са тъй, както те ги представят. И мъчение има, но то не е такова, както се представя. Има и рай, има и ад, но и раят не е такъв, какъвто хората си представят... Адът и раят са два противоположни полюса. Те извършват една велика служба в живота. (56, с. 50)

 

Всички хора трябва да се върнат назад, да дойдат до мястото на своето отклонение и да поемат правия път, от който са се отклонили. Съвременните хора са дошли вече до края на пропастта, в гъстата материя, отдето мъчно могат да излязат. Тази пропаст не е нищо друго, освен тъй наречената 13 сфера – най-гъстата материя в света, в която попадне ли човек веднъж, мъчно излиза на бял свят. Ето защо всички разумни сили, които ръководят човечеството, спират го там и казват, че трябва да се покае. Какво нещо е покаянието? Покаянието подразбира човек да престане да върши онова, което води към пропастта. Ако не престане да върши това нещо, той е осъден да изгуби живота си. (80, с. 80)

 

Нашата Земя излиза от тринайсетата сфера и влиза в една Божествена област, животът се изменя. Лошите хора ще започнат да се задушават. Всичките лоши хора до един ще измрат, защото в този живот те не може да живеят. Както рибите – щом изсъхне водата, с рибите е свършено. Казвам: лошите хора нямат бъдеще. Ще има друг свят, ще живеят долу някъде. (146, с. 655)

 

Сега започва една нова епоха. Краят на безлюбието свършва. Земята вече е излязла от 13 сфера. И отсега нататък, който иска да ходи с един крив ум, с едно криво сърце, с една невъзпитана душа, с един груб дух, е останал назад. Сега започва да създава Бог ново Небе, нова Земя, нови хора. (117, с. 94)

 

Време е вече хората да приемат Любовта и да влязат в новия живот. Земята излиза от 13-та сфера, в която е била досега – сфера на изпитания и страдания, на нещастия и мъчнотии. В бъдеще няма да дохождат лоши хора на Земята, няма условия за тях. Те ще изчезнат така, както сега са изчезнали големите допотопни животни. Казано е в Писанието: „Кротките ще наследят Земята.“ Колко от сегашните хора са кандидати за това наследство? (31, с. 17)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...