Jump to content
Eli7

Най-важният метод как да се накара човек правилно да мисли?

Recommended Posts

Най-важният метод как да се накара човек правилно да мисли?

Най-важното е да бъдем рзумни във всичко, което мислим, чувсвтаме, говорим и вършим, отговорни и разумни, като запазваме доброто ни разположение и самообладание във всяка ситуация.

Начините за придобиване на правилно мислене са комплекс от правила, които когато станат начин на живот, постепенно дават своите добри плодове в реалността.

Като начало Паневритмията хармонизира и нормализира мислите и чувствата и по този начин целият ни живот, като влияе на неговото качество. Правилното дишане също се постига чрез Паневритмия и йога, като по 3 дълбоки вдишвания ситрин, обед и вечер нормализират пулса и подобряват мисълта чрез успокоението, което внасят в организма.

Вегетарианската храна пречиства от токсини организма и подобрява мисълта. За да мислим правилно е необходимо да бъдем чисти вътрешно и външно.

За добрата мисъл помага Психическото чистене по Петър Димков, като когато заспиваме вечер е необходимо да се обърнем към Великата Любов и да си спмоним всичко преживяно през деня, и мислено да поправим сгрешеното. Така в мисълта ни поправяме и поставяме всичко на мястото, за да можем да заспим като новородено.

Друг начин е да заменяме отрицателните мисли с положителни през деня. Да не обръщаме внимание на лошите мисли и да ги заменяме с техните положителни еквиваленти.

Чрез постоянно вътрешно самонаблюдение и с помощта на съвестта ни можем да преценяваме постъпките ни. Според Петър Димков когато има противоречие между реалността и съвестта превес има съвестта. Така можем ежедневно сами да почистваме мислите и чувствата си ден след ден, постепенно, с търпение и Любов към нас самите да ги изправяме, сякаш оплевяваме от бурени нашата градина.

Правилното мислене ще двоеде до красив вътрешен образ, което ще се постигне с желание, търпение, прошка, време и Любов. Необходимо е да си дадем време и да действаме.

Прошката е много важен емоционален метод за вътрешно освобождаване от противоречия и така до изправяне на мисленето. Когато простим на всички и на себе си от все сърце и душа ще свалим огромен товар от себе си и ще заживеем по-свободни от кармични зависимости. Като си представяме всеки човек и мислено разговаряме с него и му прощаваме, след това го прегръщаме мислено и го освобождаваме. Важно е да простим и на себе си, дори грешките ни спрямо нас самите, и да се стремим да ги изправим. Упражнението го правим според Норебков до пълно освобождаване.

Работата, която не ни преуморява прекалено и достатъчното почивка и сън също са от значение. Както водата тече и така се пречиства, така движението, работата и почивката, когато са умерени регулират работата на тялото и правят мислите по-храмонични.

Молитвата за кравсиви мисли и чувства също помага и разбира се - мечтите. Когато всеки ден мечтаем по малко дори през деня, ние сме по-работоспособни и животът ни се подобрява, тъй като се стремим да реализираме мечтите ни. Вярата, че ни се дава само най-доброто за нас, тъй като: „Всичко съдейства за добро за онези, които любят Бога“, е много важна. Без вяра не можем да живеем пълноценно и да водим истински духовен живот. При обезверяване са необходими молитва, пост и да се молим Бо да ни изпрати правилният начин за справяне със ситуацията, правилните хора и обстоятелства.

Така с времето, като се стремим към хармонична мисъл, без да бързаме, като работим спокойно и живеем в мир и хармония със себе си и със света, като се обхождаме добре с Бога, ближните и себе си дори и мислено, ние ще придобием по-спокойно съзнание.

Стремежът да се свързваме с нашият Творец, който е Абсолютната Любов, водят постепенно до хармонизиране на на съзнанието, мислите и чувствата. Молитвата също ни пречиства, тъй като тя е общение с Бога и чрез нея ние също се храним духовно.

Петър Димков казва, че притеснението е вид страх, затова е необходимо да го превръщаме в благодазумие, тъй като страхът в големи количества разболява, а благоразумието е вид самосъхранение.

Четенето на Книгата на книгите и на Словото на Учителя са основни за придобиване на правилна философия и ценностна система и по този начин на правилно мислене. Евангелието на Йоан е изпълнено с много Любов и пречиства. Словото на Учителя помага във всяка една ситуация, дори като съвет и лекарство за душевно спокойствие.

Водата вътрешно и външно е много важна, дори и плуването хармонизира организма. Ходенето в планината и сред природата също пречиства съзнанието ни от ежедненвните наслоявания, от всичко ненужно и ни свързва с Източника на всяка хармония, Любов и права мисъл.

Необходмо е да прилагаме това, което сме научили от Словото на Учителя и от Библията, за да израстваме духовно и да се подобряваме микроскопически всеки ден. Когато запчнем да прилагаме в живота ни и във взаимоотношенията ни с Бога, ближните и нас самите принципите на Любовта, Мъдростта и Истината постепенно ще се хармонизираме и ще подобряваме начина ни на мислене.

Приложението на Разумът във всичко е в основата на правилното мислене. Тъй като ние сме във връзка с Размуния святи Разумните съществ, затова Разумът е главната мярка за правилното мислене. Дори няма да сгрешим, ако се молим, за да бъдем максимално разумни и да придобием права и хармонична мисъл, да бъдем разумни в приложението на Любовта, Мъдростта и Истината.

Хармонията в нас се изгражда бавно и ден след ден с много Любов, вяра и търпение, както се гради къща, с Добро, Мъдрост, Разум и Истина.

Само чистите мисли и чувства водят до чист живот, в който можем да приемем Божията Любов. Тя идва само в чистото сърце, в чистото тяло и остава тям само в чистота.

Белият цвят е съвършеният символ на чистотата, към която се стремим и на която ни учи Уичтелят в Словото си – чисти мисли, чувства, думи и дела за чист живот.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×