Jump to content

Recommended Posts

751

Бог.

Не се съмнявайте в съществуването на Бога. Бог изпълва цялото пространство и всички светове се поддържат от Неговата сила. Не е въпроса дали съществува Бог или не, но кардиналният въпрос е

да живеем съобразно с Неговите закони, ако искате да бъдете здрав по ум, по сърце и по тяло. Как ще живейте – това е важно.

752

Важен закон.

Фараонът се бори с Бога и не искаше да пусне евреите, заради което в Невидимия святсе взе решение Египет да не съществува като държава, за хиляди години, за да изкупи греховете си.

753

Невидимият

Бог има безброй видими форми, чрез които се проявява. Когато се казва, че Бог е невидим, това подразбира, че Той е невидим за грешните, които нищо не виждат. За тези хора е казано, че „Бога никой никога не е видял.“

Ангелите, светиите, праведните и добрите хора виждат Бога. Като казвам, че Бог е видим, това не значи, че може да видите абсолютния безграничния Бог, но може да видите Неговите най- малки проявления в живота.

754

Злото.

Злото е мощна сила, пред която цели светове са изчезвали.

Злото е космическа сила, пред която трябва да се пристъпва с благоговение. То е поток от лава, пред която нищо не може да направите. Апостол Павел казва: „Побеждавайте злото с добро.“

755

Да познаеш Бога.

Да изядеш един плод и да познаеш Бога в него, струва повече от всичката слава и всичкото богатство на земята.

756

Най-красивият момент.

Най-красивият момент е изгряването и залязването на Слънцето.

Вторият красив момент е изгряването и залязването на Венера. Третият красив момент е изгряването и залязването на Сириус.

Това са трите най-важни момента в живота на човека.

Слънцето представя Божествения живот, който постоянно изгрява в човешката душа. Венера представя Божествената Любов, която търси път да проникне в човешкото сърце. Сириус символизира Божията Мъдрост.

757

Вътрешният мир.

Аз наричам вътрешен мир на човека онзи свят, където се раждат неговите мисли и неговите чувства, неговите подтици. Този свят той може да загуби и пак да го намери.

758

Божият живот.

Божият живот е във всичко. Цветята са дреха на Божиите мисли. Скалите са дреха на Божията мисъл и водите, и облаците, и планините.

Божията мисъл се облича и представя пред нас.

759

Хубавата дреха.

Днес видях душите тъй както не съм ги виждал. Ето душите облякоха най-хубавите си дрехи и се явиха на земята. Цветята, животните, хората облякоха най-хубавите си дрехи и дойдоха на земята. Като работят на земята, като се учат, дрешките им поувехтяват, но пак се вижда тази първоначална красива дреха. Това е същественото – хубавата дреха. Отклоненията не са съществени, никога не се спирайте на тях. Спирайте се на първичната хубава дреха, която една душа е облякла.

760

Дишането.

Всички болести и неразположения се лекуват с дълбоко и съзнателно дишане. Онези хора, които не дишат с любов, не могат да възприемат праната от въздуха.

761

Разменната монета.

Да обичаш човека значи да му дадеш нещо от своята мисъл, от своите чувства и от своята сила. Това са разменните монети в духовния свят.

762

Христос.

Христос има един отличен ум, откъдето минава, всички осветява, всички се събуждат от светлината Му. Откъдето минава, всичко стопля и всички нахранва.

763

Любовта.

Любовта е за всички души, които любят Бога. Може да е един човек, може да е едно цвете, може да е едно дърво – те са децата Божии. Винаги свързвайте любовта с безсмъртието.

764

Святото място.

Живейте всякога там, където Любовта живее. Няма по-хубаво място от това.

765

Търсете.

Търсете здравите хора. Ако искаш да станеш умен човек, търси умните хора. Ако искаш да бъдеш добър, търси добрите хора. Защото Бог е, Който се проявява навсякъде. Бог се проявява и в добрите, и в умните, и в здравите хора. Като ги търсиш и ти ще бъдеш добър, здрав, умен.

766

Четенето.

Четенето пречиства нервната система.

767

Божественото

Най-първо дай ход на Божественото в теб. Ако си роден за музикант, ако си роден за скулптор, за поет – дай ход на Божественото. За каквото си роден, дай ход на Божественото.

768

Светлата страна

Гледайте на светлата страна на живота. Бог е създал света и иска всички хора да бъдат щастливи. Но онези, които не вървят по неговите закони, за тях идват страдания.

769

Красотата.

Красотата е нещо разумно. Красотата седи в твоята мисъл, в твоето сърце, в твоята воля. Реализираната красота, това е воля, съдържанието на красотата е човешкото сърце, а онзи простор, човешкият ум го донася.

770

Връзката.

Първото нещо: изисква се да се образува една връзка между невидимия свят и човека, та като си на земята да имаш тил, да знаеш, че зад тебе има една реалност, която може да ти помага.

771

Служение.

Плодните дървета работят за оправяне на света; водата, Слънцето, всичко, което е в движение, работи за Господа, и Господа?“

772

За да служите.

За да служите на Господа, облечете се с най-хубавите си дрехи, с най-хубавите си чувства, с най-хубавите си постъпки. Плодовете се обличат с най-хубавите си дрехи, светлината се облича с най- хубавите си бели дрехи. Въздухът – също. Така те служат на Господа.

773

Слуга на Бога.

Онзи, който люби, трябва да слугува на всички. Тъй, както Бог слугува. Слугуването показва степен на знание, на мъдрост. Онзи

човек, който слугува, Любовта е с него. Онзи човек, който слугува, Мъдростта е с него. Онзи човек, който слугува, Истината е с него.

774

Бог.

Бог скрито живее във всички души. Отиваш при някой богат човек – Господ е там. Въпросът за любовта е, да знаеш в даден момент да обичаш Бога в някого. Изворът на Любовта е един при всички нейни проявления. Каквато да е любовта, изворът е все един. Когато видя един човек, Бог е вътре в него. А като видя Природата, виждам, че Бог е и в Природата. Бог е, Който се проявява в Цялото.

775

Истинското богатство.

Ако всеки ден придобивате по една хубава мисъл, по едно хубаво чувство, по една хубава постъпка – 365 хубави мисли, 365 хубави чувства, 365 хубави постъпки, те са цяло богатство.

776

Любовта.

Изпълнявайте всичко в живота си по побуждение на Любовта и в тази Любов да участва вашият ум, вашето сърце и вашата воля.

777

Божият глас.

Няма по-хубаво нещо от това да чуеш гласа на Този, който те обича: „Ела, всичко това съм създал за теб.“

778

Обнова.

Човек има повече от стотина органи, през които трябва обновата да влезне. Ако чрез органа на милосърдието не влезе, тази сила на милосърдието, обнова не може да

стане. Ако чрез този орган на Вярата, на Надеждата, на Любовта – тези сили трябва да влезнат и да обновят човека. Вечното обновяване на човека – то е смисълът, а това ние наричаме Любов. Постоянно изявление на Бога, постоянно обновяване.

779

Светлината.

Светлината е носителка на Божествените мисли, чувства и идеи в цялата вселена.

780

Любовта.

Любовта е единствената сила, в която горението не оставя никаква пепел, никакъв дим. Единствената сила в света, в която няма обратни реакции.

Светлината в ума е любов. Топлината в сърцето е любов. Силата в тялото е любов.

781

Песента Махар Бену Аба.

Махар – разбира посаждане. Бену – израстване. В цялата песен имаме един процес – туй, което съм посял как ще изникне, как ще порасте и какъв плод ще принесе.

782

Стремеж.

Стремете се всеки ден да хванете поне една красива мисъл, поне едно красиво чувство, поне една красива постъпка.

783

Обич.

Обичайте тъй, както Бог обича. За всичко благодарете.

784

Благословение.

Няма нещо, което да не е възможно за човека. Когато човек има Любов към Бога, Бог го благославя. Всеки ден няма да бъде в лишение.

785

Има хора.

Има хора в света, които са образ на любовта. Има хора – образ на Божията Мъдрост.

Има хора – образ на Божията Истина.

786

Няма бъдеще.

Всеки народ, който е гонил избраниците, които Бог е изпратил, няма бъдеще. И всеки човек, който гони хубавите си мисли, чувства и постъпки – няма бъдеще.

787

Вий сте изпратени.

Светът с пари няма да се оправи и със сила няма да се оправи. Светът ще се оправи, когато Бог се засели във вас. Вий сте изпратени да помогнете да се оправи светът. Когато един народ спазва Божиите закони, Бог му благоприятствува.

788

Служение.

Всеки, който иска да се повдигне в света, да служи с любов на Бога. Вий се радвате когато един човек ви обича. Щом един човек ви обича, Бог ви се усмихва. Бог ви е възлюбил. Щом те обичат, ти имаш бъдеще. Служение на Бога с любов.

789

Както Бог иска.

Аз трябва да бъда здрав, както Бог иска.

Аз трябва да бъда добър, както Бог иска. Аз трябва да бъда силен, както Бог иска.

790

Най-малкото добро.

Влезеш ли в някоя градина, полей цветята. Най-малкото добро, с което можеш да си помогнеш. Прояви най-малкото добро. Ще намериш мястото, което Бог ти е определил. Облечете дрехата на служението. Най-малкото добро – ключа, с който можеш да отваряш както своето сърце, тъй и сърцата на всички добри хора. Малкото добро, това е първият плод на Любовта.

791

Човек.

Човек е едно от възвишените същества на земята и надарен с такива дарби, с каквито никое друго същество не е надарено.

792

Христос.

Щом обичаш науката, Христос е в ума ти. Щом обичаш хората, Христос е дошъл в сърцето ти. Щом постъпваш добре, Христос е дошъл.

793

Музиката.

При възпитание на хората за бъдеще, музиката трябва да влезе като един от мощните начини за възпитание. Човек, който не пей в себе си, той не може да се възпитава, не може да чувства правилно, не може да мисли правилно, не може да постъпва правилно. Всяка една работа ще ѝ пееш в себе си.

794

Божественото.

Ние сме проводници на земята, на Божественото и ако не дадем ход на Божественото, ще ни смятат лоши проводници. Който дава, той се благославя. В любовта всеки, който обича, се благославя.

795

Знанието.

Знанието у вас трябва да бъде такава необходимост, каквато е хлябът, водата, въздуха. Ако не чувстваш знанието като една необходимост, не можеш да го придобиеш.

796

Заради Него.

Както Бог живее заради нас, тъй и ние трябва да живеем заради Него. Той работи заради мен и аз ще работя заради Него.

797

Обичайте!

Обичайте Господа, за да приемете Божието благословение.

798

Нашият Баща.

Когато говоря за Любовта, разбирам онази Същина, от Която всичко е произлязло. То е нашият Баща.

799

Смисълът на живота.

В училището на слугуването ще слугувате добре. В училището на Мъдростта ще се учите добре, а в Любовта ще обичате Господа с всичкото си сърце, с всичкия си ум, с всичката си сила. Това е смисълът на живота.

800

Ред и порядък.

Всички трябва да бъдете проповедници на Божията Любов, да се прояви Бог чрез всички ни. И когато Бог се прояви чрез всички народи, чрез всички майки и бащи, чрез всички господари и слуги, тогава ще почувствате Божествената топлина, която иде да тури ред и порядък сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...