Jump to content

Recommended Posts

1301

Две неща.

Две неща са ви необходими: търпение и добро.

Търпение – за да издържате на всички противоречия и да изслушвате всички. А добро – да не се възмущавате от злото.

1302

Първата работа е:

Да определите отношенията си към Бога. Любовта към ближния, това е любовта към Бога, Който живее едновременно във всички хора. Да пресечете нисшите влияния на тези, които искат да ви спънат, и да държите връзка с Онзи, Който ви е създал, и с онези, които ви кредитират със своите мисли и чувства.

1303

Осакатяване.

Всичките нещастия, недоразумения, стълкновения произтичат от физическата близост на хората. Когато са по-близо един до друг, хората се осакатяват.

1304

Големите мъчнотии ще ги заобикаляте. 1305

Един човек е толкова важен, колкото и една слънчева система. 1306

Ръководители на човечеството.

Съвършени същества ръководят човечеството. Първо центърът, откъдето са ръководели тези същества, е бил в Атлантида, после е бил в Египет (те са ръководили строежите на пирамидите). Сега центърът, откъдето се направляват световните събития, е в Хималаите. Този център го наричам „Агарта“. В Европа „Агарта“ има два клона – на Рила планина и на Алпите.

1307

От Бога дадено.

Мястото и службата на човека се определя от неговия ум, от неговото сърце, от душата му и най-много от духа му. Това, което ви е от Бога дадено, никой не може

1308

Силата.

Снегът е свободен да мисли каквото иска, но вие ще следвате вашин път Ама хората не ме обичат Това не е важно За вас е важно вие да обичате В това е силата на човека

1309

Здраве.

За да не боледува човек, трябва да се храни с плодовете на Духа любов, мир, радост, дълготърпение, кротост, въздържание, милосърдие Не се ли храни с тях, се натъква на отрицателните сили в природата, преживява омраза, подозрение и прочее

1310

Доброто.

Пуснете доброто да тече през вас То ще ви освободи от всички утайки на миналото, които днес ви измъчват, ще отнесе всичката кал

1311

Злото затова е в света, за да ви предпазва от по-голямото зло

1312

Освен земните жители има и други същества извън земята, цяла раса, която изпълва небесното пространство и понякога ннкои неини представители ни посещават Тази раса работи в две направления едни от тези същества се занимават със сгъстяване на материята, а други – с разредяването ѝ.

1313

Както изворът.

Според законите на любовта и на природата всеки човек трябва свободно да прояви своето естество, така както изворът свободно тече. Най-голямото зло произлиза от големите ограничения. Велико е да не ограничаваш

1314

Хората живеят в светлина, но не знаят как да живеят. Това показва, че те имат светлина отвън, но не и отвътре Един от старите еврейски пророци казва, че хората посред бял ден се препъват. Това показва, че нямат вътрешна светлина. Когато човек се препъва посред ден, две са причините или че няма светлина в своя ум, или че му липсват тези органи, чрез които възприема светлината Човек е или сляп, или някъде умът му се е отвлякъл.

1315

Ще оздравея

Болен ли си, ще се помолиш така: „Господи, не искам да умирам, имам още работа на земята.“ Ще правиш така, докато не

оздравееш. Преди да си легнеш да спиш, няколко пъти това ще си кажеш. „Ще оздравея.“ Един каменар, като удря камъка на едно и също място стотици пъти, няма ли да го строши9 Това е въпрос на вре-ме. Когато правиш опити постоянни, ще оздравееш, стига да не се поддаваш на противодействуващия глас, че няма да оздравееш.

1316

Учителят трябва да гради върху онова, което учениците носят в себе си, а те носят големи богатства. Учителят трябва само да помогне да се открият тези богатства.

1317

Хлябът.

В храната, която ядеш, е скрит Бог, но ти още не знаеш това. В хляба се крие мощна сила. Ако си болен и мислиш за хубави неща и ядеш хубав пресен хляб, болестта ще изчезне. Като пиеш вода, ще знаеш, че в нея е Божественото. Като дишаш въздух, ще знаеш, че в него е скрит Божественият живот; като приемаш светлината, ще знаеш, че Бог е в светлината.

1318

Къщата.

Къщата ви така трябва да е построена, че да влиза отвред слънчевата светлина. За в бъдеще зданията и къщите ще се строят целите прозрачни, остъклени, ще бъдат кръгли, че от всички страни да влиза светлина

1319

Връзка.

Между слънцето и човешкия организъм съществува такава връзка, каквато между Бога и душата – без тази връзка човек не може да се развива. Умът на човека може да се развива само под влиянието на Божия Дух.

1320

Злото.

Злото е космическа сила, пред която трябва да се пристъпва с благоговение. Злото се побеждава само с доброто, с любовта. Злото и доброто съществуват, за да се прояви човекът.

1321

Между хората може да съществува само идейна близост по законите на Любовта, Мъдростта и Истината. Всяка близост, вън от законите на тези принципи, създава най-големите противоречия и нещастия за хората.

1322

Любовта.

Любовта е динамическа сила, която може да преустрои тялото, сърцето, ума и душата. Любовта е храна за мозъка.

1323

Докато човек не се освободи от всички земни връзки, той не може да мине в по- висок свят.

1324

Докато Божията Любов и Духът Божий не изпълнят човека, той е странник, чужденец на земята.

Светлината е Духът, Който слиза от слънцето и има пряко съприкосновение с нашия живот. Всичко, каквото притежава-ме, се дължи Нему. Тази разумна сила – Бог – изпраща Духа Си и тя е, която гради у нас. Този Дух създава законите и е в пряко общение с нашата душа. Без душа-та не можем да имаме понятие за Духа. Когато говорим за човека, подразбираме душата.

1325

Слънчевите лъчи.

Умният човек умее да се ползува от лечебността на слънчевите лъчи, а глупавият се съмнява в лечебността им. Умният, като види,че организмът му е лишен от известна енергия, той я събира от слънцето, той знае, че слънцето може да набави всякакъв недоимък от енергия. Когато се парализира известен орган, или уд, или когато отслабнат очите, или отслабне паметта му, това се дължи на недоимък от известна енергия в организма Слабостта на който и да е орган или мускул говори за недостатъчно прииждане на храна в него Ето защо, за да функционират правилно органите на човешкото тяло, те трябва добре да се хранят

1326

Светлината и водата

Светлината и водата представляват една и съща материя в две различни състояния.

Ако сгъстите материята на светлината, последната ще се превърне във вода. Ако пък разредите материята на водата, ще получите материята на светлината.

1327

Силата.

Силата на човека седи в неговата мисъл.

Колкото по-възвишени мисли минават през човешката глава, толкова по-фина храна представляват те за човека. Словото, което излиза от Бога, е живият хляб, възвишена храна за човека Словото е живият хляб, сгъстена Божествена енергия Колкото повече го дъвчете, толкова повече дава.

1328

 

ІІІ КНИГА – МИСЛИ НА ВЕЛИКАТА ДУША И ЕДИННАТА ЛЮБОВ

 

(Записани от Савка Керемидчиева и дешифрирани от нейните стенограми от Борис Николов през периода 1970-1976 г.)

 

Бог

Онзи свят, в който живеем, той е света, който Бог е възлюбил. Ние трябва да любим Онзи, който е направил света. (1940 г.)

1329

Знанието.

Знанието е потребно като храна, а не като залъгалка. Ние говорим за една топлина, която е храна за сърцето. Ние говорим за една сила, която е храна за тялото и туй тяло е готово за всяка работа.

1331

Човек

Човек е една малка вселена, в която съществуват същите закони, които съществуват в голямата Вселена.

1332

Школата.

За бъдеще се иска едно училище, което показва как трябва да живеят хората. Трябва цяла една школа, да се покаже пътя, по който трябва да вървите.

1333

Да намериш Бога

Понеже имаш ум, трябва да намериш Бога чрез ума си. Трябва да изучаваш закона на светлината. Ти трябва да изучаваш Бога чрез сърцето си и ти трябва да изучаваш Бога чрез силата, чрез волята си.

1334

Новият човек.

Ние сме в една нова епоха, когато се ражда един нов човек. Цял един нов свят се създава.

Сега се създава третият Адам. Всякога, когато се създава един Адам, има катаклизми. Целият наш свят се преустройва. Това в религията се нарича „съдба на света.“

1335

Новият Адам

Новият Адам, новата епоха – ще вярваме в Бога и няма да умираме, а ще живеем в Бога. То ще бъде една дълга епоха, в която всички желания и идеи от хиляди години ще се реализират. Земята ще бъде тъй хубава тогава. Ще бъде един свят на култури. Божественият Адам носи правото на всички хора. Човек да знай, че е човек.

1336

Метод за лекуване.

Ако искаш да се лекуваш, работи! През месеците май, юний едно течение слиза от Слънцето, минава през екватора, отделя се към полюсите; и ако вземеш една мотика, или една лопата и работиш, тази енергия минава през теб и ти се обновяваш. Половин час да работиш е достатъчно.

1337

Ангелите

Вий не знайте какво нещо е материята на дървото. Ангелите са работили, за да създадат дървото. Струните от животните – арахангелите са работили. Като дойдете до металите – серафимите са работили.

1338

Неговото тяло.

Да познаваш Бога като същество, Което обича всички; в Което живеем и То ни обича, от най-големите до най-малките. Той ги обича, защото то е Неговото тяло. Ние, които живеем в Бога, трябва да обичаме Цялото.

Само Бог ще ви научи да обичате хората.

1339

Пръстите.

Пръстите на ръката, това е един резултат на усилията на цялото човечество, не само това – на цялото Битие.

1340

Малката молитва.

„Господи, само Ти си Едничкия, който можеш да оправиш всичко. Научи ме да те обичам, както Ти ни обичаш.“

1341

Основата.

Аз наричам онази основа истинска, в която човек вечно се подмладява. Това е основата на живота, с която трябва да започнете.

1342

Бога.

Когато говоря за Бога, за любовта на Бога, разбирам Вечното Начало. Твойто съзнание така се разширява, че почваш да обичаш всички хора.

1343

Основен тон.

Като станеш сутрин, да знаеш какъв тон да вземеш. Всяка сутрин ще отиваш при Господа, ще видиш как Той мисли и постъпва. Ще вземеш Него за образец.

Бог работи за делото си и то ще бъде свършено добре

1344

Духовният свят.

Онзи, който иска да мине в духовния свят, трябва да освободи ума си от физически впечатления.

1345

Здраве.

Всички болести произтичат от един по-нисш живот. Висшият живот произвежда здраве.

1346

Необикновен.

Когато дойдем до Бога, трябва да имаме едно свещено понятие, трябва да го държи човек чисто, а вий го излагате на показ – става вече обикновено. Щом става човек обикновен, изгубва смисъла на живота. Човек всякога трябва да остане необикновен.

1347

Да и Не.

Някой казва: „Да се примирим с всичките хора.“ Да се примириш с всички разумни хора – да! Но, да се примириш с всички глупави хора – не!

1348

Благодарете.

Благодарете на Бога за Любовта, която Той изявява към вас. Благодарете му за светлината, благодарете и за Свободата, която ви дава, то е силата.

Този закон действа добре и в дома, и в един народ, и в цялото човечество. Човек трябва да има за Бога чиста мисъл, чисти чувства, чисти постъпки.

1349

Скулптори.

Вий има да работите хиляди години като скулптори, за да изваете вашия нос, вежди, уста. Любовта изисква да станем закон на себе си. Онова, което вий правите, ще се върне на вас. Правете добро, за да се върне при вас.

1350

Свят на Истината.

Има един свръхреален свят – свят на Истината. Свят на една цялостна хармония и закономерност. Човешката душа принадлежи на този свят, носи го в себе си. Той е нейна същина. Когато става дума за съобразност, подразбираме този свят. Съобразен с него, животът се развива правилно. Съобразени с него, имаме добрите придобивки. Съобразени с него, имаме радостта; съобразени с него имаме здравето и силата. Съобразени с него, имаме разумността. Съобразени с него, имаме мира.

1351

Великият план.

В живота се реализира един Велик План на Бога. Всичко се съгласува с Него. Това е план на живота, на който се подчиняват всички същества. (26.06.1940 г.)

1352

Филтриране – посвещение.

Човек като страда, той се пречиства. Целият френски народ се повдига. Господ ще прекара френския народ през големи изпитания, че тогава ще му даде благословението си, за да го разбере. Кой пророк, кой светия, кой учител не е минал през големите страдания. Това е посвещение. (1940 г.)

1353

По любов.

Всичко в живота трябва да се извършва по любов. По любов трябва да стават всички работи и служението на Бога. Ние не можем да разберем света, ако нямаме Любов.

1354

Любов.

Чрез Любовта само ние можем да се познаваме. Тази любов е непрекъсната връзка в този и онзи свят. Ако възприемем правилно Божията Любов, правилно ще обикнем Бога и тогава ще се опознаем.

1355

Правилна връзка.

Бог е изявил своята Любов, остава ние да изявим любовта си, тогава ще се образува правилната връзка. Това е шестата раса, която идва сега в света.

1356

Мисълта.

Всички трябва да се научите да мислите. Няма по-хубаво нещо от това човек да знае да мисли. Ако не мислите правилно, ще имате по-малко електричество и магнетизъм; ще имате един по-слаб организъм.

1357

Отговорни.

Ние сме в света на Доброто и ако не постъпваме добре, ние сме отговорни. Ние сме в света на Правдата и ако не постъпваме справедливо, ние сме отговорни.

Ние сме в света на Любовта и ако не любим – отговорни сме.

1358

Добрият живот.

Всички трябва да живеем добре, за да може естествените сили, които Бог е вложил в нас, да става преливане. В един добър живот много по-малко болести ще има.

Живейте добре, за да бъдете във връзка с всички добри хора, по цялото земно кълбо, където и да са и тогава Божието благословение ще бъде с вас

1359

Помощта.

Като обичаме Бога, като обичаме ближния си, тогава Бог ни помага, чрез когото и да е.

1360

Растенията.

Уханието на растенията какво показва? Това е зов за помощ. За да си образува туй хубавото ухание, колко години е работило. На туй хубавото растение главата е заровена в земята и му е дадена задача да я извади.

1361

Мъчнотиите.

Природата често ви създава мъчнотии, това са задачи. Всяка мъчнотия е задача.

1362

Човекът.

Тази форма, в която човек сега съществува, окултната наука казва, че е работил за нея 18 милиона и за бъдеще още 18 милиона трябват. Но то е вече колективен труд, на всички разумни същества.

1363

Правило.

Щом се намерите в трудно положение, предизвикайте в ума си образа на един умен, гениален човек – как би разрешил той тази задача? От тази връзка ще се ползувате. Като извикате в ума си един умен човек, ще ви принесе една микроскопическа помощ, ценна.

Някой път сте болни, извикайте в ума си един здрав човек. Защо човек трябва да се обръща към Бога? Той е Разумното същество, ще се обърнеш към Него.

Не мислете, че хората на миналото не съществуват и хората на бъдещето. С които и да се свържеш, ще имате една микроскопическа полза.

1363

Доброто разположение.

Доброто разположение разбира да създадеш един проводник, по който да мине Божието благословение

1364

Молитвата.

Когато се моли човек трябва да се представи в най-красивото положение пред Бога.

1365

Добро.

Човек със злото се отчуждава от Бога. И това става мълком.

1366

Женитбата.

Женитбата е един акт. Това е едно отношение на човека към Бога. Във всички свои съществувания човек ще учи четири неща:

Ще се научи да Люби Господа с ума си. Ще се научи да люби Господа със сърцето си. Ще се научи да люби Господа с всичката своя душа и с всичката си сила.

Четири неща, като ги научим, ще завършим своето развитие. Ти искаш да се жениш – най-първо готов ли си всичко да дадеш, да жертваш живота си? И този, за когото искаш да се жениш, готов ли е всичко да даде, да се жертва за теб? Но ако и той, и ти не сте готови, стойте си настрани.

Не можем ние да бъдем благоприятни на Бога без Любов. Като се приближаваме до Бога, всеки наш акт трябва да бъде пълен с Любов.

1366

Малките подтици.

Не се отказвай от своя вътрешен подтик, то е онова Божествено начало. Тези, малките подтици носят най-хубавите последствия. Тези, които вървят по закона на Любовта, онези, които служат на Любовта, с която умът им се занимава, с която сърцето им се занимава, с която душата им се занимава, с която тяхната сила се занимава – те ще наследят благата, които Бог е определил за тях.

1367

Най-малкото правило.

Щом някой път не послушаш това малко побуждение, изправи се и кажи: „Прости ме Господи, че не те послушах.“

1368

Най-голямото.

„Вяра, Надежда и Любов, но най-голяма е Любовта.“

1369

Най-малкото.

Знанието почва от малкото към голямото. Самата Природа е един свят на предметно учение за всички същества, не само за човеците.

В Природата всичко говори, стига да умееш да слушаш.

1370

Свободата.

Човешката свобода седи в душата, която Бог му е дал.

1371

Любов.

Думата Любов на български: Л Ю Б О В Ь7

Л – означава бащата. Ю – майката.

Б – сина.

О – означава условията, които са дадени на това дете. В – означава каручката, в която е турено.

Ь – това е забавалките на детето.

1372

Учи!

Нищо материално не трябва да свързва ученика. Колкото по- мъчно се отделя ученика от материалните неща, толкова през по- големи страдания ще мине. Той само учи на земята, а живей на друго място.

1373

 

image

По стария правопис до 1945 г.

Блаженството.

Блаженството иде, когато човек се освободи от ограниченията на света.

1374

Силата на душата.

Душата може да прояви силата си, когато не е свързана с материята. Тя е силна, когато прониква материята, без да се свързва с нея. Ученикът трябва само да гледа материята, но не да се свързва с нея.

1375

Ще се превърне за добро.

Всичко, което става, е допуснато от Небето. Каквото и да ти се случи, ще се превърне за добро от Разумните сили, които ръководят Битието. Това изпълва ученика с радост и при най-големите противоречия в живота.

Не забравяйте, че във Великия Божествен план, в края на краищата всички противоречия ще бъдат разрешени.

1376

Съсредоточаване

Силата на ученика иде отгоре. Концентрацията в Божествената Истина е акумулиране на сила – човек става акумулатор. Колкото повече се съсредоточава ученика, толкова е по- силен духовно.

1377

Обичта.

Ученикът трябва да може да влиза в положението на всяка душа, за да я разбере и ѝ помогне. Когато разбереш една душа, ти я обикваш.

Синият цвят.

Синият цвят действа на душата и поражда възвишени чувства у ученика. Когато той се почувства обезсърчен, нека погледне синьото небе и ще се успокои, ще почувства дълбок мир и радост в душата си. Ще се разведри и наново ще почне работата

1379

Изкушението.

„Не въведи нас во изкушение“ – давай ни, Господи, знание и мъдрост, да не би да паднем в изкушение.

1380

Той може да работи

Когато ученикът се освободи от грубите мисли на материалния живот, умът му се изпълва със светли мисли за възвишеното и великото в живота. Тогава той може да работи.

1381

Приложение.

Туй, което ученикът знай, трябва да го приложи в живота си. Знаеш само онова, което си приложил и опитал, и само това знание ще върви винаги с теб.

1382

Предметно учение.

Знанието почва от малкото към голямото. Самата природа е един свят, едно предметно учение за всички същества, не само за човеците, но и за по-нисшите и по-висшите. Има какво да учат. Ние имаме едно повърхностно понятие за природата, мислим, че дърветата мълчат – те са най-приказливите.

Хората казват: „шумели“, не – говорят. Всички новини, които стават през деня, все ги споделят.

Божият народ.

За в бъдеще всички народи ще се обединят в един народ – разбирам Божий народ, които се считат като една фамилия, като братя и сестри, които имат само един баща, имат еднакви отношения, ще разбират своите и ще се обичат.

1384

Вътрешен живот.

Не мислете, че Бог само на вас говори, а на другите не говори. Вярвайте само когато един човек има твоята опитност. Усещате се радостни, че имате понятие за този вътрешен живот. Ако всички бихте имали знание, щяхте да се радвате. Има признаци:

Дебелите вежди – обективният ум е развит.

Космите – дебелината им, туй е във връзка [с] характера. Хубаво чело – хиляди поколения са работили.

Хубав нос – този нос ти е даден да работиш.

Тези уши ти са дадени да възприемаш звуковете както трябва.

Аз бих желал всички хора да имат тази аура на светиите, да светят. Бог ви е пратил като деца с големи заложби.

1385

Училището.

Вие мислите, че ще излезете от земята, че пак ще дойдете. Училището, докато не го свършите няма да излезете навън.

1386

Разумният човек

Целият свят е пълен с разумни същества. Всичко в света е разумно и говори онази Велика Божествена Мъдрост, онази велика Божествена Любов. И камъкът, и водата, и въздухът, и светлината, и листата, и червеите, и малките мушички – всичко в света, за

разумния човек, говори. Бог се проявява във всичко, което обича Бога, всички тези същества Го обичат.

1387

Кротките.

„Кротките ще наследят земята.“

1388

Единството.

В света има само едно Единно Начало, към което трябва да имаме еднакви отношения. Не еднакви права, не равенство. Не може да имаме еднакви права. На малкото дете ще дадете толкова, колкото може да изяде: На големия – повече. Всеки според своята възраст.

1389

Нашите права.

При сегашните условия, трябва да имаме ясна представа за себе си какви са нашите права и какви са правата, които имаме. Ние имаме задължения към Бога. Трябва да знаем какви са правата на Бога.

1390

Малка буква „а“.

„а“ – това е човекът, който мисли добре и чувства добре и постъпва добре; и всичките си работи върши тъй, че са в съгласие с Божия Закон. Ще обичате себе си „аз“; ще обичате ближните си; ще обичате Бога.

Всичко онова, което Бог е създал, трябва да го осветите. Да благословим Името Божие, че ни е дал такива привилегии да изучаваме света, в който ние живеем. (Матей гл.12, ст. 20 -21.)

1391

„Тръст смазана няма да пречупи и от лен свещило замъждяло няма да угаси, докато изведе съда в победа“.

„И в Негово Име народите ще се надеят.“

1392

Животът.

Животът има две страни. Няма нещо по-хубаво от живота и няма нещо по-страшно, по-грозно от живота. По-голямо благо от живота няма; и по-голямо нещастие от живота няма.

Животът създава и рая, и ада. Животът е създал рая – красивия живот. А лошият живот е създал ада.

Добрият живот е създал добрите хора. Лошият живот е създал лошите хора. (12.05.1940 г., неделя)

1393

Една тъмна зона.

От хиляди години светът минава през една област в пространството, която е пълна само с отрова. Тази област, през която минава цялата слънчева система, минава през една система починала някога и като минава през този прах, останал от нея, всички живи същества се тровят и то по цялата слънчева система. С едно малко изключение само на Слънцето.

1394

Цветовете

Светлината е език на слънчевите жители, те, като си говорят, образуват светлина-та. Тя е техният говор, затова е толкова приятна. Всеки човек, който е енергичен, е червен. Всеки човек, който мисли, е жълт. Всеки, който вярва, е син. Всеки, който расте, е зелен. Всеки, който се индивидуализира, е портокален. Всеки, който иска да заповядва, е виолетов. Цветовете показват енергиите на човека.

1395

ХІІІ-та сфера.

Сфера на големите противоречия. При сегашните условия наближава да излезнем от тази област на Вселената. Колко кръвопролития, колко сълзи!

1396

Закон.

Една велика нужда в човека, само човек да я проектира, ще се задоволи.

1397

Лекуване.

Човек сам трябва да се лекува. Мога да ви дам един съвет, мога да ви кажа с какво да се лекувате, но вий сами ще се лекувате. Аз не зная в света по-добър метод за лекуване от закона на Любовта. Един човек, когото аз обичам и той ме обича, мога да го излекувам.

Щом Бог те обича и ти Го обичаш, веднага може да се лекуваш.

1398

Дишане.

Като поемеш въздух, да го обикнеш, да го задържиш повече. Най-малко 4-5 вдишки сутрин като станеш трябва да вземеш, да задържиш въздуха, да благодариш.

1399

Най-важното.

Във вашия поглед вложете Любовта. Във вашият говор, в ходенето, в лягането и в ставането и всичко онова, което Бог е направил, да обичаме. Туй, което ние правим по любов, в бъдеще хората ще го обичат

1400

„Онзи, който изучава.“

Трябва да мислите хубаво, за да може онзи, който изучава вашата мисъл, да се ползува от нея.

Трябва да вървим по закона на Любовта, че онзи, който проучава нашите чувства, да има какво да придобие.

Човек, който иска волята му да бъде силна, трябва постоянно да мисли за Истината. Който иска да има едно здраво тяло, трябва да мисли за онази необятна Божия Любов, която ражда живота и премахва всички противоречия.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...