Jump to content

Recommended Posts

1500

Пространство и време.

Има светлина, която преди хиляди години е излязла от звездите и едва сега прониква в твоите очи.

Има мисли от хиляди години излезли, едва сега проникват в твоя ум. Вярвайте в онова, което Бог е вложил във вас. Понеже то е велико:

Бог ви е дал една душа, която е излязла от Него. Бог ви е дал един ум, който е излязъл от Него. Бог ви е дал един дух, който е излязъл от Него.

На тези трите неща трябва да служите. Бог е, Който управлява навсякъде!

1501

Бъдеще.

В бъдеще ще се направи друг един свят, в който доброто ще царува, а злото ще слугува. Злото в света спомага, за да дойде доброто. Очаквайте онова време, когато доброто ще господарува, а злото ще слугува. А доброто ще почне да господарува, когато Бог се всели в нас.

1502

Двата велики закона.

Любов към Бога – Любов към всички хора. Любов към Бога и Любов към ближния.

Няма по-хубаво нещо от да обичаш всички хора и те ще те обичат.

1503

Повдигане.

В любовта хората всякога се повдигат. Ако една жена обича както трябва, тя се повдига. Ако един мъж обича както трябва, той се повдига.

1504

Новото учение.

В трите свята физически, духовен и Божествен трябва да развивате Божествената любов. То е Новото Учение!

Ако човек не живее в трите свята, ако не развива любовта си в трите свята, не може да бъде гражданин на Царството Божие.

1505

Непоколебими.

Има неща в света непоколебими: Това е Любовта Божия.

Това е Мъдростта Божия. Това е Божията Истина.

Всеки, който ги зачита, е от избраните.

1506

Аз, човекът.

Аз човекът, няма да измъчвам Господа със своите мисли, със своите чувства, със своите постъпки. Като дойде Господ в мен, да намери умът ми чист, сърцето ми чисто, тялото ми чисто.

1507

Новото Учение.

В Новото учение храненето ще бъде религиозен акт; и като дишаш, и като мислиш – по същият начин – тъй, „облечени с празнични дрехи“.

1508

Любовта.

Бог е, Който оправя света. Бог е, Който поправя света и нашия живот и Любовта е, която ще ни въведе в новия живот. Който има Любов, той да говори! За всяко нещо, което вършите, любовта да бъде стимул.

1509

Прераждане.

Ако сега внесем Любовта, следующето прераждане ще бъде прераждане на Любовта и следующето – пак. Искам тази година всички да се преродите в Любовта, от любов в любов, от слава в слава; от човешката любов към Божията Любов. От Божията Любов към човешката любов. Да свържете човешката любов с Божията Любов, да се образува цялото колело. Бог в нас ще живее като човек, а ние като идем в Него, ще живеем като Бога.

„Както Отец ме възлюби, така и аз ви възлюбих.“ Да съединим човешката любов с Божията Любов и да съединим Божията Любов в себе си с човешката любов. Това е Новото учение.

1510

Важен закон.

Каквито са вашите мисли, каквито са вашите чувства, такива ще бъдат и външните условия. Бог е дал във вашите ръце едно оръжие, нещо, с което да си помагате.

1511

Благодарността.

Всеки ден, като станете, благодарете на Бога. Едно топло чувство, което прониква в сърцето ти, една светла мисъл – онези светли същества, които те обичат, изпращат ти този подарък. Колко време им е вземало и откъде са го донесли. Работете в съгласие с Божията Любов. Стани едно дете, което расте, без да остарява, едно дете, което се учи.

1512

Правата мисъл.

Щастието почива върху правата мисъл. Ти не можеш да бъдеш здрав, не можеш да имаш разположение, не може да ти върви в

живота, ако нямаш права мисъл. Хиромантически, който е работил правилно, това се изразява в една хубава сатурнова линия.

Хубавите мисли, хубавите чувства, хубавите постъпки са сили, които пазят човека от външни нападения на природата. В природата има една страна, която е неразположена спрямо нас. Туй неразположение не го създаваш ти, то вече съществува в природата.

1513

365 дни.

Всеки ден по една хубава мисъл. Всеки ден по едно хубаво чувство. Всеки ден по една хубава постъпка.

1514

Човекът.

Единственото реално нещо в света е човекът. Каква друга реалност съществува извън съзнанието на човека. Благото на човека се обуславя от неговия ум; то е светлината, с която човек е облечен. Човек е създаден от светлината. Реално е само онова, което ума произвежда, което сърцето произвежда, което тялото произвежда. Силата зависи от онази разумност, която човек има в себе си.

1515

Откъдето е дошъл

Водата ще иде там, откъдето е дошла.Да вярваме в Бога! Да вярваме в Онзи, от когото сме излезли. Човек е създаден да бъде безсмъртен. Туй тяло, което умира, то е привидно дадено; да пази духовното тяло.

Първоначалното тяло, Божественото, Бог го е обвил в тази кожа. Когато дойде човек да мисли правилно, да чувства правилно, той ще се съблече от тази кожа.

Ти ще бъдеш обичан дотолкова, колкото обичаш. Ти ще бъдеш уважаван дотолкова, доколкото си силен.

1516

Добре е дошъл.

Всеки човек, който може да помогне на един народ – добре е дошъл! Всеки човек, който може да помогне на човечеството – добре е дошъл! Всеки човек, който внесе нещо ново в света – той е добре дошъл!

1517

Земята – слуги.

Хората на земята са слуги на онези, които управляват земята, които сега са дошли и са обсадили земята. Ако очите ви са отворени, ще видите туй войнство – и всички хора на земята ще изпълнят тяхната воля. Те казват:

„Умните ще наследят земята и любящите ще наследят земята. Благословени онези народи, които служат на Божествените добродетели. Земята е на тях.

1518

Реалността.

Онези, които ще възкръснат, отгоре ще дойдат. Туй, което от вашия ум не излиза, то е реално. При него никакво противоречие не

се явява, нито в ума, нито в сърцето. В света има само един баща. Той е Бог. Той е самата реалност.

1519

Новият човек.

Нас трябва да ни радва проявяването на Бога в каквато форма и да се прояви – дали в растенията, дали в светлината, дали във въздуха във всички проявления да се радваме.

Най-после да се радваме, че се проявява в нас и като се прояви, тогава ще бъдем носители на Божията Воля.

1520

Молитвата.

Молитвата е най-добрият метод за правилно дишане. Трябва едно просветено съзнание. В молитвата трябва да знаеш да слезнеш и да излезнеш. Молитвата е един процес на обмяна.

Когато две същества се свързват, този процес на връзка е молитвата. Молитвата е само един метод, един начин на връзка.

1521

Мощното право

Когато ти съзнаваш, че си част от Цялото и работиш за Цялото, то е твоето право. Ако ти работиш за Цялото и Цялото работи за теб, то е основа – мощното Право в света.

1522

Разумното хранене.

Една храна, човек трябва да я обикне. При яденето умът, сърцето и волята трябва да вземат участие. Чрез яденето Бог изпраща благословението си за всички удове, които трябва да ни служат.

1523

Важен закон.

Искаш да разрешиш някой важен въпрос – пет минути трябва да мислиш, каквото решиш – това е. И цял ден да мислиш, пак същото ще решиш.

1524

Право.

Всеки човек има Право, който е работил за Цялото, за Бога; и всеки човек, за когото Бог работи, той има Право. Ако работиш за Бога навсякъде в света тези хора ще работят за теб. Ако работите за

Бога и хората, и дърветата, и водите ще работят за тебе. Ако си земеделец, навреме ще вали дъжд и няма да имаш препятствия. Не искайте да имате благоволението на хората, но да чувствувате, че работите за Господа и Господ работи за вас.

1525

Молитвата.

Молитвата помага само когато работиш за Господа и Господ работи за тебе.

1526

Първият лъч.

Първият лъч, първата мисъл, първата постъпка, първото чувство, то е мощното. Работете за Цялото, за Бога и Бог да работи заради вас – всичко ще се уреди тъй добре, както никога не се е уреждало.

1527

Безграничността.

Божията Любов, е безгранична, понеже Бог безгранично дава. Доброто във вас да се развива в съгласие с Бога.

1528

Погрешките на хората.

Господ е направил цветята от нашите погрешки. Каквато погрешка направите, Бог я превръща в нещо хубаво.

1529

Бъдещата култура.

В бъдещата култура, шестата раса ще бъде плодовете на дървото. Народите ще живеят в любов, ще се разбират. Човешката карма не може да се отлага повече. Това, което сега става, е краят на века.

Ако не дойде краят, началото не идва. Свършване века на престъпленията. Шестата раса ще даде импулс на другите раси.

1530

Възможни и невъзможни неща

Тази война (1940) ще стане за побратимава не на народите.Комунистите ще се изменят, Нещо по-голямо от Пан Европа ще стане.

Невъзможните неща ще станат възможни. Хората сега се бият човешката кръв е една необходимост за развитие на човечеството – за да могат да растат човешките мисли. Като се бият, ще се опознаят, ще си предадат добродетелите. Колкото славяни избият германците, ще се преродят в Германия, да се учат там. А германците ще се преродят в Русия.

1531

Коприва.

Като се храниш една цяла година с коприва по три пъти на ден, ще се почернят космите ти.

1532

Начало наричам, когато почне растението. Начало – когато почне човек да работи.

Начало – когато почне човек да изправя живота си. Начало – когато човек почне да се изправя морално.

1533

Религията.

Религията в древността е била наука за изучаване тайните сили на човешката душа; за да могат всички хора да изпълняват Волята Божия.

1534

Една воля.

В света има само една воля – волята на Любовта. Ако тази воля стане, то е спасението.

Лекарите, които са родени за такива, имат една особена сила, която лекува. Единствената сила, която е мощна и може да възпита човешката воля, това е Любовта.

Само Божествената Воля на Любовта е в състояние да изправи нашата воля.

1535

Чадо Божие.

Чадо Божие е онзи, в душата на когото господарува Божията воля на Любовта.

1536

Умът.

Умът е едно от най-големите благословения.

1537

Дрехата.

Човек трябва да има отлична дреха за ума; добрите мисли са дрехата за ума. Човек има едно сърце – трябва да има отлична дреха за сърцето си. Добрите чувства са дреха за сърцето.

И една Воля има човек, тя трябва да бъде добре облечена. Силата е дреха за волята. Всеки ден трябва да мислите за онова, което Бог е създал.

1538

Здравословно състояние.

Умът да произвежда толкова светлина, колкото е потребно; и сърцето – толкова топлина, колкото е потребно. И волята на човека да изразходва толкова енергия, колкото е потребно. То е здравословното състояние на човека.

1539

Изкуството.

Ще изучавате най-първо изкуството заради вас, после изкуството и заради другите. Мисълта – изкуството най-първо заради теб, после за другите. Да обичаш, също. Волята ти, как да постъпваш, то е едно изкуство – как да постъпваш първо за теб, после за другите.

Най-после ще дойдеш до онова Божествено Начало, да постъпваш тъй, както Бог постъпва. У вас трябва да се събудят спящите таланти.

1540

Добър проводник.

Всеки човек дотолкова е важен в света, доколкото той е проводник на силите на природата. Един добър проводник на умствения свят. Един добър проводник на духовния свят – чувствата. Тялото ви трябва да бъде добър проводник на физическите сили, сърцето – на духовните и умът – на Божествените сили. Тогава вий сте на местото си и ще почнете да се развивате.

1541

Спонтанното добро.

Като правите добро, не да правите усилие, а да става спонтанно. Тогава чувствувате една радост. Туй спонтанно добро значи ти си един добър проводник. Аз турям думата „съзнателен проводник“.

1542

Здравето.

Искате ли да бъдете здрав, дръжте в ума си здравите хора, желайте здраве на всички хора. Като станеш сутрин кажи си: „Желая да бъда проводник на Божественото“.

Бог ни обича.

Слънцето грее, понеже Бог ни обича. Ние живеем, понеже Бог ни обича. Звездите греят, защото Бог ни обича. Страдаме, защото Бог ни обича.

1544

Новата епоха.

Новата епоха, това е Божията Любов. Без Любов, Господ ще смели всички хора, на брашно ще ги направи. Който влезне в Любовта на нивата ще бъде посят, ще се радва на Слънцето. Желая на всички ви да бъдете на нивата.

1545

  • Дайте път.

    1. (1-8 стих) Доброто семе, което Господ е посял в твоята душа ти поливай, за да израсти. Защото това семе носи всичките блага за твоята душа. Слушай Господа, Който те учи и душата ти ще получи мир, който превъзхожда всичко.

    2. (9-16 стих) Добрите желания, които Небето е вложило в твоето сърце, прилежно ти отглеждай, защото те носят за теб всичките радости на живота. Не отлагай доброто, което ръката ти дава да вършиш. Защото в това се Господ весели. Слушай го всякога, за да те благослови.

    3. (17-24 стих) Добрите мисли, които Господ сам е внесъл в твоето сърце, ти не отпъждай, храни ги с млякото на живота, за да укрепнат; защото в тях Господ е поставил всичките сладости на живота за твоята душа. Пази ги като зеницата на окото си и Господ ще благоволи в теб.

    4. (25-32 стих) Подвизавай се в добрия подвиг. Ходи в пътя на живота с вяра и Господ ще преобърне всичко да ти съдействува за добро. Пази словата му. Изпълняй волята му и ще познаеш Истината. Тогава Господ ще ти е всегдашно веселие.

    5. (33-40 стих) С Добродетелта Господ основа светът и я положи крайъгълен камък в основите на душата. Затова пази това съкровище скрито в дълбочините на твоето сърце. Защото в него е поставено твоето щастие, което небето ти е отредило.

    6. (41-48 стих) С Правдата Господ утвърди и съгради светът. И я е поставил свое мерило в душата да ѝ показва пътя към небето. Пази тази небесна мярка като пробен камък да узнаваш и познаваш всички неща. Защото в тоя камък е скрита сполуката на твоята душа.

    7. (49-56 стих) С Любовта Господ направи всяка жива твар и с нея вдъхна в человека дихание на живот, и той стана жива душа. Затова Той е постави кърмилница на душата, да я храни с млякото на живота. Съхранявай това мляко в сърцето си, за да си жив.

    8. (57-64 стих) С Мъдростта Господ създаде света и постави всяко нещо на мястото му. Затова Той я постави наставник на душата. Слушай гласа на този твой Наставник, за да ти е добре през всичките дни на твоето пришелствуване на земята. Внимавай в нейните слова на живота.

    9. (65-72 стих) С Истината Господ произведе света и тури образ на всичко да се познава. Затова Той я постави светилник на душата, за да я упътва в пътя на живота. Пази този светилник да не

      угасне, за да ти е добре през всичкия твой живот на твоето пребъдване на земята.

    10. (73-80 стих) С Милостта Господ съгради жилището на душата. С Нея я пази от всички злини. Затова Той я постави целител на нейните болки и грешки; затова пази Милостта в твоето сърце, за да си здрав и щастлив през дните на живота си. Не я отдалечавай от вратата на жилището си.

    11. (81-88 стих) Следвайте, което е истинно, което е честно, което е праведно, което е чисто, което е любезно, което е доброхвално, ако има някоя добродетел и ако има някоя похвала това размишлявайте. И Господ ще съхрани сърцата ви от всяко зло и лукаво помишление и ще ви придаде сила, за да струвате, което е Нему угодно.

    12. (Псалом 10: 3 стих) Заради това възлюблени изработвайте спасението си с благочестие. Защото Бог е, който действува във вас. Желанието и действуването е според Неговата добра воля. Бъдете безукоризнени и незлобливи чада Божии, непорочни, да светите пред света, да сте пример на всички.

    13. (Псалом 17: 6 стих) А сега отхвърлете и вие всичко това: гняв, ярост, злоба, хуление, срамотни речи от устата си. Недейте говори лъжа един на друг, като се съблякохте вече от стария человек с делата му. И като избрани Божии, облечете се в милосердие, благост, смиреномъдрие, кротост, дълготърпение.

    14. (Псалом 6: 4 стих) Претърпявайте си един на друг и един на друг си прощавайте. Ако би някой да има тъжба връх някого; както Христос е простил вам, така и вие. И над всичко това облечете се в любовта, която е свръзка на съвършенството. И Мир Божий да владее над сърцата ви. Словото Христово да се вселява във вас.

    15. (Псалом 7: 4 стих) За това отхвърлете лъжата и всякой с ближния си говорете истината. Защото сме удове един на друг. Гневете се и не съгрешавайте. Слънцето да ви не завари в разгневението ви. Нито давайте място на дявола. И не оскърбявайте святият Дух Божий, с когото сте запечатани, за денят на изкупуването.

    16. (Псалом 21: 5 стих) А плодът на Духа е Любов, Радост, Мир, Дълготърпение, Благост, Вяра, Кротост, Милосърдие, Въздържание, против таквиз няма закон. Ако духом живеете, духом и да ходите. Да не биваме тщеславни та да се раздразняваме един друг и един друг да си завиждаме.

    17. (Псалом 13: 7 стих) Любовта дълготърпи, благосклонна е. Любовта не завижда. Любовта не се превъзнася, не се гордей, не безобрадствува, не дири своето си, не се раздражава, не мисли зло, на неправдата се не радва, а сърадва се на Истината, всичко претърпява, на всичко хваща вяра, на всичко се надее, във всичко търпи.

    18. (Псалом 73:10 стих) Който ще въздаде всекиму според делата му. Живот вечен на тези, които с постоянството в доброто дело, търсят слава, почест и безсмъртие. И презрение и гняв на тези, които упорствуват и се не покоряват на Истината. Затова трябва да се стремим да имаме удобрението в душата си от Бога.

    19. (Псалом 63: 7 стих) Истина ви казвам, Аз съм вратата. През мене ако влезе някой, спасен ще бъде и ще влезе, и ще излезе, и паша ще намери. Мойте овци слушат моя глас и аз ги познавам, и те идат след мене, и аз им давам живот вечен; и няма да загинат. Никой няма да ги грабне от ръката ми. Това е волята на Отца.

  • Дайте път на Любовта, да се прояви тя чрез вашата мисъл, чрез вашите чувства, чрез вашите постъпки. Зад Любовта седи Божият Дух.

    1546

    Подсъзнание, съзнание, самосъзнание.

    Кристалите, това са души, които сега тръгват от Божествения свят към земята. Растенията са души, които са достигнали умствения свят. Тяхното съзнание е в умствения свят, на земята имат подсъзнание.

    У животните самосъзнанието е в астралния свят. На земята те имат съзнание, движат се, чувствуват болки, страсти, радост.

    У човека съзнанието е на земята, самосъзнанието също. Той осъзнава всичко, изследва всички причини. Избира сам своя път.

    С човека започва процеса на еволюцията. При възлизането на душите като човеци, съдействуват им кристалите, растенията, животните.

    Еволюция.

    Когато душите тръгнат от Божествения свят, на земята се проявяват като кристали. Когато достигнат умствения свят, на земята се проявяват като растения. Когато достигнат астралния свят, на земята се проявяват като животни. Когато достигнат на земята, родят се като човеци – мислят, чувствуват, работят, осъзнават всичко, търсят пътя към Бога, започва тяхния възход.

    1548

    Добродетелен.

    Да бъде човек добродетелен, той трябва да бъде художник. Добрият човек работи над себе си, той моделира себе си. Има степени на Добродетелта

    1549

    Икономия.

    Природата не обича разточителност. Природата обича икономия. Една мисъл на ден, но хубава. Обработвайте добре мозъка си и когато говорим за характер, разбираме възпитание на човешкия мозък.

    Три неща трябва да се възпитават у човека: човешкия мозък, човешките дробове и стомашната система.

    1550

    Свободата.

    Единствената свобода, която има човек, тя е в неговата мисъл, в неговите постъпки, в неговите чувства. Използувайте тази свобода.

    1551

    Верую.

    Вярвам в Тебе Господи, Който си ми говорил в миналото. Вярвам в Тебе Господи,

    Който ми говориш сега.

    Вярвам в Тебе Господи, Който ще ми говориш в бъдеще. Да се слави името Ти,

    И в Твоята Слава да живеем ние.

    Да се въдвори Царството Ти, и ние да участвуваме в Твоята радост.

    Да бъде Волята Ти, както горе на Небето, Тъй и долу на земята. И ние да работим с Тебе заедно

    1552

    Най-голямата радост.

    Господ присъства в нашия живот 1553

    Краят на века

    Краят на века е края на безлюбието в света. Ние сме в този век сега. Сега светът ще се съди. Писанието казва: „Съдбата ще започне от дома Господен.“

    Сега се съдят праведните хора. Най-първо се изпитват най- способните ученици и като мине техния изпит, най-после ще се дойде и до глупавите. В бъдещия век и глупавите ще бъдат научени от Господа.

    1554

    Любовта

    Най-първо трябва да дойде Любовта в света. Защото само любовта знае как да те прегърне и как да те целуне. Бог е Онзи в света, Който носи всичките блага. Разберете Любовта и всичките блага в света ще дойдат.

    1555

    Реалности.

    Реален е Духът в тебе – дава силата ти. Реална е Любовта в теб, тя е душата ти.

    Реален е Умът ти; Реални са чувствата ти. 1556

    Душата.

    „Душата си ти подигни в Господа за бъдни дни.

    В основа чист живот положи, със сърце пълно с Любов ти служи.“

    1557

    Запалена свещ

    Аз съм запалена свещ в ръцете на Онзи, Който е дал живот на всички.

    1558

    Учителят и Истината.

    Учителят носи тази Истина: Бог е Любов.

    Бог е Светлина, в която зреят плодовете на Добродетелта. 1558

    Страданията и Любовта.

    Само чрез страданията човек чист става и Любовта се проявява и вечно остава. Любовта изтича от Бога и тя носи живота. Когато чуеш гласа на Любовта, станеш, оживееш и възкръснеш, ще познаеш Истината.

    1559

    Любовта предизвиква, привлича, изпълня.

    Любовта предизвиква и Мъдростта да дойде в живота ти, привлича и Истината, Любовта, това е най-красивото същество в света.

    Любовта е най-богатото същество. Любовта е най-силното същество.

    Любовта всичко изпълня, няма място в живота, което Любовта да не изпълня.

    Само да стъпи Любовта във вас, вий ще станете рай. 1560

    Любовта.

    Да имате онова хубавото разположение на сърцето си. Да изчезнат всички кисели чувства, мисли и постъпки; няма по-хубаво нещо в света. Каква приятност е да имаш едно същество, на което да разчиташ напълно, пълно доверие имаш и във всички бури никакъв страх не прониква в душата ти. Такова нещо е Любовта. Не е ли Любовта, която ни носи в пространството.

    Всяко чувство, всяка мисъл, всяка постъпка, направена от Любов, е добра.

    Всяко нещо, което е направено с Любов, е добро! 1561

    Бисерът.

    Ако мидата от една песъчинка може да направи един бисер, защо ти да не можеш да направиш от една лоша мисъл един бисер?

    1562

    Богатството.

    Всеки човек, на когото Бог е дал ум и сърце, всеки човек, който има и душа, е богат.

    Несметни са вашите богатства. Ще благодарите на Бога за вашите богатства. Ще работите за духа си, за душата си, за ума си, за сърцето си. Това са разумни същества,

    които работят за сърцето ти. Това са ангели. Ако нещо не разбираш, като дойдат, ще ги помолиш да ти обяснят.

    Вий искате да бъдете щастливи. Пътищата на щастието са безбройни, но трябва да работите.

    1563

    Семенцата почвата.

    Човешките мисли и желания се посаждат като семенцата. Сърцето е поле за посаждане на хубавите желания. Умът е поле за посаждане на хубавите мисли.

    1564

    Бог е Любов.

    Когато Любовта действа в човешката воля, тя е силна. Любовта изисква абсолютно послушание на Божията мисъл. 1565

    Обмяна.

    Всеки човек, когото обичаме, трябва да му дадем нещо от себе си и той да ни даде, да има една обмена между него и нас.

    Бог е, Който ни заставя да обичаме някого и Бог е, Който го заставя той да възприеме Любовта.

    1566

    Свободата.

    Единствената свобода, която имаме, е да обичаме или да възприемем Любовта. Единствената свобода е да мислим. Любовта е, която носи Свободата. Бог, Който ни е създал, понеже влизаме като органи в Неговото тяло, Той иска всички да бъдем свободни, за да работим. Тази работа е Негова.

    1567

    Свобода и работа

    Ако сме свободни, ще извършим добре работата. Дошли сме на земята да бъдем свободни. Или другояче казано – да се научим да обичаме.

    1568

    Щедрият човек.

    Щедър човек е онзи, който отделя от най-хубавото за другите.

    1569

    Уважение.

    Научете се взаимно да се уважавате, заради Господа, Който живее във вас.

    Както уважавате Господа в себе си, тъй да Го уважавате и в другите – да виждате Господа в другите.

    1570

    Задача.

    Задача за през цялата година: Какво може да направите за Господа.

    1571

    Божественото присъствие е навсякъде.

    Ако един народ би гледал на друг народ, че в него Бог живее. Ако един дом би гледал на друг дом, че в него Бог живее; благодарете за най-малкото, което Бог е направил за вас.

    1572

    Гениалният човек

    Гениалният човек – като победи мъчнотиите, направи ги слуги. Гениалният човек се отличава с голямо търпение. Гениалните хора изчакват условията, те имат интуиция: избират най-хубавите условия.

    Гениалният човек е като дете, каквото има, иска да го сподели с другите, с всички.

    Гениален е вашият ум. Талантливо е вашето сърце. Обикновено е вашето тяло.

    Които внасят надеждата, вярата и любовта, те са гениалните хора в света. Те превъзмогват всичко. Гениалните хора са път към великите постижения. Те приканват всички хора на работа.

    1573

    Правила

    Като се молиш, трябва да забравиш всичко.

    Като се молиш, ще се облечеш с най-хубавите си дрехи. Ще се измиеш добре, ще се облечеш добре, тогава ще идеш да се помолиш на Бога.

    Без Любов Царството Божие не може да се прояви. Любовта носи всичките богатства. Този, който ви обича – вий се чувствате радостен в неговото присъствие.

    1574

    В присъствието на човека, който ви обича, вие се чувствувате радостни и ако сте болни – оздравявате

    1575

    Ако десет души се съберат и се помолят за тежко болен, могат моментално да го вдигнат от леглото Молитвата е метод за постижение

    Бог в нас и ние в Него, всичко можем да направим. 1576

    Когато човек се моли концентрирано, известни сили в природата влизат в действие и работят за него Когато не се моли, тези сили не работят

    1577

    Между човешката душа и Бога има 12 класа висши същества Всяка ваша мисъл, отправена към Бога, минава през дванадесетте класа, или висши иерархии, за да отиде при Бога Невидимият свят чака подходящо време, за да се изпълни молитвата ви. Вашите молитви светлите ангели ги приемат, преработват ги и ги изпращат към Бога преработени.

    1578

    Светлината съдържа в себе си не седем, а 12 цвята, 12 извора, 12 вида материя, необходими за създаване на човешките добродетели.

    Земята е обвита с 12 обръча, или сфери, които представляват особен род трансформатори на слънчевата енергия

    1579

    Трябва да се научите как и къде да давате някъде всичко, някъде нищо

    1580

    По-голяма сила ще добиете, ако не опитвате всички неща Има такива неща, които, ако не ги опитвате, ще е по-добре

    1581

    Болен си, защото си излязъл от Господа навън Ще отидеш при Него и ще кажеш: „Господи, понеже аз не изпълнявам Твоята Воля, затова се разболях Сега ще изпълнявам Твоята Воля, за да оздравея.“

    Бог е една среда за мене, която ме обгръща отвън и отвътре 1582

    Под „кротък човек“ се разбира бял, светъл човек, които привлича светлината в себе си и я отразява навън Кроткият е светещ човек, затова е определено той да наследи земята Светлината се привлича от те-ла или съзнания, които са високо организирани Светлината на съзнанието прави човека жив Без тази светлина той е мъртъв. Само за кроткия може да се каже, че е виделина и светлина

    1583

    Новите условия изискват нови съзнания. Атмосферата на земята коренно ще се промени, ще стане по-рядка, ще се намали количеството на кислорода, както и атмосферното налягане.

    Когато настъпва нова епоха, тя всякога се предшествува от много неблагоприятни условия.

    Светлината, за която Христос говори , носи само живот.

    Само кроткият, който носи светлината на живота, ще наследи земята. Извън кротостта, животът не може да се прояви.

    1585

    Който не е придобил кротостта, не може да види лицето на

    Бога.

     

    Чистият, чистосърдечният, смиреният, кроткият ще наследят

    земята.

    1586

    Някои от елементите на природата носят безсмъртието, което се дава на хората периодически. Жизненият еликсир, който алхимиците са изучавали, идва отдалече, минава през Слънцето и слиза на земята. На всеки 2000 години слиза на земята по една вълна на безсмъртието. Тази вълна носи нов живот, нова култура, нова епоха.

    1587

    Човек ще се ражда и умира, докато не придобие съвършенството, безсмъртието. Ще дойде ден, когато няма да се ражда и умира, но ще се вселява.

    1588

    Живата вода, това е Христовото знание. 1589

    Мъчнотиите, през които минава сега бялата раса, говорят за раждането на новото, на шестата раса

    1590

    Закон. Ти, като направиш най-малкото добро, ще дадеш подтик на милиони други хора да направят добро. С колкото по- малка величина работиш, толкова по-големи постижения ще имаш

    Христос е съвкупност от всички разумни души Той е един възвишен дух, един колективен импулс

    1592

    Сега е краят на века, ликвидиране на човешката карма.

    Който иска да смекчи съдбата си и да избегне от закона на кармата, трябва да приложи любовта към близките и към враговете си

    1593

    Пеенето е връзка между вас и разумните същества Класическите песни, духовните песни, мантрите, псалмите,

    формулите – те са връзка за минаване от един свят в друг – физически, духовен и умствен. Затова трябва да се употребяват.

    1594

    Посред нощ, в 24 часа, се добива мъд-рост. Когато всички спят, ще повдигнеш очите си към Онзи, Който те е създал, ще излееш душата си, ще благодариш на Господа, че живееш в един красив свят.

    Най-хубавите часове за вътрешна работа са утринните часове, от 24 часа до 4 часа или от 3 до 5 часа.

    1595

    Псалмопевецът Господ Бог.

    Псалом 119.

    1596

    Съвети.

    Служете на Бога и при добрите условия, и при лошите условия. Деца – то е закон на вечното подмладяване. Всичко онова, което Бог е създал, небесните деца го използуват.

    Да се не обезсърчавате! При всичките условия бъдете готови да работите!

    1597

    Градина с плодове.

    Чувствения свят, аз го представям свят на Любовта. Чувствата като плодове ги представям. За да обичаш някого, трябва да има някакъв плод, някаква обмяна. Ако ти на един човек дадеш от хубавите плодове на твоята градина, този човек никога няма да забрави. Любовта е градина с най-хубави плодове.

    Умственият свят, пак е една градина с плодове. Ако някой човек ти даде една хубава мисъл, един плод от своята градина, никога няма да го забравиш. Градината ви трябва да бъде пълна с най-хубави плодове.

    1598

    Доброто.

    Доброто носи живот във себе си. Под думата Любов, разбирам не само организиран живот, но и съвършен живот, от който смъртта е изключена.

    Доброто е врата на живота, през която всички добрини може да дойдат.

    1599

    Божествената Любов.

    Божествената Любов примирява всички противоречия, това наричам Дух на Бога Живаго в нас и как казва Христос: „Отец живее в мен и аз в Него.“ Щом живеем в Бога, всички противоречия се

    премахват. Тогава започва онзи живот, където всичко е възможно. Отворете вратата за Доброто!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...