Liudmila Публикувано 29 Март, 2025 Публикувано 29 Март, 2025 МОЛИТВА ЗА ПРОСВЕТА Просвети ме, о преблагий Исусе, с вътрешна виделина и нека Твоята виделина да осияе моето сърце и да разгони всичката негова тъмнина. Запри заблудения ми ум и сломи силата на тези изкушения, които постоянно ме смущават. Покажи силата на ръката Си и укроти тия алчни и неразумни желания, така щото да намеря мир в Твоята сила и непрестанно да слушам в себе си глас на похвала. Запрети на ветровете и на бурите, кажи на морето да не се вълнува и на вятъра: Не духай вече! И ще стане голяма тишина. Проводи Твоята Виделина и Твоята Истина да осияе Земята, защото аз съм тъмна и безплодна земя, докато Ти не ме осветиш. Ободри моята отслабнала душа под бремето на тежките ѝ грехове. Отнеси всичките ми желания горе на небето, та като вкуся от това блаженство, с отвращение да гледам на тези земни неща. Вдигни ме от тези скоропреходни неща, защото никой съседен предмет не може да удовлетвори или насити всецяло сърцето ми. Съедни ме с Теб, Боже, посредством неразрушимата връзка на Любовта, защото само Ти стигаш до оня, който Те обича, а без Теб всичко е суета. Амин
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване