Jump to content

61. СЛОВО ЗА ПЕТЪР КАМБУРОВ


Sheny Idaet
 Share

Recommended Posts

61. СЛОВО ЗА ПЕТЪР КАМБУРОВ

 

По случай заминаването на брат ПЕТЪР КАМБУРОВ - 20.VII.1969 г.

 

БРАТЯ И СЕСТРИ,

 

Днес присъстваме на едно ТАЙНСТВО на живота. Заминаването на една душа както и идването й на земята е ТАЙНСТВО - тези моменти крият неща неизвестни нам.

 

Ние, които преминахме цял живот с брат Петър, които вървяхме с него рамо до рамо, учехме се, работехме и се борехме, знаем, че той беше един от Божиите служители. Божиите служители имат Вечния живот. Те идват на земята, свършват своята работа, и се връщат пак в дома Господен - дома на своя Баща.

 

Бог изпраща своите служители, за да мине през душите им неговия живот - новите идеи, мисли и чувства, за дадена епоха - тъй се ражда една нова култура.

 

Вие всички, които познавате брат Петър, знаете колко обичлив беше той - приветлив, жизнерадостен, духовит, той внасяше радост и веселие където се появяваше. Той беше опитен работник, съзнателен, пожертвователен, винаги готов да се притече на помощ в нужда.

 

Неговата цигулка дълго време ще звучи в душите ни, неговата усмивка ще ни съпътства и насърчава.

 

Той беше вдъхновен изпълнител на песните, истински творец в певческото изкуство. Сега ние се прощаваме с него. Но ние знаем, че онзи велик РАЗУМЕН СВЯТ, който устрои тази наша среща, този живот, ще устрои и бъдещата ни среща и ще подготви условията за това.

 

Сега ние ще бъдем търпеливи до нашата бъдеща среда.

 

А тя ще бъде скоро.

 

УЧИТЕЛЯТ ПРИЗОВАВА РАБОТНИЦИТЕ СИ И ГИ ПРИГОТВЯ ЗА НОВА

 

СРЕЩА.

 

И тъй до нашата следоюща нова среща.

 

Брат Борис

 

20.VII.1969 г.

 

с. ПРОСЛАВ, Пловдив

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...