Jump to content

63. ИСТИНАТА ЗА АНГЕЛА ПРИКОВАН В ПЛЪТТА


Recommended Posts

63. ИСТИНАТА ЗА АНГЕЛА ПРИКОВАН В ПЛЪТТА

 

Бележки на редактора д-р Вергилий Кръстев

 

Това са мисли на ученикът Борис Николов, които той е записал през време на затвора от 1959-1962 г. Тук са включени една незначителна част от онова, което той е написал. Мислите са подбрани и се отнасят за онази епоха, при която бяха развързани Силите, които трябваше да унищожат Братството като форма, като присъствие и като Школа. Така тези Сили периодически се явяват и намират съответно личности и власти чрез които да се проявят. Затова смятаме, че не ще бъде далеч времето, когато тези сили отново ще се явят, за да се опитат да посегнат отново върху Словото на Учителя. И тогава онези, които са прочели тези редове на „Окованият ангел" ще разберат, че и други преди тях са минали през изпитания, за да защитят името си на ученици от Школата на Учителя. Като пример ще разкажем един случай, който многократно ми е бил разказван от онези съвременници на Учителя, които бяха целували десницата Му и бяха слушали живото Му Слово.

 

Един ден, по времето на Учителя, на Изгрева около Него са се били събрали една групичка от няколко братя и сестри. Водил се е някакъв разговор. В момента Учителят леко с бастуна си разтворил кръга, който е бил около Него, една сестра и един брат се отместили и се отворила една пролука, през която Учителят погледнал към поляната, посочил с бастуна си към едного и казал: „Ето един брат, който ще ви покаже как се държи изпит за ученик в Школата на Бялото Братство." Всички се обърнали към този брат. Този брат стоял на 30 метра от тях, гледал ги и не смеел да се приближи към групичката около Учителят, за да не би да наруши и смути разговора на Учителя с приятелите. Минали години и всички, които са били тогава около Учителя, то по време на процеса срещу Братството 1957/58 г. се отдръпват и отричат. Останал само този брат да държи изпита си на ученик от Школата на Учителя -на Всемировия Учител Беинса Дуно. Този брат е бил БОРИС НИКОЛОВ. Той беше бял брат. Той беше ученик.

 

Ето защо бяха поместени мисли за ученика от „Окованият Ангел".

 

За да се знае истината за Ангелът-Освободител.

 

И трябва да се знае още една Истина. Това са думи на Учителя в последните години, които бе ми казал Борис Николов. А те са следните:

 

„Това, което комунистите ще направят, вие не можете да направите. Те имат Своята Мисия.

 

Човек, който не вярва в Бога, но върши Неговата Воля, е по близо до Бога от онзи, който вярва и пали свещи, а граби, насилва и убива."

 

Ето това е Истината за Окованият Ангел.

 

Ето това е Истината за Ангелът Освободител.

 

Ние проверихме всичко това.

 

ПОСЛЕПИС

 

В лето 1970 г., месец юли, ден 29 на Изгрева започват да копаят багерите за новите строежи.

 

На 8 фувруари 1971 г. Изгревът изчезва. Всичко е разорено. Дъжд, кал, сняг и разорение.

 

На 15 април 1971 г. лешниците са поразени. Вратите на салона са извадени. Стои само трапезарията.

 

Салонът започна да се разрушава юли 1971 г.

 

Салонът е разрушен 1972 г. окончателно. След разрушението ще дойде Съдбата на света и нейното време. Амин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...