Jump to content

22. КАК РАБОТИ ДУХЪТ НА ИСТИНАТА И С КОГО Е ДУХЪТ НА ЗАБЛУЖДЕНИЕТО? (ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ)


Recommended Posts

22. КАК РАБОТИ ДУХЪТ НА ИСТИНАТА И С КОГО Е ДУХЪТ НА 

ЗАБЛУЖДЕНИЕТО?

ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ

Проблемът за отпечатването на неиздаваните беседи и окултни лекции от Словото на Учителя Дънов е разгледан в томовете на "Изгревът". Всички етапи на отклонението и на опорочението са описани. Предадена е борбата и на ония, които запазиха и съхраниха Словото на Учителя Дънов за следващите поколения. Без да се прочетат томовете на "Изгревът" от I до VIII е невъзможно човек да има познания и оттам отношение към този проблем. Тук говорим за отношение, а не за взимане на някакво човешко решение.

Едно от четирите копия напечатани на пишеща машина от неиздаденото Слово на Учителя Дънов след 1945 г. са предадени на Бертоли. Той ги изнася от България със своя багаж, занася ги и ги оставя при своя син в Италия на съхранение. Това е един голям обем от десетки неиздадени годишнини, като всяка годишнина съдържа от порядъка на 36 до 48 беседи или лекции, като всяка една лекция е от порядъка на 15-20 машинописни страници. Този обемист, неиздаден материал у Бертоли се предава нему от Борис Николов. Единствено моя милост бе запознат лично от Борис Николов за всичките етапи по съхранение на Словото на Учителя. Почти изцяло това е публикувано от мен в "Изгревът". Онези, които желаят да бъдат въведени в този проблем трябва да прочетат и да изучат писаното в "Изгревът". Друг път няма.

Дойде определеното време да се задвижи този проблем от мен. Написах писмо до семейство Гобо, с което ги помолих да ми предадат материалите и архива от починалата Анина Бертоли. Отначало се съгласиха, но на следващите дни отказват да ги предадат. Вероятно това е станало след телефонен разговор с някого от София. След като научих новината, съобщена ми по телефона от Франция от Величка Няголова, то написах и изпратих писмо и моето становище по въпроса на 5.ХI.1997 г. и зачакахме какво ще стане.

Семейство Гобо правят нов ход напълно неочакван за нас както бе неочакван и техния отказ. Понеже не могат да издържат психически на създалото се напрежение, то те решават да извадят моето писмо на ксерокс до тях, да го умножат и да го изпратят в България на около десетина лица: Йоанна Стратева, Светозар Няголов, Мария Кисьова, Павел Желязков, Ина Дойнова, от София, както и на Георги Петков от Габрово, Милка Кралева от Бургас и на някои други.

А защо го изпратиха? За да вземат и другите отношение по този въпрос и да решат какво да правят ли? Не. Тези лица не са чели "Изгревът". Те го отхвърлиха и не познават онази епоха както и личностите в нея, защото няма от къде да научат какви са истинските събития. Повече от тридесет години аз движа този проблем за съхранение Словото на Учителя Дънов и бях поставен лично от Борис Николов да се грижа за него и да отговарям. И ако дойдат подходящи условия и време за това - то да бъде отпечатано. А защо ли? Защото бях негов духовен приемник, както и на съпругата му Мария Тодорова. Доказателства? Аз свърших тяхната работа лично, издадох спомените на Борис Николов във II и III том като имам подготвен материал за още два тома. Някой друг да го е направил това? Не. На Мария Тодорова отпечатах спомените в V том на "Изгревът" и има подготвен материал за още един том. Без мен те няма да имат историческа проекция, дори нямаше да остане и следа от тях. А сега я имат. Учителят е този, който на времето е наредил да се предадат непечатаните беседи на Борис Николов. Това съм го описал. А Борис Николов ги предаде на мен и ме упълномощи да движа този въпрос като се отпечати всичко. Това е част от веригата. Освен това аз задвижих и организирах отпечатването на шест годишнини "Утринни Слова" от оригиналите на Учителя Дънов и с това е завършен и отпечатан раздел "Утринни Слова" от 1930 до 1944 г. В момента се подготвя за печат останалото неиздавано Слово на Учителя Дънов, но по моя програма и мой план. Аз съм този, който държи да се отпечати по оригинала и организирах целия този труден процес. В момента работят над десетина екипа от цялата страна напълно самостоятелно за подготовка за печат на неиздаваното Слово на Учителя Дънов. Единствено те отговарят пред мен и пред никого другиго. Те са свободни и работят за Бога и Делото на Учителя. Аз се явявам като една брънка от веригата, в която работят десетки хора. Ето така работи Духът на Истината с човешките души.

А как работи Духът на Заблуждението? Ето как. Семейство Гобо отначало възторжено обещаха, че ще предадат архива, но после под чуждо давление и вмешателство се отметнаха и ме излъгаха. Собственоръчно съм им изпратил всички досега излезли томове на "Изгрева" на брой седем. Те много добре знаят, че аз съм този, който издава тази поредица, а не някой друг. Дори имам похвални писма от тях за тази моя дейност. А сега прехвърлиха целия този проблем, който те опознаха благодарение на мен да го решават други лица. А тези другите лица не само че не знаят за какво се касае, но те сега за пръв път научават от получените ксерокс-копия от семейство Гобо, че има изнесени беседи навън в чужбина. И какво решение ще вземат? Те не могат да вземат никакво решение, защото не са онези, които са упълномощени да сторят това. И като вземат еднолични решения и след като изпратят писмата си до семейство Гобо напълно съм убеден, че след време семейство Гобо ще върне и извади на ксерокс техните писма в България, за да се види какви са техните съвети и по този начин семейство Гобо да може да се измъкне от отговорност. И накрая кой ще излезе виновен? Няма да има виновни, защото Духът на Заблуждението много добре работи и ръководи своите слуги. Щом има господар има и други. Няма как, това е много просто за разумяване, че дори е и логично при това. Трябва да се съгласим, че и Духът на Заблуждението е допуснат да работи и той трябва да има нещо на лице. Той не стои празен. А това са Неговите деяния.

Ето защо аз реших да публикувам всички писма, които бях изпратил до семейство Гобо чрез Величка Няголова, която живее във Франция и която своевременно ги преведе на френски и им ги изпрати. Тя бе упълномощена от мене да прибере целия архив на Анина Бертоли при себе си и след това щяхме да го докараме в България чрез мое доверено лице.

Публикацията на тези писма е необходима, за да се види от всички къде е Истината и от къде започва Лъжата. И всеки ще се определи в коя посока да тръгне, съобразно своят господар, комуто е слуга.

Духът на Истината има ученици. А Духът на Заблуждението има слуги. По това се различават едните от другите. Семейство Гобо още в самото начало се свързват с Михаил Иванов от Франция. Впоследствие те се разочароват от него и го напускат. Но има един окултен закон, който казва, че онзи, който отначало се свърже с някого, докрай остава прикачен и завързан за него. Същото се отнася и за семейство Гобо. Ужким се бяха отдалечили от Михайловистите, но накрая направиха това, което техния господар им заповяда и то не само по телефона от София, но и отвътре по онзи безжичен вътрешен телефон на другата Ложа, която се управлява от Духът на Заблуждението. Непосилно е човек да се откачи, щом веднъж е прикачен. Трудно може да се отвърже. Тези връзки са много дебели и скъсването им е невъзможно. Единствено могат да се развържат чрез Словото на Учителя Дънов като го четат, проучават и прилагат в живота си. Само по този начин. Друг няма.

Анина Бертоли беше върл опонент на Михаил Иванов, дори бяха врагове в истинския смисъл.Това трябва да се знае от онези българи, които чрез своите писма ще дадат съвети на семейство Гобо, как да постъпят. И след това ще отговарят за своето невежество и ще дойде време когато всички ще научат какво са написали. Семейство Гобо знаеше, че Анина Бертоли и Михаил Иванов са врагове. Но накрая извършиха това, което техния господар им нареди, защото бяха закачени за неговата вътрешна верига, фактите са на лице. Те отказаха да ми предадат архива. Макар че аз бях този, който им каза и написа и те разбраха какво представлява архива на Анина Бертоли.

Словото на Учителя Дънов е Слово на Бога. То е свещено и неприкосновено. То принадлежи на българския народ. На второ място то е предназначено за Русия и Славянството и чак накрая за останалото човечество. Друг порядък няма под небето. Това е волята на Всемировия Учител Беинса Дуно, който дойде между българите и славянството.

Онези, които решат да докарат архива на Анина Бертоли, трябва да ми го предадат. Аз имам план и програма, която я движа от повече от тридесет години. Ако някой действува самоволно, лично ще провери впоследствие как действат окултните закони от Словото на Учителя. Ето защо давам адреса на семейство Гобо от Франция, както и този на братът на Анина Бертоли на име Пиетро Бертоли от Италия.

Вземете адресите и действайте. Аз предавам щафетата на следващия след мен, който ще задвижи веригата по съхранение на Словото. А кой е този, то Духът на Истината ще го избере и ще го накара да свърши тази работа. Донесете ги. Те принадлежат на българския народ и на България. Българският народ от 5400 години е подготвян именно за този исторически миг да приеме Всемировия Учител на Вселената Беинса Дуно. Той го прие и Учителят се въплъти, прие човешко тяло и образ и името му бе Петър Дънов. Учителят предаде Словото на Бога на български език. Онези българи по дух, които се намират в този народ трябва да го съхранят. Това е историческата повеля днес и утре, та да края на света. Защото Христовия Дух, който е в Словото на Учителя обхваща вчерашния ден на човечеството, настоящето и бъдещето на идното човечество. Амин.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...