Jump to content

Спиритизмът


Recommended Posts

Спиритизмът

 

Стана въпрос за духовете. Учителя каза:

 

- Човек трябва да изпитва духовете от Бога ли са, т. е. дали работят за Бога или за себе си. Нисшите духове са заблудили човечеството, т. е. турили са го в крив път и то търси нещата там, дето няма да ги намери.

 

Спиритизмът е една опасна област. Дошли баба ти и дядо ти, говорят ти, а за теб минават като духове на светии и ангели. Аз виждам около тях ангели с черен цвят. Никакъв ангел не е това. Веднъж попитах едного, чрез когото се проявявал някой дух, коя глава чета. Духът каза 26-та. Аз четях 11-та.

 

Много от тъй наречените духове са „грамофонни плочи". Когато ти говори някоя „грамофонна плоча", не й отговаряй.

 

Един възвишен дух като дойде, ще ти каже: „Като пътуваш по този път, след пет километра ще срещнеш един човек. Той ще направи това и това. В дома му ще спреш." И ти описва вярно целия път. И става така, както той разправя. А когато някой път ти казват и нищо не става, тогава си при „грамофонните плочи".

 

Хора, които имат по-слаби трептения, могат да бъдат обсебени от нисши духове, а които имат по-силни трептения, те са оградени спрямо тези нисши същества.

 

Когато някой казва: „Духът ми говори", трябва да се знае, че има и лъжливи духове. Затова трябва да се проверява.

 

Нисшите духове изкушават хората. Лошият дух ще те тури на топа на устата и ще гледа да не го хване законът. Много от човешките подозрения, съмнения, кавги се дължат на тези нисши духове.

 

Спиритизмът не е за Изгрева. Ние сме минали в една по-висша фаза. Спиритистите ако искат, могат да работят в света, но не между нас на Изгрева. Сега аз ви водя по най-безопасните пътища.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...