Jump to content

Recommended Posts

ХРИСТОС

 

В разговор с няколко братя и сестри, Учителя каза:

 

- Христос каза на Петра: „Махни се от мене, сатана! Мен страданията не ме плашат. От страданията аз да се уплаша? - Не! Такава е волята на Отца - да страдам -и ще страдам."

 

Идването на Христа беше една необходимост, която Той трябваше да изпълни от Божествено гледище. Преди създанието на света беше определено да дойде Христос.

 

Христос е работил чрез Мойсея. И преди две хиляди години пак беше Христос. И сега Христос работи.

 

Христос е дошъл да покаже Пътя, по който да влезете в Царството Божие. И донесе силата и условията за това.

 

Някои казват, че Христос се е учил някъде на Земята. Не, Христос има пробудено съзнание и затова Той е могъл да се учи направо от невидимия свят, както и чрез връзката си с Бога. Той казва: „Отец пребъдва в Мене и Аз в Отца". Как пребъдва? Това е непонятно за хората.

 

Какво велико търпение е имал Христос, когато То ругаели, когато Го биели войниците от цял полк! Когато обичаш някого, всички страдания можеш да носиш. Когато не обичаш някого, и най-малкото страдание не можеш да носиш. Ако ние за Бога не можем да носим всички поругания, значи нямаме любов към Него. Каквото и да ти се случи - Бог те изпитва. Бих желал всички да станат Христосовци, та като се съберат всички Христосовци, да образуват един общ Христос.

 

На еврейски „Исус", „Ешуа", това са четири букви. Те показват онзи принцип, с който е създаден светът. „Исус" не е произволно име и Христос" не е произволно име.

 

След Възкресението Христос каза: „Даде ми се Всяка Власт на Небето и на Земята. И Аз ще бъда с Вас до скончанието на Века".

 

Ключовете на ада са дадени на Христа. Когато е Въпрос за вашия ад, вътре във Вас, ключът на ада държи Христос, и тогава - отнесете се до Него! А вие търсите да отворите с шперц. С никакъв шперц не можете да отворите.

 

Силната страна на Христа, която ни прави впечатление, е следната: Когато беше на кръста, Той каза: „В Твоите ръце предавам Духа Си". Тук е изразено доверието Му. И най-после каза: „Свърши се". Човек докато не каже: „Свърши се" и „В Твоите ръце предавам духа си", до тогава не е разбрал нещата.

 

*

 

Онези същества, които отклониха евреите да приемат Христа, са същите, които сега причиниха Втората световна война.

 

*

 

На кръста Христос имаше последното изкушение. Тогава дяволът му казваше: „Видя ли сега какво стана с теб? Ако беше ме послушал, щеше да имаш сила и Власт, а сега си на кръста". Христос издържа това изкушение и после, като Влезе В ада, разпръсна Всички от него.

 

Като прие страданията, Христос плати за греховете на хората, т. е. изплати голяма част от тяхната карма.

 

Христос веднъж изплати греховете на хората. Втория път Той казва: „Всеки ще плаща своите грехове. Който не иска да плаща, да Върви по моя път. А който не върви по моя път, ще си плаща".

 

Христос донесе на Земята една нова сила, чрез която се подобри аурата на планетата и се създадоха благоприятни условия за по-нататъшното развитие на човечеството. Без това вливане на нова светлина и нова сила в земната аура от Христа, човечеството нямаше да има сили и условия да се повдигне.

 

Христос трябваше да пострада, за да се изкупят хората, т. е. за да се изплати голяма част от натрупаната карма на човечеството. Ако можеше без страдания, Той не би страдал. Заколването на животните за жертва в Мойсеево време беше символ, че Христос трябваше да пострада. Идването на Христа е най-великото събитие в историята на Земята. Другите религии са само подготовка на съзнанието на човечеството за разбиране на Христа.

 

Христос казва: „Както Отец Ми Ме възлюби, така и Аз ви възлюбих". Хората говорят за страданията Христови, обаче тези страдания са външната страна. А онова, което даде сила на Христа да изтърпи тези страдания, беше Любовта Му. Пробният камък е Любовта. Това е вътрешната страна.

 

Учениците на Христа са разкрили само второстепенните работи. Същественото, което са знаели, те не са го разкрили на хората.

 

Ти никога не можеш да обичаш Христа, ако Той не те обича. Ако проявената Христова любов не си я възприел и не си я предал на други, ти не можеш да обичаш Христа. Доколкото си приел любовта на Христа и си я предал на другите, толкова е твоята любов към Него.

 

Христос казва: „Никой не може да дойде при мене, ако Отец Ми не го е привлякъл." И казва още: „Никой не може да отиде при Отца, ако аз не му покажа пътя". Без Христа не можеш да отидеш при Бога. Само с Христа можеш да отидеш при Бога.

 

Само Христа можем да турим между нас и Бога. Необходима е Вътрешна Школа, подготовка. Пътят към Бога е Христос. Който не приеме Сина, не може да отиде при Отца. Христос е пътят, който ни Води към Бога. Трябва да има някой, който да ни запознае с Божествения свят и да ни препоръча. Това е Христос.

 

Казано е: „Който има Духа Христов..." - Неговият Дух ще ви научи какво трябва да правите.

 

Духът Христов - това е Новото в света.

 

Един брат каза:

 

- Аз говоря с много същества: с Иларион, с Христа, с Християн Розенкройц, с Макс Хайндел и с други.

 

Учителя каза:

 

- Повече говори с Христа.

 

Човек трябва да счита Христа за Възлюбен и да знае да Му говори, а не да Го занимава с едно и също. Трябва да има разнообразие.

 

И Писанието нали казва: „Нито ухо е чуло, нито око е видяло това, което Бог е приготвил за онези, които Го любят". Какво разнообразие е приготвил Бог! И какво богатство крие в себе си Разумната Природа! Какви съкровища Бог е скрил в Природата, за които хората са слепи. Хората приличат на някой бръмбар, който ходи по една книга, но не подозира какво има писано в нея.

 

Всеки, който люби Христа и ходи в Пътя на Христа, той е в правия път. Един човек, който не е набожен, но те приеме, нагости те, даде ти вечеря, не е кисел, изпрати те весело - той е в Пътя на Христа.

 

Вън от Христа човек не може да намери Истината. Да вярва човек в Христа - това значи да намери Истината.

 

Има готови хора навсякъде. Те са приготвени от хиляди години. Те ще дойдат. Христос казва: „Аз съм вратата". Ако искаш да влезеш в Божествения порядък, има само една Врата. Съзнанието на Христа обхваща благото на всички хора. Ако не можеш да намериш Любовта, ти не можеш да намериш Вратата - Христа.

 

Всеки, който обича, е врата и Христос действува чрез него. Щом се говори за Любовта, тя не трябва да се разбира по човешки. Любовта е изпълнение на Волята Божия, на Божия Закон. Онзи, който люби, е проводник.

 

Когато Христос се е родил, е имало неблагоприятно съчетание на планетите, което показвало, че Той ще бъде разпнат. В много неблагоприятни деловия се е родил Христос. Могат да се намерят данни и може да се изчисли кога точно е бил роден.

 

Това, което е говорил Христос, се пази. Един ден тези беседи ще се възпроизведат. Нищо се не губи! Плочите с това, което е говорил Христос, съществуват в Акашовите записи и могат да се възобновят. И не само ще чуеш, но и ще видиш това, което е ставало тогава. Христос е говорил неща, които не са писани в Библията. Онзи, който иска да изучи по-пълната истина, трябва да знае, че не всичко е изложено в Писанието.

 

Ако Христос дойдеше в църквата сега, те най-първо щяха да Го питат дали това, което говори, е съобразено с църквата. Само грешните ще кажат: „Този носи нещо ново, ще ни помогне".

 

Едно дете като порасне ще има друго понятие за баща си. Когато е дете, човек има едно понятие за Христа; после ще престане детинското разбиране - ще дойде друго, по-широко разбиране. Хората не познават Христа такъв, какъвто е.

 

Има криво разбиране, криво тълкуване по отношение на Него. Работата на Христа е Божествена. Тя не е свършена. Християнството в бъдеще има да преживее своя златен век.

 

Христос още не се е проявил напълно. Когато Той се прояви напълно, страданията ще изчезнат. Докато не дойде мир, не е проявен Христос. Понеже и у вас няма мир, и вие не сте напълно проявени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...