Jump to content

Екскурзия на Витоша на 21 юни 1938 г.


Recommended Posts

Екскурзия на Витоша на 21 юни 1938 г.

 

Сутринта тръгнахме много рано с Учителя. Слънчевият изгрев ни завари при тъй наречената „Канара на съкровищата", малко под Ел Шадай. Там направихме обща молитва. В 7 часа потеглихме нагоре и починахме на полянката при първия заслон. После отидохме по-нагоре, над втория заслон, близо до района край хижа „Алеко" и там стояхме до връщане.

 

Стана въпрос за положението в света. Учителя каза:

 

- Когато Япония започна войната, в нея имаше земетресения. Небето искаше да й каже, че не трябва да започва тази война, но тя не послуша.

 

Тъмните сили са вече победени в астралния свят. Сега тук се води борбата, за да бъдат победени. Като победят светлите сили на Земята, ще дойдат новото Небе и новата Земя.

 

Един брат попита:

 

- Скоро ли ще бъде?

 

- То е започнало вече. Яйцето е снесено и се мъти вече. Никога светът не е бил в такова брожение, като сега. Всичко, каквото става в единия край на Земята, се знае навсякъде веднага.

 

Сега правят маневри. Ще дойде война. Тя наближава. В бъдеще в друго направление ще вървят работите. Такова е положението, че нищо не може да спре войната, защото хората не са готови. След войната ще поумнеят. Ние се безпокоим за това, за което не трябва да се безпокоим, а за това, за което трябва, не се безпокоим, а именно за греха...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...