Jump to content

18. НА ЕКСКУРЗИЯ С УЧИТЕЛЯ ДО МУСАЛА 9.1Х.1935г.


Recommended Posts

НА ЕКСКУРЗИЯ С УЧИТЕЛЯ ДО МУСАЛА 9.1Х.1935г.

 

Пристигнахме на Боровец (Чам Кория), натоварихме багажа на коне и потеглихме пеш към Мусала. През време на почивките из пътя Учителя каза: "Които уповава на материалното, в края на краищата той непременно ще се разочарова. Само онзи, които уповава безкористно на духовното (без цел да урежда своите материални работи), той не ще се разочарова.

 

Това е Божественото. Цялата бяла раса сега минава през фазата на алчността, но невидимия свят използва и това, разбира се, за добро.

 

България няколко пъти е била море и суша, обаче Рилският манастир винаги е бил суша и е стърчал над вълните като голям остров.

 

На другия ден след като пренощувахме в хижа Мусала, рано сутринта потеглихме за върха. След молитвата Учителят почна да говори. "Първата проява на Бога, която знаем е Любовта, т.е. ние познаваме живота сега, чрез който се изявява Любовта. Божията Любов е във всяка форма, която срещаме: въздух, вода, плодове, хляб и пр., те са проводници и ние като ги ядем и правим връзка с Любовта (Бога), тогава ние сме яли добре, дишали сме добре (връзката във въздуха), гледали сме добре (връзката с всичко, що ни заобикаля). Любовта е великата среда, в която сме потопени. Тя прониква навсякъде в една или друга форма. Например: Виждате чешма — виждате значи Любовта, т.е. този, който е направил и мислил доброто на хората. После виждате дърво, което расте — това е Любовта, която го кара да расте и пр. Значи, зад всички неща е Любовта. Навсякъде виждаме какъв велик промисъл има. Любовта е по-силна от страданията и смъртта (случая с Христос). Без Любов хората не могат да се познаят. Любовта е светлината на живота и животът без Любов е безсмислен. Трябва да се обичате едни-други.

 

ЖИВОТА Е САМО УСЛОВИЕ ДА СЕ ПРОЯВИ ЛЮБОВТА. Затова първият подтик на човека е да възприеме Любовта — от Слънцето, водата, въздуха, дърветата, хората и всичко що го заобикаля. Енергиите слизат от планините надолу в полето, за да го направят плодотворно. Напредналите същества изобщо обичат да живеят на чисти места, там, където не е стъпвал човешки крак, където няма кой да ги безпокои. Те знаят изкуството да стават видими и невидими. Те живеят полуфизически и полуастрален живот. Тези същества тук са били хора и сега са служители на други по-напреднали същества, който са завършили своето развитие и сега направляват всичко в Природата. Както етера прониква въздуха, така нещата едно-друго се проникват. По-малкото живее в по-голямото и то го обгръща. Налягането на етера навсякъде не е еднакво. При неговото налягане се образуват слънчевите системи. Всичко се движи и развива.

 

Има едно Братство, което пътува и носи култура в света. То е било в Индия, Египет, Вавилон, Персия, Палестина, Гърция, Рим, Франция, Англия, Германия и сега се премества у славяните. За да не ви изостави Любовта не казвайте груби думи, нито хранете груби мисли. Ние сме изпратени на земята да се прослави Божието име. През епохата на черната раса е било ужасно. Тогава е имало такива убийства и престъпления,каквито при друга раса не са се случвали. Прочетете Библията от начало до край и ще видите тогава, защо е дошъл Христос на земята. Енергиите на ангелите са толкова грамадни, че те са се оттеглили от хората, за да не им направят пакост (тогава хората ще изпаднат в безсъзнание), както е и в случая с Христос, когато дойдоха да го хванат в Гетсиманската градина те паднаха на земята и Той тогава си отслаби енергията, за да не им препятствува.

 

Христос имаше смирение. Ангелите се съобщават с хората по закона на вдъхновението и им предават своите мисли. Ангелите разбират хората. Когато те са минали през фазата на човечеството, ние тогава, сегашните хора сме били като растенията и животните. Те са се ползвали тогава от нас и сега идват да ни помагат и да ни се отплатят.

 

Сега вече Бялата Ложа взима надмощие и черната ложа и става служителка."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...