Jump to content

27. Старата братска градина


Recommended Posts

27. СТАРАТА БРАТСКА ГРАДИНА

Преди да отидем в Мърчаево всеки ден отивахме с Учителя до Симеоново. Това беше ноември и декември на 1943 г. Отивахме над горичката при село Симеоново и там прекарвахме деня. Веднъж ни каза, че тук един ден ще имаме салон. Когато се зазими и стана студено, ние взехме една стая под наем в края на селото, близо до гората, където понякога Учителят преспиваше.
Една вечер сестра Тодора сънувала, че Учителят е заминал за дълго време за някъде. И на връщане тя първа го посрещнала на шосето до гората с думите: „Учителю, колко се измъчихме без Вас!“ А Той я успокоил като й казал, че всичко ще се оправи. А това е било през лятото и Изгревът е бил пълен с наши хора и братя от други държави и всички играели Паневритмия. Тодора разказала този сън на Учителя и Той й казал, че това ще го бъде.
Преди да се приберем от село Симеоново към 12.1.1944 г. идва брат Владо от Мърчаево и кани Учителя да се евакуира в тяхното село. Същият ден при друг случай Той каза: „Сега ще отидем в градина, в която сме работили! Това е нашата стара и прастара градина, в която сме работили по времето на Христа“. Аз не разбрах какво искаше да каже. И действително, на 14.1.1944 г. Славчо Печеников откарва с колата си Учителя в село Мърчаево в дома на брат Темелко Стефанов. Но като отидохме в селото и пристигнахме в дома му, то дъщерята на брат Темелко Косена на няколко пъти е сънувала Учителя и Той я предупреждавал, че ще им дойде на гости. Той няколко пъти я посещавал в старата им къща и тя отивала да иска от майка си столче, за да може Учителят да седне на него. А майката се чудела на тези приумици на малката си дъщеря. Така че ние пристигнахме там и това се оказа, че това е било градината, в която сме работили с Учителя преди 2000 години. Ние бяхме се настанили в дома Темелков и веднъж една сестра запита: „Учителю, ами кой е брат Темелко от миналото?“ „Как кой. Та не се ли досещате? И не виждате ли? На времето той даде домът си на Христа само за една вечер за пасхата Господня, а сега брат Темелко даде дома си не за една вечер, а за много вечери чак до девет месеца“. Всички се огледахме и чак тогава схванах къде се намираше нашата предишна стара и прастара братска градина, в която Бялото Братство е работило. В тази градина бяхме отново и тук Учителят даде последните Слова отпечатани в трите томчета „Заветът на Любовта“.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...