Jump to content

37. Задача в мълчание


Recommended Posts

37. ЗАДАЧА В МЪЛЧАНИЕ

Сестра Тодора беше медиумична и по някой път беше викана от Учителя по дух, вечерно време след 12 часа, да отиде към салона. Пример: тя се събужда и чува думите на Учителя да стане и да отиде към салона.И тя като пристига там и като наближава, Учителят запалва всички лампи в Неговата стая и голямата лампа на балкона. Тодора се изкачва по стълбите, пред вратата и Той се покаже, подава й билника да го напълни с вода от чешмата. Или пък без да приказва й даде да свърши нещо друго. Нито Тодора, нито Учителят говорят, после Тодора се връща у дома.
Когато се помина Царят, тя пак беше викана през нощта по дух и като пристигнала пред салона заедно с Него тръгват. Той й посочва да отиде към котвата. Имаше на полянката изработена на земята една котва от пръст, на която ние посаждахме различни цветя. Като се погледне отстрани с разцъфналите цветя наподобяваше на цветна котва. А това е емблемата с котвата, която беше дадена от Учителя и беше отлята от гипс и тази емблема висеше по стените на братските салони. Тодора обикаля котвата, а пък Учителят направил още няколко ходенета около полянката и се прибира. След това и тя си отива. И всичко това става в мълчание. След време Тодора запитва какво означаваха тези задачи в мълчание. Тогава Учителят й обяснил: „Едни бяха решили посред нощ да нападнат Изгрева и като запалихме лампите навсякъде те разбраха, че сме будни и не посмяха да ни нападат. Втория път Царят си замина и беше дошъл да ме пита какво да прави по-нататък. Търсеше Истината и аз трябваше да му я покажа и затова ти застана до котвата, за да му я покажеш. А там вътре е написано: „Глава на Твоето Слово е Истината! Значи да се добере до Истината, трябва да премине през Словото. А той тук, като Цар, не искаше да го чете. Трябваше да му покажем пътя, който водеше от Изгрева към Невидимия свят. Това го направихме двамата с теб“.
Тодора се прибира у дома и ми разказва целия случай. Аз пък мислих, че тя е обикновена жена, а виж беше станала вече придворна дама на Царя, който беше в Невидимия свят. И такива работи имаше на Изгрева.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...