Jump to content

9. Къщната помощница Петранка


Recommended Posts

9. КЪЩНАТА ПОМОЩНИЦА ПЕТРАНКА

Една вечер във Варна имало братска среща и гостите останали до късно, до посред нощ. Разотишли се, а домакинята както е редно трябва да прибере масата, да прибере посудата и да измете. Обаче Юрданка не могла да почисти и прибере всичко, защото било посред нощ. Решила да си легне, а сутринта на видело ще оправи неприбраното. Нали тя е стопанка на дома, няма кой да я командва и да й прави забележка.
На сутринта като става вижда, че всичко е почистено. Съдовете са прибрани и измити, кухнята почистена, клозета измит и пътеката изметена. Тя гледала и се чудела коя ли сестра е пристигнала толкова рано сутринта, та е ошетала всичко вместо нея.
Ето, задава се Учителя и тя го пита: „Коя ли сестра е дошла толкова рано та е ошетала?“ Учителят се засмял и рекъл: „Петранка“. А тя с учудване възкликнала: „Какво казахте?“ „Рекох, Петранка. Петранка свърши всичко.“ И с пръст посочил себе си. Юрданка стои и се чуди. По едно време се сеща, че личното име на г-н Дънов е Петър и от Петър става на Петранка. Значи Учителят е ошетал всичко. С това Той е искал да покаже, че трябва братята и сестрите да си помагат и не трябва да оставят работата само на едного. След малко Учителят добавил: „Рекох, че днес също ще има много гости и трябва да бъде навсякъде чисто“. Същата вечер дошли гостите, вечеряли, разговаряли и накрая Учителят се обърнал към сестрите: „Ха, помогнете на Юрданка да прибере масата“. Скачат сестрите и за кратко време ошетали всичко.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...