Jump to content

Recommended Posts

6. БОМБАРДИРОВКИ

По време на войната, когато започнали бомбардировките над София, Учителят заедно с една група братя и сестри се евакуирали в село Мърчаево, Софийско. Преди това казал, че върху Изгрева бомба няма да падне и който има здрава психика, може да остане.
Баща ми бил от тези, които останали. Една група приятели пазели Изгрева от чужди посегателства. Наистина върху Изгрева не паднала нито една бомба, но това съвсем не важало за гората до него.
Един ден Пантелей се разхождал из гората зад поляната. Изведнъж се чули сирени, той се почудил какво да прави, нямало време да стигне до Изгрева и останал в гората. Застанал до едно дърво и започнал мислено да вика Учителя и да моли за помощ.
Бомбите падали - фюу-у една от тук, една от там, фюу-у от всички страни. Приличали на яйца, но когато тези яйца падали на земята, се чувал страшен трясък, тресяла се земята, тресяла се гората. Бомбите изравяли дълбоки трапове, хвърчали пръст, камъни, клони, падали дървета, било много страшно! Но баща ми останал цял и невредим, дори едно камъче или бучка пръст не стигнали до него. Той беше убеден, че е оцелял благодарение на Учителя.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...