Jump to content

VI. ЗАЩО И КАК СЕ РАЗРУШИХА МОЛИТВЕНИТЕ ДОМОВЕ И САЛОНИТЕ НА ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ЗАМИНАВАНЕТО НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ


Recommended Posts

VI. ЗАЩО И КАК СЕ РАЗРУШИХА МОЛИТВЕНИТЕ ДОМОВЕ И

САЛОНИТЕ НА ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО В БЪЛГАРИЯ

СЛЕД ЗАМИНАВАНЕТО НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ

1. Молитвените домове от 1922 г. до 1944 г. построени в страната и в София имаха своя история. Те бяха построени с труда и парите на последователите на Учителя. Те задоволяваха потребностите им за контакт на душите. Опитваха се да се движат в същия порядък както в София, създавайки по места младежки клас, общ клас и четяха неделни беседи. Но това бяха опити, които впоследствие отпаднаха, защото нямаше толкова много хора. Днес аз притежавам списъците на всички градове и те са наброявали по 10-20 човека. Постепенно те остаряват и си заминават от този свят. А млади не идват. Ето това е най-важното. Отлитат като ято птици през есента. И повече не идват. Не идват нови поколения.
 
2. Молитвените домове, които трябваше да бъдат разрушени по времето на Учителя се разрушиха, но това бе работа на Черната ложа, но и със съдействието на общество, църква, държава до 1944 год.
 
3. От 1944 -1990 г. дойде комунистическата власт, която ограничи секти, църква и бе взела решение да създаде атеистична държава. И тя е създаде. Братството и последователите на Учителя измениха на Словото на Учителя, тръгнаха да създават организация и институция. И Учителят ги спря чрез Кесаря, т.е. чрез властта. А как стана това? Всичко това е описано в „Изгревът" и аз съм направил и извадил т.н. литературна справка, която съм приложил, за т.н. Братски съвет. Отклонението дойде оттам и Небето се намеси. Същото днес се повтаря, както по времето на Соломона. Започнаха да се кланят на чужди идоли и богове. И се разрушиха скиниите и салоните по същия окултен закон. Строго, последователно чрез Кесаря. Той имаше власт, сили и слуги за разрушението.
 
4. Там където е най-голямото Добро, до него съществува най-голямото Зло. Щом е дошъл Великият Учител, то Той дава Словото на Бога. Там където се излива Словото на Бога - то там е Изгревът.
 
А където е Изгревът, там е Школата на Учителя. А където е Школата, то в нея присъствуват и Бялата и Черната ложа. Черната ложа има свой Учител и свои ученици, които изпълняват безпрекословно заповедите на Своя Учител.
 
Бялата ложа има също Своя Учител, но Той работи по закона на Свободата и всеки влиза - излиза, работи или се отклонява по собствено желание. И така мнозина биват отклонявани и заблуждавани.
 
Ето това е причината за разрушаване на Обществото на последователи на Учителя. Черната ложа се организира, а държавната власт я използва за свой инструмент и разруши Изгрева в София и салоните в страната по един и същи начин.
 
5. За салоните и Школата на Бялото Братство съм направил специална литературна справка и съм я приложил. Това всичко е описано в „Изгревът" и никому не е простено, ако не знае. Само знаещите могат да работят. Другите - не!
 
6. Небето и Разумният свят са взели мерки и няма да допуснат от Учението на Учителя да направят църкви и институция. Днес са направили от 1990 г. Братски съвет, организация, и искат да създадат институция, което е всъщност църква. Но нищо не върви. Чудят се защо, а не разбират, че Учителят не разрешава.
 
Искат от Учението да направят Религия и да го поставят в рамки и канони както е в църквата. По този начин впримчват последователите на Учителя и искат да ги вкарат в кошарата на Религията.
 
Но Небето няма да разреши. То ще внуши идеи на Кесаря и той ще издаде подходящи закони и ще възпрепятствува на този план на Черната ложа. Единствено Кесаря със своята власт може да се яви като изпълнител Волята на Учителя и да спре всичко. Досега по този начин е действувало Небето от 1945-1990 г.
 
7. Целта е да бъдат отклонени от Пътя на ученика и пътя на Школата. И това се изпълнява. Отклонението е тотално досега и връщане няма. С него върви опорочението. Чрез Духа на Опорочението измениха Словото на Учителя, песните му, Паневритмията. Измениха и промениха всичко. И днес никой не знае как са нещата. Затова се противодействува на „Изгревът" и го отхвърлят. Първото, което казват на онези, които се приближават до Словото на Учителя, е да не четат „Изгревът". С това ги заклеват. Това е тяхното първо заклеване. И сполучват. Нека да се отклоняват. Аз си вървя по моя път. Издадох оригиналното Слово.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...