Jump to content

11. Астрологична карта и хороскоп на Иван Жеков от Мажис, Мексико, юли 1948 г.


Recommended Posts

11. Астрологична карта и хороскоп на Иван Жеков от Мажис, Мексико, юли 1948 г.

СЛЪНЧЕВ ХОРОСКОП НА ИВАН ЖЕКОВ

I. Описание на характера и наклонностите

Слънцето в знака на Риби и в Съзвездието Водолей, в съединение и с участие на Меркурий ретрограден, показва един дух безпокоен, надарен с ин- тенсивни, прогресивни аспирации и с големи хуманитарни тенденции. Чувствителността, впечатлителността и мистическите тенденции, които утвърждават знака Риби, се комбинират обаче с наклонности в голяма степен активни на трите знака на ОГЪНЯ, заети поне от четири планети, които характеризират човек на дейността, в постоянно движение и винаги неуморим.
 
Меркурий в знака на водата и подвижен по съдействие, иска да дава един ум крайно опитен, надарен с голямо разнообразие на интереси, значително приспособими и приложими, но лесно променя идеи и мнения по какъв да е предмет и повод: голямо увлечение по история и археология, не по-малко по астрономия, и въобще - по науката, интерес за пътуванията, голяма любов за водата, и преди всичко - за морето.
10033.jpg
10034.jpg
Квадратурата на Слънцето и на Меркурий с Марса дава на ума една голяма острота, проницателност, като усилва аналитическата способност и критическата умелост, ловкост и хитрост, усилва още енергията, но обаче изглежда да проявява тенденция на раздразнение и гневност. Проявява една особена склонност към механиката, медицината и хирургията и една забележителна привързаност към механическите средства по транспорта.
Тригонът на Урана с Марса в знаковете на огъня увеличава естествената енергия, смелостта и предприемчивостта, борбата и тенденциите по полемика, като показва една забележителна степен на нервно напрежение и възбуда.
Луната в Стрелец засилва стремежа, забележително променлив и малко скептически в знака Риби, като прибавя идеализъм, амбиция и една известна инстинктивна религиозност, макар видимо в конфликт с възренията на ортодоксалната религия (квадратурата на Уран с Юпитер), както собствено в религиозното поле, така и в тия социално и политическо поле. Тригонът на Луната с Нептун е висше значущо и изразително в своя естествен стремеж към една форма на мистична общност.
Венера в Козирог в квадратура с Нептун и в тригон с Плутон иска да даде тенденция на безбрачие или пък да има отношения с другия пол в един характер по-скоро свободен или таен. Такова влияние придава още една особена чувствителност, която може да има нещо като зараза, болезнено, което склонява в употребление на наркотически вещества и стимуланти (склонява, а не налага).
Накрая за забелязвание е кръстът, който в четири знака закрепено образуват Юпитер и Сатурн с Уран и Плутон, които показват очевидно, тия четири планети задружна основния конфликт на епохата, в която живее, т. е. между консервативните и традиционните тенденции (Юпитер и Сатурн) и реакци- онно-прогресивните сили (Уран и Плутон).
Този конфликт влияе върху втората част на живота, т. е. от 1920 г. (съед- нинение с Нептун и опозицията на Юпитер) до 1950 г. (квадратурата на Сатурн).
ЗДРАВИЕТО. Понеже не се знае часът на раждането, то трябва да се ограничим в общите съображения, които произлизат от заетите знаци и от главните аспекти.
Знакът Риби и свободните приложени осветления от огорчения и тъга благоприятствуват дългоденствието, макар и да има едно силно наклонение към опасности и силни нещастия от всякакъв вид, предимно по отношение на пътувания и средства на пътувания.
Частите на тялото, особено чувствителни и податливи, достъпни, са долните краища (краката).

II. Общи влияния върху разни аспекти на живота

С Венера в Козирог и Юпитер в Скорпион, които образуват квадратура, икономическото щастие е благоприятно от спекули по недвижими имоти, химически и естествени продукти, растителни състави, и въобще - от водата и земята, като елементи.
Епоха еднакво по-благоприятна, от гледна точка икономическа, е втора- - та част на живота, т. е. след 1925 г.
Склонността към медицината значително изпъква с Марс точно върху Зенита на Слънчевия хороскоп.
Нептун във втория дом на такъв хороскоп, освен че е разпоредител на Слънцето, показва доходи, които имат нещо тайно, мистериозно или нещо, което иде от Провидението.
Юпитер в VIII дом благоприятствува едно наследство, достатъчно добро и по само себе си е важно, но на което опозицията на Нептун не позволява изцяло да се наследява.
Луната в средата на небето, като минава от тригона на Урана и това на Нептун, е един признак за забележителна активност и контакт с много хора, което дава една значителна степен на популярност и успех - една активност, която има още един известен СОЦИАЛЕН вид и характер.
В собствената обикновена работа (VI дом) лесно е да се признае влиянието на Уран, което показва благоприятния фермент на нови идеи и нови приложения, които наедно го правят оригинал и прогресист.
Обаче не е ясно показано или посочено бракът, макар да е означено влиянието на жената, и специално - на една жена, върху живота.
Добре, напротив, са показани в хороскопа много пътувания, някои, изглежда, доста дълги и с много познанства и приятелства, но, обаче, последната част от живота изглежда да се развива в условия на уединение и изолира- ние.

III. Описание на принципалните прогресивни влияния

Слънчевите направления разделят живота ви на ТРИ периода, първият от които завършва и вторият започва в 1895 г.
Първите 20 години на живота са, следователно, владени от знака Риби, които показват една епоха, в която вземат надмощие пасивни и отрицателни влияния. По-значителният аспект на тая епоха е откриването на Плутон към 1886 г.
В1895 г. се открива един период на живот, интенсивно активен, и именно затова е посочено в хороскопа със знака активен и положителен на Овена, подразделено на три деканата (срока): 1895-1904, 1905-1914, 1915-1924. Влиянието на Марса владее в първата декада, влиянието на Урана - във втората и онова на Нептун - в третата. Обаче трябва да се забележи, че таковото влияние изпъква по-скоро накрая, отколкото в началото на съответната декада. За забелязвание е като особено важно годината 1918 г., в която Слънцето направо влиза в КОНСТЕЛАЦИЯ на Овена и идва после в аспект с Луната и Венера радикални: периодът 1918-1920 г. изглежда, че по известен начин мени ориентацията на живота Ви. Между предшествующите години най-важна е 1912 г., характеризирана с влиянието на планетата Нептун в Телец.
Двойно по-важна е 1925 г., когато Слънцето направо влиза в знака на Телец и идва в съединение с Нептун, планетата на идеализъм, духовност и мистицизъм: едно голямо влияние идва, очевидно, върху живота ви, когато се отваря третият период на същата - един период на живота малко по-стабилен, неподвижен и постоянен, както в навиците - обичаите, така и в местопребива- ванието и с интереси, повече еднообразни и повече строго съединени със земята, въпреки влиянието духовно на Нептун, който съставлява нещо като страж на прага на новия период на живота ви.
Този трети период от живота е поделен почти на две равни части от новолунието, което отговаря на годината 1940 г. Влиянието върху първите десет години (1925-1935 г.) изглежда да са били най-благоприятните за една плодовита и тиха дейност. От 1935-1940 г. квадратурата на Уран показва една епоха от промени и пречки неочаквани, препятствия от близки и далечни и възможни прекъсвания; влиянието на Уран обаче може да има някои специални интереси от значение. Движението, което започва с 1940 г. и годините веднага последващи, са под особеното влияние на квадратурата на Сатурн, което иска да носи трудности, препятствия на свободното изразявание или изказвание, загуби и траури и тъги.
Към 1945 г. свръхвлияе съединението на Слънцето направо с Плутон, като показва условията на живота и дейността по-скоро неспокойна, склонна към възбуди и трески.
В 1948 г. Луната в Дева в тригон с Нептун благоприятствува и стимулира духовните интереси и дейността: 1949 г. е много благоприятна за задружен живот, като посочва тоже условия, особено благоприятни за реализиранието на своите идеали и на своите аспирации. В 1950 г. тригонът на Луната право с Меркурий права благоприятствува интелектуалната дейност - в науката и съчиненията.
Квадратурата, която Слънцето образува със Сатурн права, след 1950 г. показва необходимостта да се бодърствува за здравословното състояние, като се пази еластичността на ума, паметта, заети в строителни интереси и опти- мистически идеи, като се възползува полезно от мъчните външни условия, които винаги неизменно съставляват нашата действителна навременност.
От друга страна Венера, като се приближи с Нептун, благоприятствува артистическите интереси по един много особен характерен начин, както духовните и културните отношения с личности от другия пол.
В 1951 г. Луната се енфрента хармонически с влиянието на Сатурн, като минава от секстил на Уран в тригон със самия Сатурн, благоприятствува за дълбоки научни знания по астрономията и астрологията.
В 1952 г. на гореказаното влияние се прибавя онова, въобще, благоприятно с присъединяванието на Юпитер, което дава лесни печалби и успехи; опозицията на Нептун би трябвало да показва измами или политически затруднения и препятствия.
В1953 и 1954 г. трябва да се самонабл юдаваш за това, което се отнася за здравието ви, ако аспектът, който Луната образува със Слънцето, толкова радикален, колкото прав, благоприятствува успеха и реализацията на твоите идеали и аспирации.
В 1955 г. Луната в Стрелец е еднакво добро от гледна точка на активните възможности, като посочва успеха на онова, което съставлява целта на твоите усилия. Марс, ретрограден в тази година, налага един ритъм, повече бавен, в твоите активни обичаи и навици.
В 1956 г. е важна за входа на Слънцето право в знака, следващ на Близнаците, в който стимулира по особен начин интелектуалния живот, а следователно отваря една епоха, която благоприятствува да се посвещава по изключителен начин в науката, с възможни малки пътувания.
Луната, като се кулминира в 1957 г., в тригон с Венера и Нептун в съединение, благоприятствува в пълната реализация на твоите интереси, особено артистичните. 1958 г. може да бъде тревожна, безпокойна, поради влиянието на Марс; 1959 г. и 1960 г. са повече направо благоприятни, тия години и двете следващи могат, обаче, да бъдат критични, кризисни за здравието, дори и тогава, ако животът на тялото би могло да продължи неопределено.
Мексико, юлий, 1948 г. МАЖИС
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...