Jump to content

65. Учителят ми начерта пътят в живота


Recommended Posts

65. Учителят ми начерта пътят в живота

Учителят ме учеше на сън непрестанно и когато го запитах реални ли са сънищата ми, Той отговори положително. След първата ми среща с Него си записах онова, което Той ми каза:
"Една мисъл трябва да имаш в ума си, едно чувство в сърцето си. Божественото се проявява, когато мисълта, чувството и действието са едновременни, когато няма вътрешно раздвоение. Щом дойде мисълта и чувството, действай веднага - не отлагай, не отлагай. Постигането на вътрешно единство е съществено условие за проява на Божествения живот.
Много трудно е да постигнеш онова състояние на съвършена вяра, което е съществено за един съвършен и свят живот. Имай пълна вяра в Бога, винаги пази своя мир в Него, не се напрягай над задачи и работи, които сама си планираш. Не планирай бъдещето си, а остави всичко в ръцете на Бога. Вярвай на интуицията си - тя е светлина, която ще ти осветява пътя. Когато се намеси ума, той разваля нещата. Когато ти се дава лекарство, приеми го и лежи в леглото. Бог ще те излекува, не се тревожи какво ще стане. Не се тревожи за утрешния ден. Когато поемаш въздух, трябва ли да мислиш какво да правиш по-нататък? Природата си знае работата, така Бог се грижи за душата ти и живота ти.
Ако имаш добра мисъл, но липсва доброто чувство и добрата постъпка, нямаш връзка с Бога. Дай на Бога възможност да се прояви като съчетаеш добрата мисъл с доброто чувство и готовността да действаш. Тогава Той ще работи чрез теб. Ние не сме цялостни, а живеем частично и се проявяваме частично."
С тези първи назидателни слова Учителят ми начерта пътят на живота - пътя към постигане вътрешно единство и съвършенство. Божественото е винаги цяло и неделимо.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...