Jump to content

87. Ако влезеш в брака ще намериш идоли


Recommended Posts

87. Ако влезеш в брака ще намериш идоли

Седнах край Учителя и Той започна да ми говори. Цяла се бях превърнала в слух, защото чувствах, че тази среща е кардинална - нещо много съществено предстоеше да чуя. Интимният тон и израз на очите Му ми вдъхнаха това състояние. В този разговор Учителят сякаш правеше обзор на живота ми. Стопих се като малките пухкави облачета през нозете Му и полетях към висините с крилата на Словото Му. От този ден мога да кажа, че нещата ми станаха ясни и поех с пълна увереност пътя, който вече бях избрала като най-верен и прав за извеждането ми от идейния лабиринт и безизходица, в която бях изпаднала. Учителят виждаше дълбоката жажда за истината в душата ми и откликваше на нея с готовност и любов.
Докато седяхме под топлото слънце, небето се забули с лека мъгла, която постепенно се сгъсти и заръмя ситен дъжд. Учителят ме покани в палатката си, където продължихме разговора. "Дъждът показва, че семето, което сега посяваш в себе си, ще поникне." Тези думи ме зарадваха. Те подсказваха успех в пътя, който бях поела.
"Ти нали каза, че като жрица /Забележка. Жрицата е Амунда - авт. бел./ си напуснала храма в древни времена, където са се кланяли на каменни и златни образи. Защо напусна този храм тогава? За живата идея. Но ако сега влезеш в брака и намериш в него идоли - съпруг, деца, които не те обичат, ще се намериш в същото старо положение, когато си била в храма сред идолите. Трябва да напуснем старото, заради живото ново в живота. Мъжът трябва да те обича заради Бога в теб - да обича Бога, да направи жертва за Бога в теб. А любовта на този брат край теб, е любов на вземане. Това е лесно, но жертва е нужна. Тези, които живеят и не прилагат новите идеи, не са в Братството. Белите братя работят добре. Задачата ти е да прилагаш в мълчание, това е всичко. Духът на Бялото братство ще управлява в новите страни. За две хиляди години мъжкият елемент ще организира света и управлява. Някои са избрани за борба, така че ще има война. Комунизмът е религия, защото има мъченици. Християнският комунизъм ще управлява света. Трябва да организираш своите чувства, своя емоционален живот и да даваш всекиму еднакво от тях. Твоите чувства са били подтиснати в миналото време. Това е едно богатство, което трябва правилно да се контролира. Ти имаш правата мисъл и тя ще ти помага. Нали е казано: "Ще познаете истината и тя ще ви направи свободни".
В.К.: Да, добре. На с. 86 също тези цитати са сега от вашата тетрадка, така ли? Весела: Да. В.К.: Защото тука има един цитат: "Комунизмът е религия, защото има мъченици." Весела Да В.К.: "Истинският комунизъм ще управлява в света". Весела: Да. Това съм извадила от тетрадка.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...