Jump to content

127. Две години учителка в село Ковачевци


Recommended Posts

127. Две години учителка в село Ковачевци

На 7 май, хубав слънчев ден, отидох на Изгрева и тъй като Учителят бе още горе в стаята си, седнах на пианото в салона и започнах да свиря новата Му песен "Да бихте слушал". (Забележка:" Песента е публикувана на с. 149 в "Песни от Учителя" съставена от Мария Тодорова, а как е била дадена виж в "Изгревът" т. I, с. 515) Той слезе и отиде при лимона на площадката. Лимонът бе изсъхнал, но Той го гледа дълго и каза, че започва да се съживява. Нови пъпчици се явили на него. Той каза:
"Щом се пробуди към живот някое клонче, означава, че съответното коренче се е съживило".
С каква любов Учителят отглеждаше и най-малкото растение и му помагаше да живее, цъфти и връзва. Така Той съживяваше в нас онези забравени спомени за хубавия небесен живот и ни подтикваше към всичко, което е истинно и красиво.
Почти през вечер имах сънища с Учителя, в които Той ми говореше и ми предаваше живот и сила. Ако ги извадя от тетрадките си, ще излезе цяла книга. Попитах Учителя дали са реалност сънищата ми, Той ми отговори положително. "Бог ви учи, когато спите."
В.К.: Споменавате за ваши опитности и долу пишете, че "почти през вечер имах сънища с Учителя, в които той ми говореше и предаваше живот и сила". И те са във вашите тетрадки. Вие казахте, че те ще бъдат цяла книга. Весела: Ами много сънища имах с него. Много съм записала. В.К.: Да, вие споделихте ли някои от тези сънища с Учителя? Весела: На Учителя съм казала много от тях, разказвала съм ги на Учителя. В.К.: Сега, аз смятам, че те са ценни и трябва да бъдат извадени. Весела: Защото аз го попитах: реални ли са, той каза: реални са. В.К.: И според мене те трябва да бъдат продължение на тази работа. И може би това, което вие сте написали в този том за Мърчаево, третия том вероятно ще бъдат от вашите тетрадки и някои сънища и вероятно други опитности ще бъдат четвърти том. А пети и шести том ще бъде вече вашето творчество. Весела: Аз работих след Учителя в село Тополица, 5-6 месеца работих с братята там, много работих и имам други дейности така в делото и то трябва да се опише.
В.К.: Да, трябва да се опише. Весела: Да се опише. В.К.: Нали сме почнали вече, лека-полека да ги оправим. Весела: Аз съм почнала да пиша за там, нещо съм написала вече. В.К.: Да. Аз следващия път ще ви донеса и снимки, когато говорим за Тополица. Весела: Да, Тополица е едно много свято място. Да.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...