Jump to content

133. Малкото и голямото са едно пред Бога


Recommended Posts

133. Малкото и голямото са едно пред Бога

Често пъти, като се разхождахме из градините на Изгрева, ни срещаше Учителят и ни заговаряше. Веднъж, като се връщах от полянката, спрях на чешмата със Зодиака в боровата горичка, където Учителят заприказва една малка група ученици: "Любовта изпраща сестра си скръбта - страданието, да разоре почвата, тогава тя да дойде. Когато житното зърно се посее в земята, то да не мисли, че е само. Хората живеят във форми, изгубили своето съдържание - в архаични форми. Човек е стара книга, от създание Битието, има да чете много и много да учи.
Когато много те обичат, натежава ти. Като ти даде Любовта една дреха, дай я на друг. Ти запази оная, първата дрешка, с която си се родил. Това значи, ако не се смалите, като деца, не ще влезете в Царството Божие. Не пази труфилата - многото дрехи. Някой те обикне, а ти после искаш повече да те обича, но любовта намалява. Ти трябва да живееш с първия момент на любовта му.
Някой го заставят да учи материята за трети клас. Трябва да я учи. Бог като ти даде нещо малко, то е равносилно на нещо много голямо. Така малкото и голямото са едно пред Бога, Той еднакво се проявява в двете Дали цялата земя ще владееш или едно малко парче, равносилно е. Ако при едно нещо светлината не се увеличава, топлината не се увеличава и силата не расте, то не е извършено във вярата, по закона й. Слънцето сърди ли се, че не го разбираме? Защо ние тогава скърбим, че не ни разбират?"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...