Jump to content

140. Без светлина в мозъка си ти не можеш да мислиш право


Recommended Posts

140. Без светлина в мозъка си ти не можеш да мислиш право

Освободете се от старите си възгледи - сега трябва да учите, да работите и да изправяте погрешките си. Старите мисли изхвърли и замени с нови. Търси нов начин на мислене. Без светлина в мозъка си ти не можеш да мислиш право. Само когато светлината озари твоя път, ти можеш да видиш отношенията, които си създал, можеш да ги прецениш като добри и да схванеш, че задачата ти е свършена.
Да обичаш, значи да предадеш резултат на твоите отношения.
Доброто е семка, която ти трябва да посадиш в своя ум, и когато чрез израсналото дърво семката се изяви в плод, тогава ти ще научиш какво е доброто, което си посадил. Кой човек е добър? Ако ти влезеш между каращи се и сърдити хора и те продължават да се карат, ти добър ли си? Не, ти си раздорник. Аз наричам добър човек този, който може да сдобри хората и да остави трайна доброта в техните отношения. Ако ти събудиш милосърдието в твоите ближни, ти си милосърден.
Най-малките работи дават големи последствия. Мислиш-това е малка работа, но дава големи последствия.
Не се качвай на гърба на никой. Вярвай на онова чувство и на онази мисъл, които ще те отведат на добър край, те доброволно да те качат на гърба си.
Бог ти е дал един ум, а ти трябва да го развиваш, за да придобиеш светлина; дал ти е душа, за да добиеш онези благородни качества, които душата носи; дал ти е дух, от който да придобиеш мощ.
Млад човек е онзи, който иска да изпълни Волята Божия и да придобие онова, което Бог е вложил в света.
Стар е онзи, който е влязъл в света на Мъдростта и се стреми да придобие Мъдростта.
Началото на живота е Любовта, края на живота е Мъдростта, съединени двете заедно, дават Истината.
Ти трябва да прилагаш Любовта и Мъдростта в твоя живот, за да познаеш Истината.
Истината е, която ще придаде радост на твоя живот и ще облекчи страданията ти.
В.К.: Сега, на с. 112 тука също има дадени цитати, тези цитати са от вашата тетрадка, нали. Сверяваш ли ги с отпечатаното Слово на Учителя? Весела: Къде е това? В.К.: Тука на с. 112 стр. имате дадени цитати. Искам един въпрос. Вие сте записвали дадени мисли от Учителя. Весела: Да. В.К.: След това, когато са издадени тези беседи правили ли сте сверка на това, което е написано на вашите тетрадки? Весела: Не, никога не съм сверявала. Каквото ми е казал аз съм записала. Когато е говорил, съм държала бележки.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...