Jump to content

141. Ние решаваме не своя задача, а задачата на хиляди, с които сме свързани


Recommended Posts

141. Ние решаваме не своя задача, а задачата на хиляди,

с които сме свързани

Съзнанието на мнозина не е още будно, защото често пъти, като вървите по пътя бутате се, падате и ставате. Вашата светла мисъл и вашето добро сърце ще трябва да допринесат плод, който да поднесете на човечеството. Щастието ви седи в този принос. Поднеси твоите широки идеи на света. Мисли за Бога и Той ще мисли за теб. Бога слагай по-близо до себе си, за да може да ви представи онова, което е далеч от вас. Бог е първият и последният, Когото трябва да видиш във всеки.
Любовта е началото на живота, Мъдростта е края, а Истината е пътя, по който ти ще вървиш. Ако искаш ти да се проявиш на физическия свят, постави Бога пред себе си и ако си истинен, проявлението ти ще бъде реално. Истината е, която ще внесе корекция на погрешките, извършени по отношение на Любовта и Мъдростта.
Престъпление е да давате на хората плод след плод, престъпно е вашето разточителство, вие страдате от него. Прегрешение е да търгувате по такъв начин с Божията Любов, защото има неща, които са само за теб, които следва да ги приложиш в своя живот Това благо го наричаме тайно. А явно е онова, което е ценно за мен и моите ближни.
Ако се борите със старото във вас, ще станете силни. Борете се и ще имате бъдеще. Ако не се борите с дявола в себе си, вие сте от глупавите деви. Ако се борите с нисшето във вас, вие сте от разумните деви. Бори се, за да бъдеш умен. Светът се нуждае от служители на доброто, които ще вършат работа. Ако искаш да имаш придобивки в живота си, служи на доброто.
Когато тръгнеш с Истината, тогава всички глупости ще останат зад вратата, която младоженеца ще затвори.
Христос реши не лична своя задача, а задачата на цялото човечество и ние решаваме не своя задача, а задачата на хиляди, с които сме свързани."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...