Jump to content

142. Хората ги изпъдиха от рая - от месечината


Recommended Posts

142. Хората ги изпъдиха от рая - от месечината

Тъй като есента на 1940 г. не бях назначена, имах богати възможности да посещавам редовно беседите и да бъда често при Учителя. (Забележка: Весела не е назначена за учителка, защото е имало оплаквания срещу нея в селото, където е учителствувала 1937-1939 г.) На 22 септември 1940 г., в беседа, Учителят ни каза много ценни неща. Той непрестанно хвърляше светлина в съзнанието ни по всички въпроси на живота, осмисляше и най-обикновените ни прояви.
"В света ние не страдаме, страда Бог, а ние само чувствуваме Неговото страдание. Единствен Той страда, но е търпелив. В големите страдания се заражда Любовта Му - колкото повече страда, повече изявява Любовта Си. Любовта идва посредством страданието. Ако онова, което имаш, не си готов да го дадеш на онези, които обичаш, ти любовта си не можеш да изявиш.
Изучаването на астрологията наизуст не е наука. Аз я изучавам по човешката глава. Юпитер е отзад на главата, Сатурн по-горе встрани, той е внесъл страха в света, за да тури ред и порядък; Марс е над ухото, а Венера отзад на главата. Месечината е обиколката на челото отгоре. Луната е 50 пъти по-малка от земята. Слънцето е вътре, от него излизат всички мисли. Луната е в умствения свят, тя е много студена. Поезия, философия, литература идат от Луната. Когато хората се научили да лъжат, Луната спряла да се върти, за да не се опорочи. Тя развива въображението и е майка на земята, според окултната наука. Жителите й пращат сами светлина на неосветената страна. Хората ги изпъдиха от рая - от месечината. Те бяха онези, които ядоха от дървото на забранения плод. Аз турям рая на месечината."
В.К.: На с. 113 имате цитат "Хората ги изпъдиха от рая, от месечината. Те бяха онези, които ядоха от дървото на забранения плод. Аз турям рая на месечината." Ще можете ли да коментирате сега? Хората ги изпъдиха от рая, от месечината. Учителят е говорил много неща за Луната. Весела: Да. Че благодарение на Луната има живот на земята. Че там има живот. Тя ръководи философия, поезия, литература. В.К.: Тука е интересно нещо друго. Тука е дадена една символика, един друг образ, защото Учителят говори много неща за месечината и че този, етерният живот на месечината продължава да живее и че там има адепти. Весела: Там има 100 000 адепти, които се занимават с хората, проучват и помагат на хората. Те са свързани с нас. В.К.: Може би във връзка с това е този цитат. Весела: Да. Затова казва, аз турям рая на месечината. В.К.: Рая на месечината. Весела: Изглежда едната страна на месечината. В.К. Която не е осветена. Весела: Която не е осветена, е рая. А осветената страна е там, където отиват тъмните духове. Най-напред минават през там, на път за други полета.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...