Jump to content

144. Който работи за цялото и цялото работи за него


Recommended Posts

144. Който работи за цялото и цялото работи за него

На следния ден Учителят каза една интересна мисъл в беседата си: "Само едно право съществува - когато съзнаеш, че си част от Цялото и работиш за Цялото, но и че то работи за теб. Това е единственото право, всичко друго е лъжа. В това е свободата - който работи за Цялото и Цялото работи за него, той всичко може да постигне. Човек сам по себе си, вънка от Цялото нищо не може да постигне. Невъзможното за частта е възможно за Цялото и възможното за Цялото е възможно за частта. Ако работиш за Бога и дърветата, и дъжда - всичко работи за теб и всичко навреме ще става. Молитвата помага само когато работиш за Господа и Той за теб."
На 16 октомври Учителят каза в беседа:
"Има съотношение между трите свята. Физическият свят е свят на проверка на нещата. От духовния свят, като искат да проверят нещо, идват на земята.
Юпитер дава активност и дава дължина на човешкия мозък. Сатурн, Марс и Луната дават разширение. Всички планети и звезди влияят на мозъка, който е възприемател. Бог дава, а ние приемаме и изучаваме нещата. Юпитер е професор - учи те да не грешиш, да се уважаваш и другите да не съблазняваш. Сатурн е страха, но и справедливостта. Божественото ще се отрази на вашите пръсти, духовното - на вашата длан, а физическото - на ръката - дължината й.
Петтях таланта е човешкия ум, двата таланта е човешкото сърце, а единият талант е човешката воля - не е работил. Човек има достатъчно воля, но тя трябва да се упражнява. Сърцето дава подтик на ума да работи и на волята да работи. Съдят онзи с единият талант, защото е бил при най-добри условия, но не работил."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...