Jump to content

145. Светлината е обединителна връзка между четирите свята


Recommended Posts

145. Светлината е обединителна връзка между четирите свята

На 23 октомври имах частен разговор с Учителя. Сутринта бе държал чудна лекция и бях изпълнена с вдъхновение, когато влязох при Него. Този път Му прочетох писмото от една духовна сестра от Америка - г-жа Зинк, която Го бе видяла на тротоар в Ню Йорк, светещ като слънце. Изпратих й портрет на Учителя и тя бе много щастлива да види същото лице, което бе видяла на улицата. Писмото й бе изпълнено с любов и благодарност Ето какво ми каза Учителят след това: "Ние Любовта не можем да я уловим, виждаме само благословенията на Бога, добрите условия, които тя ни дава.
Луната повдига водата няколко фута, тя е динамична, движи мозъка; студена е - разсъдъка е студен, а слънцето е топлината, която движи и помага на сърцето. Когато разбереш нещата, всичко ще ти стане приятно. Любовта се чувства по- съвършено с другите тела - като допреш физически тялото си, то е лош проводник на Любовта и любовта изчезва. С четири тела се чувства Любовта. Причините за проявите на физическия свят са вън от него. Има един лук, вън от лука, който го създава. Лампата свети, защото слънцето свети. Светлината е обединителната връзка между четирите свята: физически, астрален, умствен и причинен. Сега влиза светлина във физическия свят - излизаме от сферата на Кали Юга, тъмната, кална сфера, почва зазоряването в човечеството. Черната ложа прави последни усилия да възпрепятства дейността отгоре, но отгоре вече са се намесили - снегът е почнал да се топи и никой нищо не може да направи. Всичкият сняг сега ще се превърне на вода.
Има съществуване и живеене. Камъкът не живее, а съществува. Животът идва само, когато дойде Любовта, защото животът изтича от нея. Като спечелим Любовта, ще дойде Мъдростта, а след тях двете ще дойде Истината, която е дете - човек ще стане дете - резултат от Любовта и Мъдростта - Истината. Като изучим Любовта, Мъдростта и Истината в този свят, предстои ни да ги изучим в духовния свят, а после в Божествения. Все има нещо да се учи, да се откриват все по- красиви светове - неизчерпаемо учение.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...