Jump to content

157. Има кармични задължения и ако се влюбиш ще страдаш много


Recommended Posts

157. Има кармични задължения и ако се влюбиш ще страдаш много

"Да се пречисти ума сърцето и тялото, да се примириш с цялата природа, с всички, да нямаш ни най-малкото неприятно чувство към нищо и никой, тогава ще ти се яви това светло същество да те учи. Когато рисувам една картина, тя ще стане каквато я искам - да има търпение. Ученикът да иска да стане като своя Учител"-15.1.1941 г.
На Богоявление, 19 януари, следобед, имах разговор с Учителя, който трая повече от два часа. Наистина, сега виждам как Той е работел върху нас при тези частни срещи, както един велик художник върху някоя любима картина. Учителят денонощно работеше върху нас, в това съм била винаги убедена. Той изглаждаше грапавините ни, нанасяше багри, който хармонично действаха върху душевния ни живот, даваше дълбочина на картината - одухотворяваше я непрестанно. Това Той вършеше с най-чиста и свята любов, която ни предаваше чрез личността и Словото си.
Този следобед Учителят беше много разположен и ми даде много съвети. "Нито надценявай, нито подценявай човека, бъди справедлива и поддържай равновесието на вещите. Има кармични задължения и ако се влюбиш, ще страдаш много, ледът бързо ще се стопи и като покрие големи области, ще причини наводнения. Поддържай светлината си, както е сега - обикаляй, върви по крива линия около правата, за да стигнеш целта. Любовта е единствената сила, която само дава и никога не иска нищо да й се върне.
Остави Майката Любов да те учи как да обичаш. Като чуеш.фалшив тон, изправи го в себе си и така го чуй изправен, не го оставяй да премине към другите фалшив. Така се поправят хората. Където мине Любовта, тя предава живот на всичко.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...