Jump to content

165. Закъснение има в духовния свят, когато не разбираш законите


Recommended Posts

165. Закъснение има в духовния свят, когато не разбираш законите

Любовта на мъжа носи сила, енергия, а на жената - мекота, красота. Едно същество те обича и ти като мислиш за него, протичат към теб Божествените енергии. Някой, който те обича, ти донася дарове и си отива, но остава в теб даровете си. Ти гледай отношението - разположението на един човек към теб, а не какво той ще ти даде.
Когато залязва слънцето, радвай се, че други осветява.
Съществуват факти, наука-закони, и принципи. Ние не можем да заключаваме от принципите за фактите, а от принципите за науката - законите, и от последните за фактите. Факт е, че има изгрев и залез на слънцето, но той зависи от земята, обуславя се от нейното движение, а не зависи от слънцето, защото то вечно грее. Но от въртенето на земята около себе си се явява ден и нощ, а от въртенето на земята около слънцето се явяват четирите годишни времена, или детство, юношество, възраст и старост. Но принципът е, че всичко се дължи на въртенето на земята, което е създадено от слънцето, то кара земята да се върти. От теб, обаче, зависи да накараш слънцето да изгрее или да залезе. Скръбен си, залез е, радостта е изгрев, но и двете, скръб и радост, зависят от самия човек. Не можеш от фактите да направиш скок-да разкриеш принципите.
Закъснение има в духовния свят, когато не разбираш законите - не прилагаш навреме и на място Любовта, а отлагаш и пропускаш шансовете. Голямото закъснение се дължи на големите препятствия, които по пътя си не си могъл с волята си да надмогнеш.
Трябва с времето на слънцето да живеем. Аз съм 101:100 сигурен, че слънцето ще изгрее - най-много прави закъснение 8 минути, но пък затуй залязва 8 минути по-късно. Да имаме положителна вяра в Любовта на Бога.
Американските проповедници повтарят все едни думи - "Спасение", казват те, ами после? Като се спасиш, ще работиш, за да храниш гладните. Волът оре на нивата, за да изхранва гладните.
Светът на сенките - това е човешкия порядък, който е скеле за изграждане на зданието. Щом се изгради, вече скелето е непотребно и се събаря. Зданието е Божествения порядък на земята, който се гради - света на реалността е той.
Когато възлюбеният на някоя мома почне да закъснява, аз мога точно да изчисля кога ще свърши с хубавите им отношения. Когато има закъснение, иде зима - слънцето слиза от северното полушарие в южното.
Трябва да разпределиш всички факти в съответните им светове: физически, духовен и Божествен. Хората, още не могат да им узреят главите, да разберат, че което те търсят на земята, е за друг свят.
Кръгът има безброй радиуси, чрез които едни течения вървят към центъра, а други към периферията - както от листата храна отива към корените и от корените към листата.
Когато е зима в един човек, не си оставяй цветята в неговата градина."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...