Jump to content

170. Когато Духът дойде да се всели в теб


Recommended Posts

170. Когато Духът дойде да се всели в теб

Два дни духа силен вятър, а на третия ден сутринта посрещнахме чуден изгрев. Бели облачета се бяха сгушили из долините, а слънцето изгря зад една златна врата в небето. Въздухът бе кристално чист, а небето лазурно и светло. В далечината се очертаваха ясно сините хребети на планината. Бяха дошли още шест души през дните на престоя ни, и сега десет души посрещнахме чудесният изгрев. Помолихме се с "Добрата молитва" и изпяхме "В началото бе Словото", след което завършихме с Господнята молитва. Целунахме ръка на Учителя и обиколихме върха, след което се прибрахме в хижата.
Бях донесла круши, ябълки и грозде за Учителя и Му ги сервирах. Той взе една голяма круша, която бях откъснала от дървото в градината ни и я раздели на всички. Със светещи очи и радостно лице Той взе втората круша и каза: "Току-що откъсната круша", и отново я раздели на всички. За обяд сготвихме "ангелска" супа - картофи, вода и магданоз за всички. Изпитах голяма радост, че сервирах обяд за Учителя и учениците Му. След обяд пяхме песни и аз изпълних няколко типични негърски духовни и американски песни. Атмосферата бе задушевна и мила. Учителят слушаше с внимание всичко и излъчваше непрестанно вълни на Любов към целия свят.
На 25 септември сутринта пак се съвпадна излизането ми от хижата, с това на Учителя. Запътихме се към молитвеното място и Той каза: "Седем е чисто число -чистота отвътре, красота отвън. Пази хубавите дрехи вътре, а простите отвън, за да не се цапат хубавите. Човек е много лаком, но искрата показва, че има огън. Където има огън, има искра. Школата е сега законът вътре в нас, не отвън".
26 септември бе петък и Учителят държа беседа. Изгревът бе съвършен, небето ясно. Прочете първа глава от Лука и говори за двете посещения.
"Всеки има една Елисавета в себе си - душата, която трябва да забременее с Божественото. Който няма дете, не може да изпълни Волята Божия. Две посещения има - Любовта ще нареди отвън, а Духът ще дойде да се всели в теб, тогава всяко твое желание и мисъл ще се изпълни.
Захарий се усъмнил и онемял, а Мария повярвала. Да благодарим на Бога за Духа, Който се вселява в хората да ги освободи от егоизма, да внесе мир и братство в света, да повдигне човешкия ум.
Когато Бог ви претегли с Любовта Си и горе намерите баща си, майка си, брат си и сестра си, тогава може да станете ученици на Христа."
След беседата останахме до скалата насядали около Учителя и Той ни говори. "Любовта ще бъде Йоан Кръстител. Човек трябва да бяга от злото, злото с нож не се чисти. Любовта е приготвила света, а Духът развежда човека и го учи. Във физическото поле вървим полека, за да изучим нещата.
Хималаите, големият син, който много обичал майка си и баща си, та голям станал. Геологията може като роман да се опише."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...