Jump to content

190. Защо загубих писалката си на Изгрева след като с нея написах думите на "Слънчеви лъчи"


Recommended Posts

190. Защо загубих писалката си на Изгрева след като с нея написах

думите на "Слънчеви лъчи"

Но неочаквано загубих писалката си на Изгрева и ми стана много тежко. Бях работила дълго с нея, превеждала беседи и пр.( Забележка: Това е автоматична писалка със златен писец, която се пълни с мастило.) Седнах на пианото в трапезарията и съчиних песен за нея. На следния ден брат Кръстьо ми каза, че Учителят му дал 250 лева да ми купи нова автоматична писалка. Той прибавил от себе си 100 лева и аз дадох останалите 75 лева за "Sonnecken", хубава, виолетов цвят перодръжка със златно перо. Благодарих на Учителя и Му подадох писалката Той пръв да пише с нея. Той я погледна одобрително и каза: "Царствен цвят е виолетовия." Написа в тетрадката ми на 27 април 1942 г. следното: "To be or not to be" на английски език, което значи "Да бъда или да не бъда", думи на Хамлет от Шекспир. Попитах Учителя, какво значат тези думи, а Той каза: "Да бъда за Истината, да не бъда за лъжата".
Същият ден след обяд Той ме прие на разговор. "В тези времена е трудно да се живее с хората, защото е края на века и всички отношения са неестествени. Всички хора имат слабости и дори един светия слиза на земята да работи, за да се освободи от своите слабости.
Божествените чувства стоят над човешкия ум. Интуицията е това. С нея нещата се знаят много по-вярно и по-бързо отколкото сума. С интуицията научаваш нещо веднага, което с ума си за 20 години би научил.
Човек, като наруши някой Божествен принцип, съзнателно или несъзнателно, страда след това. Може да целунеш някого с устата си, с чувствата си или с очите си. Най-чисто се предава Любовта чрез погледа.
Работи сега с ума си. Човек трябва да има орбита, в която да живее и да не обръща внимание на съществата, които се опитват да му препятстват пътя. Бъди справедлива към всички, не предпочитай царя пред бедния човек.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...