Jump to content

Recommended Posts

1.Заетият стол

Бащата на Весела, след като завършил Роберт Колеж в Цариград, пристига в гр. София, но не може да си намери работа. Отказал се да работи като съдия. Тогава намира една друга служба. Става библиотекар към една банка. И така 15 години ходи, сяда на своя стол и маса. Така работи. Идва време и той умира. Погребват го. Оставя вдовица с 3 деца - сирачета. Отиват и питат Учителя защо е станало всичко това. Отговаря им: "Задигнахме го, защото тук си губеше времето. Сега му даваме работа горе. По-добре горе да работи, отколкото тук на земята да си губи времето."
А в една от беседите си Учителят разказва за този случай, че един чиновник 15 години седял на един стол, дошло време - задигнали го от този свят, но той още не можел да схване това. Виждал, че като ходи на работа, друг човек е вече седнал на стола му. И много се ядосвал, че са му заели неговото място. А той не е знаел, че е умрял, и че се намира в невидимия свят И накрая, по молба на жена му Учителят го е освободил от това негово заблуждение.
И представете си, че той е изпратен да се роди между българите, че трябва да се изучи и да работи за повдигането на този народ, който в онези години - преди и след Първата световна война тъне в мизерия и тъмнина. Трябва му просвета. А този си намерил един стол и 15 години седи на него. Тогава идват и го прибират, за да му намерят работа на друго място. И то в Невидимия свят.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...