Jump to content

09 - 79. ЛЕК ОТ УЧИТЕЛЯ


Recommended Posts

79. ЛЕК ОТ УЧИТЕЛЯ

Брат С. от град Ямбол, след като навършил 18 години, заминал за София, за да търси работа като техник, понеже техниката му се удаваше. По това време Учителят живееше на улица „Опълченска" 66, където сега е къщата - музей на Георги Димитров.
Брат С. Пристигнал в София, без да има близък или познат. Отива на горния адрес, без да познава никого. Обажда се на сестра Гина. която го запознава с Учителя.
„Рекох, нека остане", казал Учителят.
В трапезарията се хранели всеки ден над десетина души, от които братът се стеснявал и затова винаги му сипвали да се храни отделно. И тъй всеки ден излизал, скитал се из града, но работа нямало. Изминали се десет-петнадесет дни, но работа не се намирала. Сестрите се интересували от него и казали на Учителя, че нямало работа. „Да отиде, рекох, на улицата към гарата", казал Учителят. А братът всеки ден излизал, но към гарата все още не бих ходил. Най-после отишъл към гарата, видял една техническа работилница и се отбил да попита. Те му дали една пробна работа, която извършил успешно, поради което веднага бил приет. Поработил около един месец, но понеже в работилницата ставало силно течение, простудил се и взел да слабее. Това станало причина той да напусне София и да се върне в Ямбол, при родителите си, за да се лекува.
Преди братът да си отпътува, Учителят му препоръчал да пие гудрон /катран/ от аптеката. Това било лек за кашлицата, на която той не обръщал внимание.
Пристигнал в Ямбол, където родителите му се заели с неговото лекуване. То продължило няколко месеца, но без резултат. Чак сега си спомнил той за лекарството, казано му от Учителя, затова писал на последния и му поискал по- подробни указания за лечението и скоро получил отговор. В писмото пишело: „ Ще купите едно шише гудрон и ще го вземаш нощем по една супена лъжица, като ще те събуждат от сън, ще вземаш лекарството и пак ще заспиваш."
Започнал братът лечението по метода, даден от Учителя, като оставил всички други лекарства. Кашлицата скоро престанала и след около един месец вече бил напълно здрав.
Докато не послушал, работа не намерил и пак докато не послушал, не се излекувал.
На ученика е нужно послушание. По-голямо послушание - по-малко страдание.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...