Jump to content

09 - 110. ПЪРВАТА МИ СРЕЩА С УЧИТЕЛЯ


Recommended Posts

110. ПЪРВАТА МИ СРЕЩА С УЧИТЕЛЯ

„ Истината ще ви направи свободни."

Една сестра от Варна се запознала с наши хора, които я запознали с идеите на Учителя и почнала да посещава беседите в братския салон, но тайно от родителите и домашните си. като на тях казвала, че отива у приятелка или под друг предтекст - скривала истината.
След няколко месеца баща й имал работа в София, отишла и тя с него. Докато бащата се занимавал със своите работи, тя отишла на Изгрева и се срещнала с Учителя, на когото се оплакала, че няма свобода и че все тайно от домашните си отива на беседи. Учителят й казал: „Истината ще ви направи свободни,"
Върнала се тя заедно с баща си от Изгрева и си отпътували за родния си град, като по целия път тя обмисляла думите на Учителя и най-после решава: за да не лъже родителите си, няма да ходи в салона, а ще взема беседи да ги чете в къщи.
Когато идвало време за беседа, тя се затваряла в стаята си и четяла беседа. Родителите й като я видяли, й казали: „Ти няма ли да ходиш на беседа?" Сестрата разбрала, че родителите й всичко знаят и взела свободно да ходи в салона и да слуша беседите, без да става нужда да заобикаля истината.
Думите на Учителя се изпълнили, а тя придобила свободата си.

Разказал: Петър Филипов,

13.12.1964г, - Бургас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...