Jump to content

09 - 243. СПАСЕН ОТ САМОУБИЙСТВО


Recommended Posts

243. СПАСЕН ОТ САМОУБИЙСТВО

Един човек от София с болни крака дошъл до голямо отчаяние, поради което си положение решил да тури край на живота си. И една нощ, тъкмо когато се готвел да вземе пистолета и да го насочи срещу челото си, някой позвънил. Било късно през нощта.
„Кой е?" - се обадил човек от балкона, рошав и страшен на вид. - „При вас идвам, отворете", се обадил отдолу женски глас.
Тази жена била сестра Мария Златева от Изгрева, която по вътрешен път, ръководена от духа, намерила къщата и се отзовала в критическия момент. Когато тя вече била при него в стаята, той я запитал: „Кой ви изпрати?" - „Който ме изпрати, той ми съобщи и адреса ви." - „Защо дойдохте?" - „Да ви помогна да оздравеете."
Сестрата веднага почнала да му прави масаж на краката. След като го масажирала добре, оставила му една беседа от Учителя и си отишла. Така тя всеки ден отивала, правела му масаж и си отивала. След като минало известно време, болният се почувствал по-добре, защото пръстът на единият му крак почнал да се движи. Масажът продължавал. Болният постепенно почнал да се изправя, а по- късно и да ходи с патерици. Веднъж лекуваният попитал: „Кой е този мъдър човек, чиито беседи ми носите да чета?" - „Този човек е Учителят", отговорила сестра Златева.
Минало месеци. Когато болният се стабилизирал достатъчно и вече добре си служил с патериците, пожелал да види Учителя. Един ден, макар и много трудно, успял да отиде на Изгрева. Като го видели, сестрите помислили, че е просяк и не били тъй любезни към него.
„Искам да видя сестра Златева", им казал той, а след това пожелал да види и Учителя. Срещнали се. Учителят му казал: „Тази сестра ти помогна да станеш и ти даде известна светлина. Бил си вързан и тя те е развързала, ето защо занапред бъди добър и не греши."

По разказа на Мария Златева.

Изгрева, 1983 година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...